Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

MacGyver

Szia!

Én is próbáltam olyan PC-t amin alapból nincs LPT kártya, és egy PCIe-kártyával próbálkoztam és nem sikerült, nem mindegy tán a windows se ilyenkor..
 Esetleg próbált először beállítani a gépet egy olyan PC-n amin van LPT port, és ha azon megy, utána megpróbálhatod  ezt a másik PC-t megcsinálni.
(mach 3 LPT port setup: https://www.youtube.com/watch?v=EdG6QtztntI )

MacGyver

Sziasztok!
Volna egy olyan problémám, hogy néha a CNC gépem miközben dolgozik, egyszercsak megáll a munkafolyamat közepén, és nem hajlandó semmit se csinálni. A PC nem fagy le, a mach3-ban lehet nyomkodni dolgokat, de nem vezérel semmit, csak fogja a léptetőket, és forog a főorsó. MACH 3 restartra újraéled. (csak a munkadarabnak annyi, lehet visszaállni valahogy..miel nem jegyzi meg ilyenkor hol állt meg)
Windows7 32 bit van rajta.
amire gondoltam hogy rezegne a PC és emiatt a memória egy pillanatra ledobja a láncot, ezért már saját lábakon áll a PC, nincs a CNC remegésnek ráhatása.
Nemrég poroltam ki a PC-t és át lett benne mozgatva a RAM.. hátha kontakt..
Általában működik, csak néha csinálja, elég irritáló, van valami ötlet? ez valami windows nyavaja? [#conf]

sastas

Egy szakítógépnek volt az emelőszerkezete. Ott túl sok kosz nincs :)
Ez a kialakítás tetszik. Jelenleg nincs neki helyem, de kigondolom hogyan fog elférni.

kiyeww6n

Te milyen windows használsz? Mert ezen a gépen 10-es van ..

remrendes

Akkor ezzel meg is oldodott a problema.

remrendes

XP 32bites verzioja az ajanlott, de a W7 is mukodik.

vadember

Vegyél egy ilyen USB-s vezérlőt és újabb gépeken is tudod használni a Makkhármast, nem kell a nyomtatóport.USB

zoli0302

Üdv Urak ! fanuc G kód-sinumerik G kód konverter programot keresek, ha tudsz megoldást erre a gondra ,ne tartsd magadba..

vadember

Ezekkel a mágneskapcsolók valamelyikével lehet DC feszültséget megszakítani? Ha igen, mekkora a fesz. és az áram értéke?

vadember

A képek lemaradtak.

rmkeh8a83

Sziasztok ezt a típusú vezérlőt meg lehet hajtani mach3-mal vagy linuxcnc-vel. Tehát szép dir jeleket képes kezelni gondolom A cn1 csatiban lenne az a 4db szál amit be kell kōtni. Köszönöm a választ.

remrendes

Nem ugy van, hogy a nevleges AC ertekenek 10%-at tudjak DC-ben?

Bencze András

A Moellernél van szöveg én úgy értelmezem ha a sorba kötöd az érintkezőket akkor 250V 20 A. Snubber áramkör párhuzamosan nem árt. De az igazi (nem feltétlen DC működtetésű) a DC mágneskapcsoló. Nincs minden sarki boltban.

kiyeww6n

Sziasztok!

Köszönöm az eddigi segítségeket, ott tartok hogy újra raktam a PC-m windows 7 professional 32 bit. A mach 3 is felrakva az XML file is a mappában ,amit az előző tukaj adott. Viszont a cnct még mindig nem tudom megmozdítani a mach 3 on keresztül. Kontakt biztos van a Pc és a Cnc között mert a Pc be és kikapcsolásnál van "gép hang" .
Esetleg valami ötlet??:)

dtb

A motor vezérlőn az enable lábak be vannak kötve? Esetleg nem az a hiba? A mach3 indítása után lehet kézzel tekerni a motor tengelyt, vagy nem?