Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Ahogyan Csuhás is mondja, a szívóoldalon lesz valami gubanc.
Gondolom nem fogyott ki az olaj, hogy levegős lett volna.
Oldalfalakon sincs semmi berágás, vállas bekopás -ugye?
Az olajégők szivattyúja is tudott ilyet előadni, ha már kopott volt a fogaskerék oldalfelülete és a házat is kikoptatta. Ilyenkor síkköszörülés volt a megoldás.

6rk75uezn

Nem mert a szűrő tiszta és mikor gyorsjáratot kapcsolok akkor szép csendes pedig olyankor kb 3x annyi olajat sziv fel és jobban is dolgozik.
Szabad kifolyásnál pedig borzasztó hangja van.

gs7g6k8ch

Sziasztok!

Volt valakinek olyan problémája Mach3-UC100 párossal, hogy amikor finom léptetési módban (Jog mode) mozgatná a gépet, akkor a Mach3 alkalmanként "lefagy" (nem teljesen, csak nem hajlandó már lépni)?

Általában egy Reset gomb segít rajta, de csak akkor, ha nem Jog módban mozgatom a tengelyt elsőként. Sajnos van, hogy újraindítást is kér.
Elég sűrűne előfordul, de nem minden alkalommal.
Nullpont felvételnél igen zavaró.

Mi lehet a megoldás?
(Köszi, de a "használj más programot" tanács nem segít.)

Köszönöm: G

Csuhás

Berezeg a tengely? Lehet hogy kell egy kis nyomás hogy magának a szivattyúnak meg legyen a kenése. Tegyél bele egy rugóterhelésű golyós szelepet és akkor nem fog üresben menni.

6rk75uezn

"Berezeg a tengely?"
Nem tudom,elképzelhető,de hát ennyi kopástól?
Az egész szivattyú olajban van teljesen.
Tettem fel képeket a "Laacika" könyvtárba.
Eddigi véleményem hogy annyira pontosra illesztették a fogaskereket (palástfelület) a házhoz hogy egy kis mértékű bronzpersely kopás esetén bele tud éri a házba (pedig a perselynél is kialakul szerintem egy olajfilm réteg főleg hogy olaj alatt van az egész.
Lehet hogy a két fogaskerék palást köszörülése megoldaná a problémát (csak 1-2 századra gondolok)
A golyôs szelepnél arra gondolsz hogy legyen több ellenállás mikor csak a kenési pontokra szállit?

bu0arb9jm

Sziasztok, a Mach3 simán kell hogy fusson Win7 alatt?

svejk

64 bitesen nem.
32 bitesen elvileg igen, de a gyakorlatban a 32 bites XP a tuti recept.

zozo

Nem bántanám a fogaskereket semmiképp. Nem laza a tengelyen?
Olaj nem nagyon fáradt, hígfolyós?

dtb

De. Nekem is 64-es Win7-en fut. Ha még lent a garázsban olvastam volna, akár videjót is csináltam volna róla szívesen. Dual-Core - Win7(64) - Mach3 - UCEth400 plugin

dezsoe

Az a lényeg, hogy a printer portot nem tudja 64 biten kezelni. Ha USB-s vagy ethernetes vezérlőd van, akkor megy.

svejk

No ja...
Nekem Mach3 = LPT

Mert ugyan mi másért használna ma még valaki mach3-at ha nem azért mert nincs más anyagi lehetősége?

347bwb4

Sziasztok,

Van 1 4060-as ebay-en vásárolt gépem, amit TB6600-s driverekkel, valamint GRBL alapú vezérlővel vezérlek. Az egészet meg bCNC-vel. Valami nem kerek, mert rapid mozgásnál néha elveszti az impulzusokat. Az a furcsa, hogy amikor konkrétan vág a cucc, akkor sosem hibázik. Amikor terhelés nélkül rongyol innen oda, akkor igen.

Amikor vág, akkor 50mm/perc-es előtolást alkalmazok. Ilyenkor egyszer megpróbáltam kézzel lefogni a motort, és nagyon erölködnöm kellett.

Én arra gondolok, hogy ez azért lehet, mert a motorokat full-step-en hajtom, és fellép a rezonancia. Szerintetek ha 1/2 mircostepping-et alkalmaznék, akkor javulhat ez a dolog?

Vagy más dolog lehet? Köszönöm a válaszokat!

TBS-TEAM

A program tervezői elég részletesen leírják az oldalukon a problémákat, és ajánlásokat tesznek a legstabilabb működés eléréséhez.
Én sokszor tárgyaltam a hibák miatt a fejlesztőkkel és mindig találtunk megoldást a problémákra.

Mach3 vezérléssel, sok szívás volt a kompartibilitásokkal a gépekkel, vezérlőkártyákkal, rejtett időszakos hibákkal.
Mach3 Win XP után a Win7 professionál 32bit. SP1
ezzel megy a legstabilabban.

Minden alaplapi drivert fel kell telepíteni (nem lehet felkiáltójeles vagy kérdőjeles driver).

SP1 nem szabad frissíteni ! (mert az SP1 után van jó pár olyan frissítés ami összeakad a Mach3-al, persze van egy lista a Mach supporton melyek azok a frissítések amik biztosan hazavágják a programot.

Nvidia monitor vezérlő kártyával megy biztosan. (Alaplapival nem mindig működik jól vagy nem is megy, persze ezt is leírják a Mach supporton).
Ati monitorvezérlő kártyával szinte mindig kifagy a program inditásnál.
József

svejk

Leginkább vedd vissza a "rapid" sebességet.
A léptetőmotorok "ereje" a fordulatszám emelkedésével drasztikusan csökken ez az alapvető oka a tévesztésnek.

6rk75uezn

Nem laza.
Az olajat meg cseréltem motorolajra tehát nem híg és nem fáradt.