Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Ha jól belegondolok igen! Nagyon univerzális kis eszköz húzásra és szét feszitésre egyaránt

zozo

Ehhez csak egy csavar kell, meg anya, alátét. A végén átdugod a csavart, anya belülről, jó nagy erős alátéttel, hogy ne középen nyomjon.
A távolságot meg akár egy rúdanyaggal csökkented. A három elemre támasszon rá. A csavar ráfeszül a rúdanyagra, aztán tolja is le valamelyik a végét

zozo

Utolsó "a" betű véletlenül került oda

TomDog

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni a képen látható villanymotorok beazonosítására. Kb 1.5 - 2,5 Kw lehet.

Köszönöm

RJancsi

Jééé, csak nem egy palettás betonelem gyártó vibroprés? [#szeret]

TomDog

6rk75uezn

Valaki esetle ismeri ezt a gépsatu márkát?gyártót?
Sajnos csak ilyen fotó van,csak a jelet látni.

fa4igtzhp

Sziasztok,

Plexit marok az alabbi beallitasokal:

Marószár: Datron DAT.0078320L https://www.sorotec.de/shop/Zerspanungswerkzeuge/datron-cnc-fraeswerkzeuge/datron-einschneider-626/datron-einschneider-mit-polierter-schneide/
2mm átmérő
11mm vágóhossz
6mm tengely

Feeds and Speeds:
Fordulatszám: 14400 RPM
Előtolás: 1320 mm/min
Anyagba süllyesztés: 100mm/min
Marási mélység: 0,5mm (4mm -es Plexit 5mm mélyen martam így 10 emelet jön ki)

http://kyrk.villamvadasz.hu/_pictures/plexi_feeds_and_speeds_2mm_polished.png

Amig a marószár az anyagban XY síkban halad, addig minden jó, nem keletkezik kis gyűrű a marószárón plexiforgácsból. Amint az anyagba Z mentén süllyesztem szinte mindig keletkezik. Ezt most egy kis fadarab odaéríntésével megoldom. De macerás állandóan figyelni és félek ha felgyülemlik akkor problémát okoz.

Jól sejtem hogy attól keletkezik a gyűrű, hogy a forgács nem törik el?

Z irányban már lementem 100mm/min-re. Mit érdemes kipróbálni még? Helixben ha lemegyek az segít? Még lasabban? Vagy van valami trükk? Több kisebb lépésben menjek le? De ilyet a fusion nem tud sztm.

Devecz Miklós

Hűteni kell.

Erre nekem a szódabikarbónás víz permet vált be.
a szódabikarbóna a rozsdásodást is megakadályozza.

gaben

Ahogy Miklós is mondja, kapcsolj hűtőfolyadékot és frankó lesz a felület is, ill. a marószárra sem ragad semmi.

Tavaly ősszel én is kipróbáltam a plexire való Datron marót hűtés nélkül és hűtéssel is, az eredmény magáért beszél. ;)

A hűtőfolyadékot szintén a Sorotec-ről rendeltem a FogBuster-hez.
Baromi jó cucc.

Csuhás

Marógépem előtolásában egy kardán viszi a hajtást az asztalhoz. Most kap két új csuklót, olyant mint ami a mellékelt képen látható. Kérdés hogy van e valami szabály hogy a tengely két végén levő csuklók milyen szöghelyzetben legyenek egymáshoz képest?

Béni

Gondolom, a szögsebesség ingadozás kiegyenlítése miatt kérdezed. Esetedben nem sok jelentősége van szerintem, de az alábbi leírás alapján el lehet agyalni a dolgon:

https://tudasbazis.sulinet.hu/hu/szakkepzes/mezogazdasag/muszaki-alapismeretek/szogkiegyenlito-tengelykapcsolok/a-kardancsuklo

remrendes

En anno ugy tanultam gepjarmuszerkezetek oran, hogy legalabb 7 foknak kell benne lenni.

hostya

Mivel a kimenő,ill. bemenő tengelyek tengelyvonala PÁRHUZAMOS..
-Marógépeknél így szokott lenni..

Kardán hajtás