Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

baltech

Ki van élesedve a fogaskerék a tengely végén.

st2h8fxn5

Tudom,nem ide tartozik,akki tud ebben segiteni,az jó lenne,
Valakinek megvan a Szerszámkészítő szóbeli tételek kidolgozva?
Köszönöm.

molnarfme

Üdv.
Az uj tengelyt fogazni akarod? A fogazási adatok megvannak hozzá? Nem egyszerű feladat. De nem is csoda, Némi szaktudás meg szerszám, és szerzámgép, ha elérhető.
Ferenc

baltech

Nem, dehogy.
Ez a főnököm kolbásztöltő gépének a motorjának a forgórésze.
Talált egy céget, aki elvállalta a tengely legyártását, de kipréselve kellett volna odavinni a mintát, de nem tudtuk kipréselni a műhelyben a présen.Ezért kértem segítséget.
Úgy tudom, ahol elvállalták a tengely gyártást, kipréselték.

dch7hz36

Sziasztok!
Használt már valaki Yokito szerszámot? Mi a véleménye erről a szerszam márkáról? Állítólag japán minőségű, autószerelői, ipari szerszám márka.

http://www.maxpo-szerszam.hu/yokito.html

Gyakorlatilag 3/4"-es dugókulcs készlet érdekelne leginkább, de bármit meghallgatom.

ywathzay

Nekem erről hirtelen ez a márka ugrott be, és ez lengyel.  Nem rossz, de nem is olyan amilyennek látszik. Szerintem ez a Tokiyo "szabadon" hasonló elv alapján neveződött meg. Egy jó szerszámkészletet 20-30 évente egyszer kell megvenni. Nagyapám 60-as évekbeli dugókulcs szettje a mai napig kiváló (géplakatos volt) csak nem olyan szép mint ezek. Vettem már extool prémium 1/4 dugókulcs szettet, elsőre jónak tűnt, másodikra is.... most veszek helyette king tony-t, abban még nem csalódtam. Hozzáteszem van csillag- villáskulcs szettem, román IUS gyártmány, kiváló minőség, csak nálunk nincs neve.

ifmkhavdj

Sziasztok!
Még új vagyok itt a fórumon, köszönöm a befogadást!
Van egy kinai kézi vezérlőm, HB04 vezetékes.
Vagy 3 éve vettem de idáig nem használtam, nagyon kezdő vagyok a HobbyCNC témában.
Néhány napja elővettem, gondoltam kipróbáltam, mivel odáig mára eljutottam, hogy néhány alap munkára már tudom használni a gépem. Csak van egy kis problémám vele. A kijelzőjén nem minden karakter jelenik meg. A plugin benne a MAC3-ban.
Egyébként szerintem rendben teszi a dolgát.
Kicsit zavar ez a kijelző probléma. Én az LCD kijelző hibájára
gondolok. Vagy esetleg lehet valami más oka is?
Tudom a távgyógyítás nem egyszerű. Feltúrtam a netet de a benne lévő kijelző modult sehol nem találtam. Esetleg a kapható LCD kijelzők közül valamelyik ráköthető , hogy lássam azon mi jelenik meg?
Köszönöm, ha valaki válaszol!
Váradi Mihály

J-Steel

Én is kérdezek, hátha van itt gépszerelő.
Van egy Zanussi felültöltős mosógép aminek a szimmeringje tönkrement, és csapágycserére szorul.
 A kérdés az, hogy aki látott már ilyen csapágyházat, az milyen szerszámmal szedte le?
Elvileg a szimmeringet és csapágyat ezzel a zöld izével együtt adják mint cserealkatrészt.

jani300

Nem láttam még ilyet .
De körmöskulccsal próbálnám .
Látszik hogy két szembelévő csappal lett meghúzva .
Meg hát ott vannak a nyilak .
Olyasmivel mint a flex kulcs .

jani300

Ja hát végül is a nyitási próba látszik , esetleg több csap a kulcsba .

D.Laci

Bicska

Szia. Én sem erre számoltam, mert a képeken, videókon nem ilyen van. Sajnos ezt a pesti lakásban kellett SOS megoldanom, így gányolnom kellett. Nyilván a műhelyben pikk-pakk készítettem volna egy körmös kulcsot. Úgyhogy belehajtottam a furatokba 1-1 6os vagy 8as csavart "köröm" gyanánt, aztán ebbe akasztottam be a villáskulcsot.

Bicska

HÁHÁ, most látom csak a videót, úgy látszik nem én voltam ennek a feltalálója. [#nyes]

J-Steel

Képzeld el, az üstházat, amiben a dob van már legalább 2016 óta nem csavarozzák, hanem ragasztják.
 Egyedül a szimmeringet és a fűtőszálat lehet cserélni.
 Ha valami beesik a gépbe, akkor nem is tudom már kivenni a dobot.
 Azt mondják a csere üstházat dobbal szállítják, az ára valahol 60E körül lehet. A gép pedig ér vagy 100 Ft-ot újonnan.
 A gyártók azt hazudják, hogy az EU direktívákat a max hangerőre és A+++ besorolásra csak így tudják tartani.
 Ezen kívül állítólag higiéniai okai is vannak.

Gyorsan vettem is egy régi Whirpool felültöltőst ami még nincs ragasztva.

Egyébként vannak gépszerelők, akik vállalják, hogy a ragasztás mentén szétfűrészelik az üstházat, és ha megtörtént a javítás, akkor furatokat helyeznek el és tömítő anyaggal összecsavarozzák a két felet. Ennek ára olyan 35E Ft.
 Láttam egy videót, ahol valaki szétfűrészelte. Hát kell kitartát hozzá és egy szabad nap.

J-Steel

Nem lehet szerkeszteni utólag, a lenti egyik mondat így helyes:
" Azt mondják a csere üstházat dobbal szállítják, az ára valahol 60E körül lehet. A gép pedig ér vagy 100.000 Ft-ot újonnan."