Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bu0arb9jm

Sziasztok köszönöm szépen a segítségeiteket,
MACH3/Win7
...a driver Magi Pista tervezésű illesztőkártya  párhuzamos port...
win97-el már nem fut néhány program pl a Thunderbird...

remrendes

Ha latni latod, akkor meg van osztva, csak jogosultsag kerdese lehet.
Gondolom mappa/jobb gomb/properties/sharing-el oldottad meg. En itt az advanced sharing-et hasznalnam, aztan pipa a share this folderen es alul a permissionst meg kitoltenem allow-re.
A masik gepen pedig bemapolnam meghajtonak. A Sajatgep fulon Map network drive.

jani300

Milyen olajat ír a gépkönyve ?
A motorolaj 80 fok körül az igazi .
Persze ha valami híg full szintetikus akkor lehet nem számít .

Vetesi75

"Persze ha valami híg full szintetikus akkor lehet nem számít ."
Ha szintetikus, akkor csak max. a tömítéseket meg az egyéb műanyag/gumi kiegészítőket képes tönkretenni... Szerintem egyébként szerszámgépbe a motorolaj az egyik legrosszabb választás.

jani300

Cirkulációs szerszámgépekbe való hidraulika olaj ?
Nem tudom mi az eredetileg előírt olaja ,azért kérdeztem rá .
Üresen többet szállíthat mint terhelve , Csuhás nak lehet igaza

Szabika78

Üdvözlök Mindenkit!
Nem tudom, hogy jó helyre címeztem e a kérdésemet, de segítségre van szükségem.
Vásároltam pár léptetőmotort encoderrel. Sajnos sehol sem találok információt sem a motorról, sem az encoderről. Pedig már bele is néztem az encoderbe, hogy van e valami írva a nyák-ra, de nem sok (RU CiA-11a, 5923-747). Szóval a problémám az, hogy ennek az encodernek 4 vezetéke van. Gondolom az 5v, a GND és az A és B csatornák. A kérdésem az lenne, hogy tud e valaki tipusra olyan motorvezérlőt, amelyik kezeli a 4 vezetékes encodert. Vagy mindegyik kezeli és nem kötelező mindet bekötni?
Enézést kérek, ha nem egy "intelligens" kérdést tettem fel, de még csak most építem a CNC-m.

Csatolom a képeket a motorról.

6rk75uezn

A gépkönyv K30 as olajat ir,ez nem tudom most milyen olajnak felel meg,gondolom egy higabb cirkulációs szerszámgépolajnak,de már a régebbi bennemaradt olajjal is ezt produkálta úgy hogy tuti nem az olaj.
Ismerősöm meg feltöltötte hajtóműolajjal [#csodalk] és működik neki rendesen minden.
Azért egy hajtóműolaj és egy higabb motorolaj között óriási különbség lehet(van).

svejk

Általában a meghajtókhoz szorosan hozzá vannak rendelve a saját motorjaik.

Egyébként meg ha csak az illesztés a gondod, akkor itt egy megoldás.

xt79ipd3

Sziasztok!
Pár napja kértem segítséget Windows7 otthoni hálózati megosztás problémámmal. Szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét; akár itt a fórumon, akár privát üzenetben igyekeztek megoldást találni a problémára.
Teljes a siker, működik a megosztás. [#nyes] Valami Windows baj volt, a laptopon egy új feltelepítés megoldotta a gondot.

Köszönöm még egyszer, további szép napot!

dtb

Általában utánanézek az ajánlott "terméknek" a neten is, mit írnak róla, hol lehet olcsóbban beszerezni. Ez utóbbiban szinte 100%-ban mindig az ali volt a nyerő... kivéve ezt a diferenciálót. (?) Érdekes módon ott most többszöröse az ár az itthoninak, még szállítás nélkül is... Érdekes mindenesetre.

sanka74

Sziasztok. Nem cnc, de hátha tudna segíteni vki. Hozzám került egy electrolux zcx 6440 porszivo elektronika hibával, nem szabályozza a fordulatot. Ráadásul nincs külön kapcsolo rajta. Az elektronika 8000 ft ujonnan, annyit nem ér az egész. Esetleg valaki javított már ilyet? A kondikat kicseréltem, de nem volt változás. Tudna vki segíteni ebben? Köszönöm.

Szabika78

Ez tényleg lehet megoldás!
Köszönöm a segítséget!

pbalazs

Amennyire tudom, egyszerű fázishasogatós elektronika szokott benne lenni, ami 4-5 alkatrészt tartalmaz. Szedd szét, dobj fel egy képet róla, segítünk megcsinálni. Amivel eddig találkoztam, pár 100Ft-ból javítható volt.

u6p5jr23k

Urak!
Elkelne egy kis segítség.
Irfanview progi alá szeretném telepíteni a Ximagic GrayDither plugin-t. Irfanview64 bit telepítve, Plugin könyvtárba létrehozva az adobe8bf könyvtár, abba bemásolva a XiGrayDither_sp64.8bf
Nem látja a program, a plugin filter dialog ablakában sem jelenik meg.
Egyszer, pár éve Béni beállította Debrecenben, akkor szöszmötöltünk rajta. Már nem emlékszem, hogy mi volt a megoldás. Természetesen próbáltam rendszergazdaként futtatni, az sem segített.
Ötlet? Köszönöm!

sanka74

Szia. Köszönöm. De ebben van egy programozható ic is. Elvileg ez a kapcsolási rajza. Az orcynál ugy hirdetik, hogy inicializálni kell...