Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hostya

Az mindegy (szerintem) hogy hidraulikával, vagy egy mechanikus erőkarral akarod-e megoldani a RÖGZÍTÉST, (mint pl. az esztergáknál a mech.gyors patron behúzó..)

Hagyományos gépeknél.. (ahol menetes a behúzószár)
A marótüske és a behúzó mechanizmus közötti 'biztonságos' KAPCSOLATOT A FŐORSÓN BELÜL, (a főorsó átalakítása nélkül) - a rendelkezésre álló hely figyelembevételével-  elég nehéz megoldani..

ywathzay

Erre a megállapításra jutottam én is. Aztán eszembe jutott egy elvetemült ötlet, egy csavarbehajtót felpattintani...

István83

Ez annyira nem rossz ötlet.Gyári megoldást láttam egy marógépen.Fent volt egy motor és egy elektromágneses "tengelykapcsoló".ami cserekor összekapcsolt,csak volt egy főtengely reteszelő szerkezet is.Plusz egy racsnis szerkezet recsegett benne ha elérte a kellő meghúzási nyomatékot.

Bordogh

Üdv! Tudtok segíteni abban hogy ez eredetileg milyen eszköz volt? Elég lassú fordulatú. Első tippre szelepmarónak gondolom. Ma kaptam ajándékba.

RJancsi

A gúgli a mi barátunk! Igen ez egy szelepülés maró.
Némi zlotyiért teljes készletet is kapni.

Celma frezarka FGZ-1

nah5a9frh

Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni egy OMRON E6b2-cwz6c encoder bekötésével kapcsolatban.Egy hagyományos pozíciókijelzőbe rs232 D sub 9 pin csatlakozóba kötöm be (szerintem) pozícióhelyesen,és nem csinál semmit.Úgy emlékszem vagy 10 éve is szívatott már meg hasonló encoder,de nem emlékszem mit is csináltam vele,de jó lett!Ötleteket várok,előre is köszönet!

nah5a9frh

Nekem is van ilyen,én egy 16 os tokmányt tettem rá .Marha erős mindent(is)kifúr!

TBS-TEAM

2 KOhm ellenállás minden encoder kimenetre amit használni akarsz és a táp+ ra.
József

GG

nah5a9frh

Köszönöm szépen! Így már működik!Tudtam valami huncutság van a dologban,de már nem emlékeztem rá,pedig már egyszer megsz..tott!

angelero

Lehet teljesen butaság, de ahogy nézem a méreteket az OZ 12-es patron ugyanaz mint az SYOZ 20,
Vagy nem? [#zavart2]

Arany János

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy programot, amivel a megrajzolt gép mozgásait be lehet mutatni?
SimLab-bal nem boldogulok sajnos!

Timár László

Arany János

Wildfire: erről hirtelen nem találtam semmit.
Creo: ez rémlik, hogy rajzoló progi.
Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy mivel rajzoltam: Alibre.
Szertném megmutatni, hogy hogyan mozognának az alkatrészek, ha elkészítenénk a masinát! Egyszerűbb lenne mint magyarázni, hogy ez a rész erre forog, miközben az a rész arrafelé csúszik!

Timár László

A wildfire a creo elodje. PTC. De persze nem rajz, 3D modell.