Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Sajnos egyik rajz sem pontos. A lényege hogy a munkahenger felöli kúpos csap a behúzott helyzet közelében egy réselt, patronszerű, rugózó hüvelyt feszít szét és "akad bele a főorsó végén lévő vállba. Ez a váll és a hüvely körmeinek külseje is - a rajzzal ellentétben - kúposak, ez "többszörözi" meg a végállás közelében belső rugó erejét. Oldott állapotban összehúzódva becsúszik a főorsóba. A belső rugó gyengébb, mint a külső, és az erősebbik is összezár ha ugrál rajta a melós. :) A két rugó közötti "cső", ami a tulipánt mozgatja menettel csatlakozik a rugózó hüvelyhez - azok egy alkatrészként viselkednek.

Vetesi75

ywathzay

Nagyon jó rajzok, ,köszönöm. Csak sajnos úgy látom ehhez a főorsó belsejének is megfelelő kiképzésűnek kell lennie. A strigon vertikálfején törtem a kobakom de a rajz alapján ez erre nem alkalmas.

svejk

Szerintem azt kell megcsinálni ami az első kérdésednél szerepel és Hostya adott rajzot is hozzá

Én is meg akartam csinálni a Stroberomhoz, van is hozzá rúgókötegem de aztán elkerült tőlem.
Persze most is még tervben van, csak az már nem igazán az én gondom.

Kis, ügyes hidraulika tápegységekről viszont mindig lemaradtam itt a fórumon.

ka3pf7kef

Segítségeteket szeretném kérni!

Teljesen kezdő vagyok...
Próbáltam beüzemelni a marógépem, de miközben a billentyűkkel vezéreltem egyszer csak megállt és azóta sem mozdítja meg a Z tengelyt. Hallom ahogy a motor dolgozik amikor billentyűzetről irányítom de nem mozdul, megállt egy helyen és kész, a szoftver folyamatosan pirosan világít a Z tengely esetén, de ahogy mozgatnám a számláló "pörög" fej nem mozdul... A többi tengelyen mozgatható a marófej...
Szóval aki tud kérem segítsen,
köszönöm,
Arnold

ka3pf7kef

+ az előzőhöz még annyit: ha a gyári nullpontra akarom visszaküldeni akkor kijön nullára de a z tengelyt akkor sem hozza nullára, csak dolgozik a motor de nem mozdul...

kly

segtseket kérlek.

autolveler miért nem megy?
adott egy gkód. mach3 megeszi , meg is tudja csinálni ha kell ,de szintezni kéne.
autoleveler advanced verzió megcsinálom a mérő filet.
emgcsinálom a szintezett gkódot. semmi hibaüzenet.

majd megpróbálom betölteni de a mach3 nem eszi.

ilkyen hibás sorok vannak benne:

N208 G3 X53.222 Y18.763 Z-0.19836 INAN JNANaa

kb 15 ilyen sor van a 8000 ből.....

mit rontok el?

2am4nwzib

"INAN JNAN" ez egy hires üdülőközpont Marokkoban .

svejk

A motor ha dolgozik akkor forog.
Ha forog és nem megy akkor eltört egy kuplung, elszakadt egy szíj szétesett az anya, stb...

rendesen kérdezz mert így nem lehet segíteni.

tsigu

Sziasztok!

Ismét egy 0.2-es kezdőtől egy "evidens" kérdés... na jó kettő:

1.) Amikor marószárat cserélek, pl. 3mm-ről 2mm-re, (munkadarab nullpontja általában nálam a bal alsó sarka az anyagnak)a méretkülönbségnek a felét közelebb kell léptetni az anyaghoz?

2.) ezt a program automatikusan kiküszöböli?

Két egyszerű, mégis (számomra) nagy követ mozgató kérdés...[#conf]

Szeretnék alumíniumból egy 5 lukas LEGO technic darabot kulcstartónak... de a méretváltásnál állandóan elmegy a marófej és dobhatom ki a jó pár órás munkát... [#wilting]

Köszönöm segítségeteket!

55xuwevre

Ha jól értem a kérdést, a véleményem ha van szerszámsugár korrekció (g41,v g42) és a szerszámtárban a megfelelő a méret akkor igen. Ha megfelelően generáltad akkor is működni kell.

kly

[#taps]

Programozói vénám azt súgja NaN == NOT A NUMBER bár inkább ebben a formában szoktam találkozni vele "NaN" ,de nem ez a kérdés hanem hogy miért?
nyilván program hiba de melyiké? a gkód hibás vagy az autoleveler? a Gkód mastercam x5 el készült. Próbaképp legeneráltam X3 is de nem segített.

ywathzay

A főorsó furata én úgy nézem nem teszi ezen lehetővé ezt a megoldást sem, annak a körmös szorítónak hely kell. Amúgy én első körben nem hidraulikával oldanám meg, hanem egy erőkarral, ha már nem kellene tekergetni a behúzót rengeteg időt megspórolna.

svejk

A golyós megfogó általában kisebb átmérőt kíván.

Végszükségben, hogy ne kelljen teljesen új főorsót készíteni egyedi gombák legyártása lehet még alternatíva.

dezsoe

Hasonlítsd össze az eredeti kóddal. Valószínűleg az eredetiben több G3 lesz egymás után, amiből csak az elsőnél ad meg minden paramétert, az Autoleveller pedig feltételezi, hogy minden sorban ott az összes paraméter. Ha az eredetiben úgy van, ahogy írtam, akkor a generátumban sincs rá szükség, tehát törölheted a híres üdülőhely koordinátáit. :)