Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Amennyiben tudnám hogy egy a rezgéstől időnként cserélendő O gyűrű lesz az áldozat, akkor nem igazán zavar mert cserélhető. A fojtóval az a gondom, hogy még jobban melegedni fog az olaj, így is gyorsan melegszik (igen kicsi 3-5 mm furatokon áramlik az olaj a szelepekben), még valami hűtőt is kell szereljek rá.

Rabb Ferenc

Nehezen tudom elképzelni, hogy egy jelentős tömeggel rendelkező elektromágnes mozgó vasmagja és a hozzá kapcsolt hidraulikus szelep a PWM jel hatására 16kHz-el zizegjen.

Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy itt már közel sem a tekercs ohmikus ellenállása és a rá kapcsolt feszültség, hanem a 16kHz-hez tartozó váltakozó áramú impedancia a mérvadó - bár a PWM jel azért nem igazi váltakozó villany...

És ez a tekercs ellenállásához képest jelentősen nagyobb impedancia és a vasmagban kialakuló örvényáramok már létrehozhatnak egy mechanikailag viszonylag stabil köztes állapotot.

Rabb Ferenc

IdézA fojtóval az a gondom, hogy még jobban melegedni fog az olaj

Nem mindegy,hogy mitől melegszik? (egyébként a fojtás miatti örvényléstől)

Most pontosan annyira melegszik a félig (vagy valameddig) nyitott szeleptől mint a mechanikus fojtószeleptől.

hostya

" A fojtóval az a gondom, hogy még jobban melegedni fog az olaj, így is gyorsan melegszik"

A PWM-es szabályzással ugyanúgy melegedni fog.. -próbáld ki-
A PWM valójában egy elektronikus fojtó.

svejk

Még egy fontos dolgot nem tudunk, mekkora nyomáson üzemel a rendszer?

ywathzay

Leírtam, attól melegszik mert kicsi furatokon áramlik a rendszerben az olaj, tulajdonképpen már az üresjárat is melegíti.

ywathzay

Jelenleg 200bar, de lehet emelni 250-ig.

Bencze András

Miért nem az olajszivattyút szabályzod? (lehet hülye kérdés, nem értek hozzá tehát feltehetem)[#nemtudom]

ywathzay

Tulajdonképpen igazad van. Ez amúgy egy hidraulikus prés, nem folyamatos üzemben dolgozik. Habár most élhajlítóként is debütálni fog. Azért (lenne) kényelmes tulajdonképpen így, mert a potméter a nyomógomb mellett, gyorsjáratban ráközelítek fél fordulat a potméteren és mindjárt lassú a munkahenger mozgása. Eddig az volt a baj, hogy gombot nyomva nem volt lassú járat, mire egy csapágy bekerült a helyére, volt hogy későn állt meg és már roncsolt is.

ywathzay

A szivattyút tulajdonképpen a nyomásszabályozón keresztül lehet szabályozni. Ezzel kevésbé könnyű mahinálni, a fojtásokkal lehet az áramlást szabályozni.

Bencze András

Úgy gondoltam, hogy a szivattyú fordulatszámával valamennyire arányos a nyomás illetve a szállított olajmennyiség. És ha jól vettem ki, az a cél, hogy az változzon.

ywathzay

Úgy gondolom ez nem lehet megoldás. Egyrészt mert 4KW/3F motor egy frekiváltó ide már húzós. A motor fordulatát ha csökkentem, akkor esik a teljesítménye is, a szivattyú pedig állandó teljesítményt igényel állandó nyomáson. (ha rosszul mondom javítsatok ki) Az állandó nyomásra szüksége van a rendszernek.

fisrcxuk3

Szerintem egy présnek alapból nyitott rendszerünek kell lennie. ekkor nem melegszik a folytástol alapon, mert nincs.
Bár én könnyen vagyok ,mert nekem ferdetárcsás szivattyum van ami állitható , de azt nem  tekergetem ,csak egy a 3/2 es szeleppel finomkodok.
Jó az ha nem fix nyomás van ,mert akkor egy egyszerű nyomásmérőn követheted a nyomóerő alakulását!

fisrcxuk3

Miért igényel állandó nyomást?
a nyomóerő kialakulásához idő kell, Ezt használjuk fel finomkodásra az irányitókar mozgatásnál.

TBS-TEAM

Neked egy a képen lévő kapcsolás kell.
Pl: szelep
Mechanikus karral folyamatos szabályzást végezhetsz és ne egy ökör ára.

József