Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Meg szoktál adni a csuklóhoz tartozó maximális szöghelyzetet. Ha valamiért ez nem adja ki a szükséges elforgást, duplacsukló kell az egyik végére és jó lesz.

Csuhás

Magam úgy gondoltam hogy mindegy, de lehet olyan szempont amiről nem tudok. Az a képek alapján látszik hogy azonos szöghelyzetűek a gyári tengelyek. Pár fok úgyis lesz mert szemre fúrom fel az illesztőszegek furatát. Kicsit más, de kardán: Még a karantén előtt vadászgattam méh telepen mosógép harmonikás gumicsöveit, pont akadt olyan ami majd ráhúzva a csuklóra bent tudja tartani a zsírkenést, és kint a forgácsot. ( sokalltam a gyári porvédő pár ezer forintos árát )

Csuhás

Nem kell dupla csukló, elkopott nagyon lötyögős csuklót cserélem ugyanolyan újra.

jani300

A forgás átvitelnek van szögsebesség hibája egy fordulaton belül . A két szembefordított csukló hibája kompenzálja egymást , valahogy így gondolom .
Többen félreérthették ,hiszen már egy adott gépről van szó ott tervezve van a tengelykitérés , az nem változik .

zoli0302

Szép estét Urak ! Egy olyan problémába futottam bele, hogy az egyik gépemre semmiképp nem tudok G kódot küldeni.
A gép egy spinner vc650 sinumerk 840 shopmill vezérléssel,
az a gondom, hogy ha a gépre küldök egy filet azt nem tárolja el a gép. Töltés közben kiírja a bitek mennyiségét, esetleg /!/ a file nevét...és törli azt. iso filet vár a gép, vagy 6 verziót próbáltam ,3 féle transzfer programmal és kb 20 beállítás variációval ,az eredmény rossz, vagy rosszabb..
van valami ötletetek merre induljak tovább ?

9pk59nuy

"legalabb 7 foknak kell benne lenni."

LEGFELJEBB 7 fok lehet! [#kacsint]

ecp4rs0md

Valaki megtudná nekem mondani,hogy ezek a szerszám behúzók mekkora olajnyomással  működnek?

2am4nwzib

usb pendrive.
Hacsak nincs 8-12db CNC-éd

zoli0302

Az ötlet jó, csak nincs rajta usb port..

ebalint

Általános információk

Ipari felhasználásra alkalmas kardáncsuklók, melyeknek munkaszöge 45°. A csuklók anyaga acél, melyek DIN 808 -as szabvány szerint készültek. A szimpla kardáncsuklók több féle furat kivitellel rendelhetők. A G sorozat 1000 1/min-es, míg a H sorozat 4000 1/min-es fordulatszámig használhatóak munkaszög függvényében. A G sorozat siklócsapággyal, míg a H sorozat tűgörgővel szereltek.

Innen

remrendes

Nem. Alatta nem dolgozik elegge es berohadhat, ilyenkor inkabb Hardy tarcsat hasznalnak.

remrendes

Erre eleg jo peldak a traktorok. Eleg extrem szoghelyzetek tudnak ott lenni.

fa4igtzhp

Köszönöm a tippeket.

A hűtés előkészületet igényel. Sajna a hálóban van a CNC gép. Még :) De nemsokára költözik egy garázsba. Ott elképzelhető, hogy lesz lehetőségem. Illeve körbenézem, hogy mit érdemes rendelni ehhez.

Köszönöm

ywathzay

Azok a csuklók más kialakításúak, sokkal nagyobb "mozgástérrel".

Csuhás

Ha már felhoztam a kardán témát mutatok egy nem túl látványos fotót a kész darabról. Persze csak két gumiharmonika és egy tengely látszik. A gumik alatt zsírral megkent csuklók vannak. Az eredeti kúpos szeges szerelés helyett hengeres hasított csőrugós szeggel van most szerelve.