Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

Abbol a mehanikabol szerintem kihoztad a maximumot.

dtb

Nem használom ezt a vezérlőt, de hirtelenjében itt találtam egy összefoglalót. A mozgás finomhangolásához használd a [$100=X steps/mm], [$101=Y steps/mm], [$102=Z steps/mm] beállítások értékeit, ezek a te általad is jumperek függvénye (meg az áttételé) illetve az ehhez tartozó max sebességet a $110, $111, $112 értékek állításável lehet beállítani. Lehet, hogy elég ezt lejjebb venni. Ha nem elég, akkor a $120, $121, $122 értékeit kell csökkenteni.

hostya

Szia!

Én úgy oldottam meg anno.., hogy martam egy 15mm széles, 1mm mély hornyot az aluprofilba.
Ebbe a horonyba szépen illeszkedik a 15-ös Rexroth sín. (a sín alsó letörésén..)
Ha jól emlékszem Farkas Ádámé volt az eredeti ötlet.
Nekem bevált.
Bocsi a képminőségért, de akkor közeli képet nem készítettem róla, így most kénytelen voltam több nagyobb képből kinyerni a részleteket.
Remélem segítettem..

tsigu

Szia!

Köszönöm. Ezeken az oldalakon már túl vagyok.
Ugye, amikor semmi alap, az a legizgalmasabb; de kérdezek, legfeljebb jót nevettek... [#nyes]
TBS-TEAM (József) átküldött egy paraméterezési táblázatot, már böngésztem, most bátor voltam, megtaláltam a "mumust", 120, 121, 122 éertékek voltak nagyon alacsonynak beállítva, most folytonosnak nevezhetem a mozgást.

Jön a következő lépés, a marófej utáni magasságbeállítás... de addig kísérletezem, bújom a videókat, amíg kiötlök valamit.

Köszönöm segítségeteket!

PSoft

Segítsetek már...

MINDIG-TV.
Ugye most ott, lányeges átalakítások, korszerűsítések vannak.
Nálam az eddigi rendszerben, három dekóder üzemelt faszán, egy-egy TV-t kiszolgálva.
Ezek a dekóderek ugye, ez év folyamán valamikor kukába kerülnek, már megküldte a szolgáltató az újakat helyettük.

A problémám, a következő...
A mostani rendszerem soros kábelozású nem csillagpontos.
Az antennáról elinduló egyetlen koax-ra van felfűzve a három dekóder.
Anntenna, első dekóder koax bemenete, első dekóder koax kimenetéről a második dekóder koax bemenete és így tovább a végpontig.

Az új dekóderek viszont, egy koax/antenna bemenetesek.

Van-e megoldás arra, hogy ne kelljen átkábeloznom az egész lakást csillagpontosra az új dekóderekhez?
Első blikkre, pld. "T" elosztókra gondolok mindegyik dekódernél, de nem biztos, hogy az a jó megoldás.
Előb utóbb lépnem kell valamerre, de semmi hangulatom az újrakábelezéshez.

De ha nem kikerülhető a csillagpontos kábelozás, akkor gondolom...közvetlenül az antenna után kellene valami eszköz, -talán aktív- [#nemtudom] ami szétosztja a jelet a három dekóderhez?

TBS-TEAM

Az elosztó nem rossz megoldás de figyelembe kell venni, hogy mindegyik elosztó lecsíp egy pár decibelt és lehet már a 3.-ik beltérinek kevés lesz a jel.
Az első dekodernél be kell rakni egy erösítőt UHF aminek minimum 2 kimenete van így egy elosztót megspórolsz.

Pl: Amiko AAD-250 egy állítható antenna erősítő. Állítható kimenet.
AAD-250

József

zozo

Egy üzletben vagyunk velük B.füreden. Most nem készülök bemenni a napokban, de dobj egy emailt nekik, biztosan válaszolnak. Egyébként elküldtem a problémádat én is, de nem biztos, hogy ma olvassák. Telefon meg kikapcsolva.

zozo

PSoft

Köszönöm! [#worship]
Megpróbálok velük kapcsolatba lépni.

Rabb Ferenc

A "T" elosztós megoldás akár még jó is lehet ha elég nagy a bejövő jeled. Milyen antennád van, erősítős? Mert annak a kimenő szintjét bizonyos határok között lehet változtatni.

Ha így kicsi a jelszint, akkor az első elosztó után tegyél be egy erősítő patront. Ez a koaxal sorba köthető és a dekóder kimenetére ki lehet adni a táplálásához a DC 5V-ot. (ezt azért nézzed meg, hogy a tiéden is így van-e)

A második dekóder elé már természetesen csak egy "T" elosztó kell.

A pontos típusokról várom az antennás szomszédomtól a választ, aztán majd küldöm...

PSoft

A régi dekódereken ott a DC 5V kiküldési lehetőség, de az újakon nem tudom, meg kell majd néznem a menűben.
Az antennám szerintem egy mezei passzív antenna, de ez se biztos.(sose nézegettem, szolgáltató telepítette a rendszert x éve, nem volt vele sose gondom)

A szolgáltató által biztosított új dekóderek PRIME DTT-0901 típusúak.

Köszönöm Neked is a segítséget! [#worship]

PSoft

Természetesen Neked is köszönöm, hogy próbálsz segíteni. [#worship]

sastas

Köszönöm a segítő hozzászólásokat.

Ezt a verziót azért nem szeretném, mert a felfekvő felület közepe így is kiesik, gyakorlatilag harmadolva azt. Hobby-ra valószínüleg elég, de egy elegánsabb megoldást keresek. Na meg akkor ugyan ott vagyok, hogy 1300 hosszan fel kéne marni a profilokat, amihez nincs gépem. Nyílván el lehet vinni a helyi esztergályoshoz, de ezt elkerülném.

@Aknai Gábor: azért ragaszkodok ezekhez a 15-ösökhöz ennyire, mert ezekből van szettben minden tengelyre teljesen új sínem és kocsijaim, aztán ha nem muszály nem adnám el/cserélném el másra.

A hézagoló alátét viszont jó ötlet, sejtettem hogy létezik ilyen elem, de nem tudtam a nevét, így keresni sem tudtam.

Az ár/érték arányban legjobb megoldást viszont privátban kaptam: H9-es Húzott laposacél, 20x2-es méretben, kifúrom, és kész. Olcsó és megfelelőnek tűnik. Ellenvéleménye van valakinek?

PSoft

Most olvasva a linkelt manual-t ennél is megvan a lehetőség az aktív antenna táplálására.

TBS-TEAM

A sogor huszon éve antennarendszereket telepít és ha találkozunk mindig meséli a különböző megoldásokat [#kacsint]
József