Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Küld el nekem is légyszíves! Érdekelne.

svejk

Sokáig volt levéve?
Az ugye természetes, hogy szivárog, hiszen van résolaj nem is kevés, csak annak vissza kellene folynia a gyűjtőcsövön keresztül a tartályba.

Ha sokat áll egy helyzetben a főorsó akkor szokott a labirintekbe beleszáradni a trutyi.

ANTAL GÁBOR

KoLa

Kb 3 hétig volt levéve, a résolaj az állórészből van visszavezetve,ott nem lenne probléma, ez a felfogató csavaroknál is jön, és a forgó részen is van két kb 3-as furat, amiből az egyik, meghúzáskor olajat enged, de a legtöbb az állórész és a forgórész között jön valahol.
Nem értem! max a levegősödés érhette!már az asztalon is állt alatta az olaj állandóan...

KoLa

No! alakul a rendszer, most hogy a tokmányt is visszaszereltem, már rövidebb utat jár be a meghúzó!
5 meghúzásra cseppen egy csepp olajat a 3-as furaton, de még ez sok, a pár héttel ezelőtti állapothoz képest,mivel a  burkolat belső falán nincs egy csepp olaj sem, két év alatt, nem dobott rá semmit!
Ezt álló helyzetben mérem, lehet hogy forgás közben változik majd?

A 'csík lesz a cseppekből'-t most leütöm.[#hehe]

szf

Ebben a [#t19p119163#]ban található vezérlőnek hol találom a leírását ,esetleg gyártási dokumentumait?

Révész Richárd

PSoft

szf

RJancsi

Sziasztok! Nem CNC de sok okos ember megfordul itt. Van egy kb. 6 éves japán masszázs fotelunk. Hogy ne unatkozzunk dögönyözés közben, a kijelzőjén gyári relax filmeket lehet nézni. A filmek SD kártyán vannak, AVI formátumban. A problémám, hogy a gyári filmeket bármilyen más eszközzel meg lehet nézni, de ha feltöltök a kártyára egy videót, az sávosan széthullik. HIába konvertálom a gyári pixeméretre és átviteli paraméterekre. Gondolom a fotelben egy ősrégi codec lehet és csak azt tudja jól olvasni. Ám hogyan tudnám kicsalni a gyári filmek codec-jét ill. hogyan tudok rávenni egy videó szerkesztőt, hogy azzal a codec-kel mentsen?

dtb

Szia, Első körben nézd meg a gyári filmeket, hogy milyen codec van benne, pl ezzel a programmal. Ha megvan a kodek, akkor már csak át kell kódolni például ezzel a programmal.

RJancsi

bu0arb9jm

Sziasztok,
a Magi féle vezérlő melyik pontjára köthetnék egy hangjelzőt, piezo, buzzer, vagy mi, ami jelezné, hogy kész, vagyis megálltak a léptetők?
(persze, jellegzetesen jelentős hangja van a motoroknak, én ráadásul egy 400*400 mm "membrán" lemezre szereltem, éppen emiatt másik szobából követem a lépéseket  :)

nyiszi

Sziasztok,
Van itt valaki aki IFM SM8000 átfolyásmérő programozásában jártas?

kzoli

Sziasztok!

Most hogy otthon kell maradni és a húsvét is itt van már a nyakunkon belefogtam egy Eggbot építésbe. A mechanika kész. Egy arduino alapú eszközre építettem az egész projektet. Kínai Arduino uno klón + uln2003 vezérlők.
Az Arduino IDE-vel feltöltöttem az eszközre az EggDuino kódját. Látszólag sikerül is. De az Inkscape program eggbot kiegészítőjével sehogy sem csinál semmit.
Csak egy üres üzenetes ablakot dob ki. Már próbáltam mindenféle firmware-t és inkscape + kiegészítő verziót... De semmi. Valakinek van tapasztalata kínai arduinoval?