Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Még inkább meglepit szokott okozni ilyenkor az fajta középállás aminél mindkét oldalon rajta marad a nyomás, ebben az esetben szépen kimegy egyik irányba ha a terhelés engedi.

J-Steel

Király vagy Svejk! Pont ilyen dokumentumot kerestem!

J-Steel

Igen pont ezt kezdtem rajzolgatni.
Ha ezt teszem be (rajzon fekete) és a munkahengeren súly van, akkor elindulhat lefelé.

Ha a bal felső zöldet teszem be, akkor félek, hogy a mindkét oldalon bezárt munkahenger esetében egy kis hőtágulás olajtúlnyomást okoz.

svejk

...hát a pdf-ben pont egy bonyolult elővezérelt szerkezet adatlapja van, de az akadt utamba mert kételyem támadt az a fajta szelep iránt.

ANTAL GÁBOR

A vázolt esetben a munkahenger rúdoldali tere atmoszférikus
( nincs bezárva az olaj )  Ha semmi sem gátolja meg a rúd  kifele történő elmozdulását akkor ez nem egy stabil helyzet

Általában a korábban  említett középhelyzetben P>T állapotú és a munkaszervek felé zár szelepet használunk.Ilyenkor a rúdoldali hengertérbe is be van zárva az olaj tehát a henger az stabil helyzetben van függetlenül a külső dolgoktól .

Ha a szelep adott akkor meg kell vizsgálni hogy megfelel e a feladatnak , de ehhez ismerni kell a feladatot

A nyomáshatároló szelepet mindenképpen be kell kötni a P-T pontok közé . Szerepe kettős : egyrészt biztonsági elem ( korlátozza a maximálisan kialakuló  nyomást), másrészt az áramgenerátoros szivattyú ( H -Q síkon )egy közel függőleges egyenessel ábrázolható karakterisztikáját  kiegészíti egy  közel vízszintes szakasszal . A szivattyú munkapontja ( a terhelés hatására )  vagy a  a vízszintes vagy a függőleges  függőleges szakaszon fog kialakulni . Pont olyan mint egy adott áramterhelés hatására áramgenerátorosba váltó stabil feszültségforrás karakterisztikája . A feszültségforrás kimenő feszültsége a  nyomáshatárolóval beállított nyomás , az áramgenerátor árama pedig a szivattyú térfogatárama

svejk

No jó én kiszállok, mert úgysem tudok igazából érdemben segíteni annyira nem vágom a témát.
Főleg, hogy még mindig nem tudjuk, hogy terhet akarsz emelni, biliárdgolyót ellökni vagy épp paradicsomot passzírozni. :(

Csuhás

Saját asztal volt. Végül is nem olyan nagy a kár, majd ha készen vagyok a görgőkkel és bekerülnek a gépbe akkor felsimítom az asztalt is.

Jozs

Sziasztok !

Adott egy kb. 30 x 30 cm -es, 10 mm -es fa lap, aminek viszonylag egyenetlen a felülete. Ebből kellene sima felületű, 5 mm körüli vastagságot kihozni. Valami ügyes módszert keresnék a befogására, hogy a síkba marás minnél egyszerűbb legyen. Ha a négy sarkánál lecsavarozom, akkor az egyik oldal marása után a sarkok kimaradnak, így nem tudom egyszerűen megfordítani a másik oldal marásához. Van erre valami bevált módszer ? Köszi.

Devecz Miklós

Kétoldalas ragasztószalag (ha az egyik oldal sík)

Jozs

Sajnos elég érdesek, és egy kicsit hullámosak is a felületek.

Devecz Miklós

Három lépésben:
1. Négy szélén lefogod, a lefogáson belül megpróbálod többé-kevésbé síkba marni.
2. Megfordítod, egy akkora alátétlemezt teszel alája, hogy a megfogásnál kimaradt rész ne feküdjön fel. kétoldalas ragasztóval felragasztod, síkba marod.
3. Megfordítod, felragasztod, végleges méretre marod.

Devecz Miklós

Van még egy megoldás:

Olyan megfogást alkalmazol, ami a lemez oldalát fogja meg.

Jozs

Ez az alátétlemezes dolog nem jutott eszembe, köszi!

Jozs

Erre én is gondoltam, de attól tartok ha csak beszorítom, a marás során kirázódik.

ra8nsmk6w

Melegen ragasztó szigetekkel esetleg!
nem kell túl erössen lenyomni mert akkor maradhat benne feszültség, csak egyenletes nyomas.

TRükkös oldal szoritokkal is meg lehet oldani ! az 5mm vastagság lehetővé teszi