Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gaben

Sziasztok,

a fotón látható bemérőnek keresem a betűtípusát.
Végigpróbáltam a word-ben lévő font-okat, de nem találtam meg, az is lehet, hogy teljesen egyedi.

s5f8tmfv3

A 3D szerintem egyedi, a többi talán Calmetta.

gaben

Köszönöm, valszeg a D tényleg egyedi, de ezt a Calmettát kipróbálom amint hazaértem.

s5f8tmfv3

Ahogy nézem fizetős. A
Foundry Form Sans
viszont ingyenes és hasonló.

gaben

Alakul a dolog, nem olyan amilyet akartam, de elmegy.

sastas

Sziasztok!

Az egyik golyósorsómhoz nem tartozik gyári szennylehúzó(nincs is az anyában helye). Miből tudnék csinálni?

Első körben filcre gondoltam(esztergaszánon láttam azthiszem) de nem vagyok benne biztos, hogy az a golyósorsóknál is megfelel.

Szalai György

dtb

Ha nem túl nagy a hossz, akkor én is a gumiharangot javasolnám. Nálam a Z tengelyt védi, valami autós porvédő harang volt, pár száz forintért  vettem 2 darabot, és felraktam a golyóscsapágy két oldalára. Azóta is az van rajta. Ha esetleg ezt választod, akkor ne tömd meg zsírral.... Én először jól teletömtem,... nesze neked por! Aztán, mikor végállás közeli állapotba mozgattam, nem győztem letörölni a kispriccelő zsírt...

sastas

A hossz elég nagy(kb 1400). A gumiharmonikára gondoltam, bár annak beépítése kérdéses, de majd azt is megoldom, ha eljutok oda. A többi orsón van egy kefe jellegű lehúzó, gondolom inkább a nagyobb forgácsoknál hatékony. Na ezt próbálnám valamivel replikálni. Az oróskat úgy-ahogy takarni is fogom, Inkább attól tartok, hogyha fát munkálok meg abból a por/forgács a takarás vagy a gumiharmonika ellenére is bejuthat az orsóhoz. Szóval emiatt gondoltam, hogy "extra" védelemként jóljönne, meg alu forgácsoláskor a nagyobb darabokat letolná, ameddig nincs kialakítva minden.
De ezek szerint az alapötlet a filcel nem teljesen rossz.

Szalai György

Gondolom, ha annyira nincs saját porvédelme, hogy még szennylehúzója sincsen, akkor valami szerkezetileg kompletten védett helyre szánták beépíteni.
Nem lehetne ugyanúgy valami üregbe szerelned (mint az aktuátorokban) és a két végén rögzített acéllemez vagy laposszíj zárószalaggal lefedni?

kiyeww6n

Sziasztok!

Vettem egy használt kis gravírozó cnc-t számítógépet nem kaptam hozzá, a megvétel elött az eladó megmutatta, minden működött. Szereztem egy PC-t aminek nem volt párhuzamos port kimenete de sikerült rendelni egy oldalról kimeneti kártyát,és elméletileg feltelepíteni is az illesztőét. Mach 3 is  telepítve viszont semmit nem csinál a gép.

Egy kis segítséget szeretnék kérni hogy merre induljak el??
Válaszokat előre is köszönöm!:)

TBS-TEAM

Akitől vetted a gépet kérd el a Mach3  XML file-t.
József

dtb

A mach3 beállításainál a port mire van állítva? Az LPT bővítőkártya címe eltérhet a megszokottól, ezt az eszközkezelőben tudod megnézni, és az itt látott értéket kell megadni a port címének.

kiyeww6n

XML file-t is oda adta, be is másoltam a könyvtárba

kiyeww6n

Az az érték van megadva ami a LPT címe