Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zoli0302

Sziasztok ! Az lenne a kérdésem, hogy van e valakinek olyan transfer programja ami egy pc ről képes egy G kódot átküldeni eg siemens sinumerik 840 vezérlőjű megmunkáló központra. Létezik erre megoldás de a winpcin nevű program egyszerűen nincs sehol letölthető verzióban...

zozo

A Fusion 360 is tudja.  Van itt topikja.

2am4nwzib

zoli0302

Köszönöm, de én egy ingyenes programot keresek, csak kipróbálásra használnám.

2am4nwzib

Kipróbálásra is lehet , 30 nap demo verzió.
Ingyenest sajnos nem ismerek .

svejk

zoli0302

svejk

Vagy itt a jó öreg magyar V24.

m8zmkic73

Sziasztok.

Va egy ilyenem. Ez a gépemnek a "Z"tengelye. Sok-sok idő óta az ebben lévő menetes orsót ki szeretném cserélni golyósorsóra. Fórumtársunk segítségével hozzá is jutottam egy megfelelő méretű orsóhoz.
Problémám: Én azt gondoltam, hogy ez egy szétszedhető darab. Ehhez képest nem... Nem akarok kalapáccsal nekiesni, hogy kivegyem belőle azt a tagot, amibe a golyósanyát kellene beépíteni.
- A./ rakjam félre ezt az egységet, vegyek anyagot, és valakivel csináltassam meg
- B./ Valahogy mégis szedjem szét, és maximum, amit tönkretettem azt cseréljem ki

Szerintetek? Mit javasoltok?

Köszi előre is.

zoli0302

Akkor már kétszeres köszönetem !
Ezt a programot sajnos nem tudom telepíteni..

svejk

Nem kell telepíteni.
A kiterjesztést átírod zip-re.
Majd a gyökérben csinálsz egy V24 könyvtárat és kicsomagolod oda a 3 file-t.

(DOS-os, egér nincs, lehet 64 biten nem megy)

kisssandor

Valahogy csak összerakták.

ra8nsmk6w

Igy ahogy áll! A két csúszó részt alul hagynám és egy kis hidraulikus emelővel fesziteném mikőzben hőlégfújóval melegitem a felső anyagot.
Van olyan orsós autó emelő is amelyik alkalmas erre a célra (toyota) csak a talpa elférjen.
De akár egy nagyméretű kétpofás csapágylehúzó is megoldás lehet . Persze másfajta elrendezéssel. Ha nincs fizikai rögzités akkor szét kell jönnie. A meleg a ragasztást is " oldja"

PSoft

Még hidraulikus emelő sem kell, ha befér/elforog ott egy mezei feszítőcsavar.

m8zmkic73

Mindenkinek köszönöm az ötleteket, holnap próbálkozom.