Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Igen, már tegnap át kellett volna menni. :)

Csak érdekességképpen régen használtak olyan rotorpozíció jelet is ami gyakorlatilag egy analóg lépcsőjel volt 1 szál dróton.
A vezérlőben meg komparátorok alakították vissza az U, V, W jelet.
Régi Allen-Bradley servonál találkoztam vele.

zip0ji0se

A C.....a a magyarja. Szerintetek mit b...k el, hogy nem hagyja magát magyarosítani, mikor újra fel rakom. Felraktam 4.4.0-t és csak, akkor engedte ha másikat leszedtem. Utána hiába csinálom a magyarosítását, pedig lehetne, de nem csinálja meg. Hiába másolom be a mappába, de nem. Ja és nem dobja be, hogy rendszer gazdaként. [#nemtudom]
Valami hasznos ötlet?[#falbav]

h64aej9z

Sziasztok

Segítség elakadtam :D 3 tengelyes CNC gépet építek. Adott 3 NEMA 17 hajtómotor és egy CNC Shield V3.0, Arduino UNO 4-tengelyes pajzzsal. Ehhez keresek léptetőmotor vezérlő típust illetve tápot! Főleg fát, plexit szeretnék vele marni, illetve max aluminilumot! [#eplus2]

A motor adatai:
- Phase Number: 2
- Step Angle: 1.8°±5%
- Rated Voltage: 2.8V
- Holding Torque: ≧5 Kg-cm(70 Oz-in)
- Rated Current: 2.0A
- Resistance(20℃): 1.4±10%?/phase
- Max. Slewing PPS: 2500 PPS
- HI-POT: AC 600V/1mA/1S
- Rotor Inertia: 68g.cm2
- Inductance: 3.0±20%mH
- Detent Torque: 2.0Kg-cm
- Insulation Resistance: ≧100M?(DC 500V)
- Leads: 4

Előre is köszönöm a tanácsokat!

TBS-TEAM

József

jani300

Most csináltam egy helyszínelő szilent blokk kinyomót .
36,4 az új szilent külső mérete .
A kérdés az hogy a háza az egész méret ,36 lehet ?
Azt az alátétet ami átmegy a furaton azt 3 tizeddel hagytam akkor nagyobbra ,azt reszelgetem most kézben 36 alá :(
Az anyag is egy rettenet ,vastagfalú cső felhasítva ,hulladék anyaggal hegesztve pótolva nagyobbra .
A kihúzó alátét az egy vastag 12 es furatú hulladék szintén ,csavaron esztergálva körkörösre . Még az is kisebb darabokon felrakva hogy kiadja ...
A fazék kupakjának szerencsére jó a 12 es vastagfaló fakötésű alátét azt megúsztam ,majd odapöttyölök 3 at párhuzamosan .
Ki kellet volna ezt a dobni mindenestől a munkát , csak hát most nem annyira jó a helyzet ...
Basszus , nincsen még méh sem , hát akkor most már csak a fűrészpor ami hulladék lesz :)

h64aej9z

Köszi ez is megvan, nem ez a kérdés. Hanem ez:

tsigu

Sziasztok!
0.1 tudással érdeklődöm.
Összeraktam egy MPCNC gépet, most érkezett meg hozzá a maró motor Kínából, 400w. Persze a kezdő mit is akar, egyből gömböt marni... [#nyes]
Szóval, Uno + Grbl vezérlő az elektronika, Nema17 + 44.1:1 áttétel, hogy amikor megáll, akkor ott is maradjon.
(Már látom, hogy mi a hibája a gépnek, majd váltok...)
Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy a motor vezérlésnek van egy mozgási profilja, amit könnyen el lehet érni Mach3 vezérlővel, csak nekem olyan nincs, viszont engem "zavar", hogy "rángat" a motor. Egy kis 10"-os laptopot használok vezérlőnek, Windows + SourceRabbit Gcode sender.
Ezt a "rángatást" miként lehet megszüntetni?[#conf]

Köszönöm segítségeteket!

dtb

A pontosabb válaszhoz pontosabb információk kellenének. Mi vezérli a léptetőmotorokat? A rángatás oka lehet a rosszul beállított gyorsulás, vagy a rosszul megválasztott lépés (egész, fél, negyed, stb) is. ...meg még jó pár dolog is okozhatja, pl mechanikai.

TBS-TEAM

Ezzel kapcsolatbam mi a kérdés? [#nemtudom]
József

TBS-TEAM

Még ehy az adatlapodon semmi infó, hogy vársz segítséget?
József

tsigu

Kedves dtb.
A motorokat DRV8825 vezérli.
Gyorsulás beállítása - ennyire nem vagyok még felkészült, amit az alap GRBL beállítás ad, az van...
Nem tudtam kihámozni, de a $1=25, erre gondoltam, lehet, nem ez az.
Lépések ... ööö .. 3 pinből 2 van zárva, akkor az 1/8-ad.(?)
Hát a mechanika... A szalagok zenélnek a feszességtől, elvileg, amíg rajzoltam vele, nem volt gond. A kör szabályosnak mondható volt, a vonalak találkoztak ahol kell. Az egész alja 40mm vastag bútorlap.
Amit eddig ki tudtam "hámozni" ebben a témában, az a motor mozgásának a profilja (gondolom ez a gyorsulás). Mivel egy áttételen keresztül megy a mozgatás, így nem nagyon lenne érzékeny a hirtelen irány változásra (elvileg az én gondolataim szerint).

Köszönöm, a segítséged!

PSoft

Gondolom, Te tudod miért olyan a vadgalamb fészke...amilyen. [#smile]

sastas

Sziasztok!

Segítséget/ötletet szeretnék kérni a következő ügyben: a cncm építése közben jutottam arra, hogy olyan aluprofilom van, aminek a 10-es núton van 0,5 letörés, így 11 széles a nút. A sínem meg hiába 15-ös, annak van másfeles letörése, így csak 12 széles a felfekvő felületem, oldalanként a fél mm nem hangzik túl soknak, ráadásul elég bizonytalan is.
Első körben 6-os fakötésű alátétekre gondoltam, mert az felfeküdne eléggé, de elvetettem, azért mert úgy gondolom, eléggé szórhat a vastagsági mérete, valamint az oldalpárhuzamosságok sem biztosan megfelelők.
A következő ötletem az volt, hogy DIN sínt használok, ez elég konstans méretűnek tűnik, de ugyan ezen okokból ezt is elvetettem.
Ugyan így tettem le a laposvasat kifúrok módszerről.
Ezen kívül van valakinek ötlete? Vagy ezek közül valamelyik ötlet működhet?

Szalai György

gaben

Cseréld a síneket 20mm-re vagy ha mindenképpen ragaszkodsz a kisebbikhez, lehet kapni hézagoló alátéteket, amik pontos méretben készülnek.
Régen a Fabory-tól vettem pár méretben a csiszagépekhez, de rohadt drága volt már akkor is.