Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Lehet is kapni azt a H9 20x2 lapos acélt?

TBS-TEAM

A húzott acéltermékeket kiváló felület, nagy
méretpontosság, és szabályozott mechanikai
tulajdonságok jellemzik, függetlenül, hogy a
húzási folyamat szálból szálba, tekercsből
szálba, vagy tekercsből tekercsbe történik.
Annak érdekében, hogy a nagyobb
kereszmetszetű termékek minősége is
kifogástalan legyen, a húzpadokon
alkalmazott húzóerő kiválasztására fokozott
figyelem irányul.
A húzott termékek tökéletességének
biztosítása érdekében a gyártást követően
örvényáramos vizsgálat szűri ki a felületi
hibákat és lehetőség van a szálvégek
megmunkálására, ami a megmunkálást
könnyíti.
A húzott termékek egyenessége a
mérettűréshez hasonlóan kedvezőbb, mint a
melegen hengerelt termékeké. A felület
szükség szerint lehet polírozott is. A kisebb
méretű termékek igény szerint tekercsben is
készülhetnek.
A húzott acéltermékek keresztmetszettől
függően, az EN 10278 szabvány szerint
h 11, vagy h 9 tűréssel kerülnek szállításra.
Jelölése: + C
József

ywathzay

Köszönöm a részletes és kimerítő tájékoztatást.
Csak azért bátorkodtam megkérdezni a fiatalembert, hogy utána tudott-e nézni mennyi az annyi, ha van egyáltalán. Kíváncsi lettem van-e, megnéztem ott ahol én tudok vásárolni ilyen unikum termékeket, és van, hasonló. Csak hogy én is pontos legyek:
Húzott lapos 20*2 h11 S235JRC+C EN 10277 / EN 10278
11055FT áfásan és 3m szálakban kehet rendelni. Arra akartam kilyukadni, hogy lehet ennyiből megvan a helyi esztergályos is.....

TBS-TEAM

A lényeg, hogy szinte bármelyik vaskereskedésben lehet kapni
[#kacsint]
József

ywathzay

Azért én erre nem tennék egy tízest, de legyen igazad. Pl Szabolcs megyében egy kereskedés van ahol ez lehetséges, de ebben a méretben vannak kétségeim.

svejk

Alapjában véve nem mindegy mit rak egy H sokadik tűrésű, nem mérettartó, görbe, csavarodott, extrudált,
alu profilra?[#nemtudom]

TBS-TEAM

József

ywathzay

Nekem ugyan tökmindegy, csak arra szerettem volna felhívni a figyelmét, ha kell belőle 6 méter, mert 3 mondjuk nem elég, akkor abból simán belemarják a sín helyét a "nem mérettartó, görbe, csavarodott, extrudált, alu profilra"
A tűrésezés pedig a legkevésbé sem érdekel, azt vagy a nagyon amatőrök, vagy a nagyon mérnöknek látszani akarók erőltetik.[#nyes] A tűrés addig tartható amíg 20fokon, hitelesített műszerrel megmérik, ha onnan kikerül akkor az már éppen nem annyi.

svejk

Biztos nem nézted el az árát?
820 Ft/kg-ért vettem januárban hidegen húzottat.

hostya

Én azért javasoltam a marást, mert én hobby gépet építettem, a maga, A3-tól alig nagyobb munkaterületével..
A marást meg házilag megoldottam egy ME 1000-es marógéppel.

De ha ő 1300mm hosszú 15-ös sínt akar "pontosan" illeszteni bármilyen alu-profilra,(alátétekkel vagy lapos acéllal) akkor az veszett fejsze nyele.. -bár szerinte ez elegánsabb megoldás- [#nevetes1]

Ezek szerint nem hobby gépet épít, hanem valami komolyabbat..
Kár hogy alu-profilt választott gépváznak.

ywathzay

Valahol olvastam, hogy több évtizrdes tapasztalatot, csak több évtized alatt lehet összegyűjteni...majd rájön hogy neked volt igazad.

ywathzay

remrendes

Timarvaskernel 950Ft/kg es kb 0,32 kg/m.

svejk

Ühüm... WEB áruház.
Innentől kezdve már nem is keresem melyik tulajdonsága miatt annyi, még ha tényleg különbözik is.

ywathzay

1. nem nekem kell, én csak kíváncsiságból rákerestem.
2. A tímár weblapján 20x3 -as a legkisebb méret, (tuti hogy 20x2-es nincs nekik raktáron), de ha van akkor OK.