Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

w4sujand

w4sujand

39. oldalon van a beállítás mikéntje...

3i3d3d7fk

3i3d3d7fk

Ez a gépkönyv van nekem is,ez a "Csuhás"féle.A leíráshoz tartozó szemléltető rajz "411-0115 ábra" hiányzik ebből,meg pár dolog,de azt hiszem megtaláltam a kis sunyi csavart[#taps]

3i3d3d7fk

Csak azt nem értem,ha már abban az időben volt imbusz(bkny)csavar miért raktak ilyen helyekre lapos csavarhúzó nyílásút?

6rk75uezn

Nézz meg egy 50-60 éves magyar szerszámgépben egy bkny csavar fejét,látni fogod hogy nem azzal a technolôgiával készültek még akkor mint most.
Fejletlenebb volt szinte minden és hát a könnyen előállitható sliccelt/vágott fejű csavar és hernyôcsavart gyártották mivel az is megfelelt minden hová.

bcjewzkr7

ez minden van a gépben!

zoli0302

Üdv Urak ! sinumeric 810 vezérlőt szeretnék G kóddal üzemeltetni, ha van valakinek ismerete róla, hogy pc ről hogyan tudom ez megtenni kérem ossza meg velem a tudását.

Vetesi75

Pc-ről direktben szerintem sehogy (DNC). Ha van rajta soros port, azon keresztül a PC-n íródott kódot alkalmas kommunikációs szoftverrel át lehet vinni a vezérlőre és azon futtatni. Ha jól rémlik a Siemens 810-es eleve G-kódos és részben Fanuc kompatibilis is, így kódgeneráláshoz a ciklusok és egyéb nyalánkságok mellőzésével szinte bármi jó lehet. Gondot okozhat még a vezérlő kisméretű memóriája, spéci kötésű kábel, a PC oldalon a soros átalakítás, stb. , de majd talán jön valaki, aki eddig nem csak messziről látott Siemenst és tudja a tutit is...

zoli0302

TBS-TEAM

Adatbevitel a COM1 / COM2 csatornán keresztül
DATA IN START funkciógombbal.
Ez elindítja a szoftver vételi funkciót.

Bizonyos adatok közvetlen lehívása a szoftver által
adatbevitel esetén nem lehetséges.

Leírás C4-től:
https://www.emco-world.com/uploads/tx_commerce/Sinumerik810820_Mill_en_03.pdf
József

gzzt2iibx

Üdv Mindenkinek!
Van egy CNC gépem XHC Ethernet vezérlővel Mach3 programmal. Az a probléma, hogy néha a léptető motor vezérlése furcsa kis lépésekben megy, de ez csak akkor tapasztalható és nem mindig mikor a gép nem a "0" ponton áll és elindul abba az iányba. Program futás közben soha nem csinálja ezt a problémát. Amit még tapasztaltam, hogy ha tengejeket gyorsjárattal mozgatom akkor minden jó, de ha átkapcsolok legy lépéses(JOG) módra és 0.1mm lépést adok a tengelynek akkor van hogy azonnal végrahajtja, de van mikor kb:0.01mm-es lépésekben hajtja végre. Mi lehet a probléma.

zoli0302

Köszönöm ! Te milyen programot használnál az adatbevitelhez ? Szerinted járható út, ha a floppy meghajtót egy floppy-usb emulátorra cserélem ?

TBS-TEAM

Igen Flopy-USB emulátor.
Emlékeim szerint ez jó hozzá:
SFR1M44-U100 USB Floppy Disk
József

svejk

Mennyivel biztosabb mint a hagyományos RS232 kapcsolat?

Vagy csak a Pendrive miatt célszerűbb, hogy nem kell állandó vezetékes kapcsolat és a PC a gép mellé?

Az a Floppy csatlakozás alapkiépítés a 810-eseken?

Van egy 810 GA2-es vezérlős gépezet a látókörömbe melyre a soros kábelen PCIN-nel, vagy akár a magyarított V24-gyel simán felmegy a PLC és NC program, valamint az összes paraméter, de ugyanezen progival és kábellel képtelen vagyok egy nyamvadt egysoros programot le vagy feltölteni a gépre. :(