Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

B.Tibor

Szia!
Nem tudom a megoldást, de ezen a fórumon valaki ugyanezzel a hibaüzenettel küszködött. Hátha neked is segít.

Esetleg az nem lehet gond, hogy a megosztási névben space és ékezet is van? Én itt nem használnék ilyen karaktereket, olykor lehet belőle probléma.

6rk75uezn

Van közöttünk olyan aki otthon van a fogaskerekes szivattyúk világában?
Lenne hozzá pár kérdésem.
Köszönöm.

zozo

Abban itt mindenki képben van. Írd le mi a problémád vele[#kacsint]

RJancsi

Nem CNC de sok okos ember fordul meg itt. Mióta (nem túl régen) WIN10 van a gépemen, a Chrome nem nyitja meg a pdf fájlokat. A súgó annyit javasol, hogy a beállításokban ellenőrizzem nincs-e a "pdf letöltése" beállítva megnyitás helyett. Természetesen nincs.
Ha egy pdf fájl tartalmazó linkre kattintok nem jelez semmi hibát csak épp üres képernyőt látok.

dtb

Kérdésre kérdés. Egyáltalán működött már valaha a megosztás?
Ha még nem, akkor a csoport jelszót beállítottad? Nincs most a közelemben Win7, de valahol a biztonsági beállításoknál ki lehet kapcsolni, hogy nem kérjen jelszót. Ott keresd, ahol a hálózat típusok fel vannak sorolva, otthoni, külső, stb... Ilyen idióta lenyíló tagolt képernyő rémlik. Holnap megnézem egy Win7 gépen, ha addig nem jársz sikerrel, vagy Teamviewer...

dtb

Nem lehet, hogy egyszer rákattintottál arra, hogy mindig lementse az ilyen típusú file-t, és azért van üres képernyő, mert beteszi a letöltésekbe?

2am4nwzib

xt79ipd3

Sosem próbáltam még a megosztást.
Az lenne a cél, hogy a 3D nyomtatót összekötöm a laptoppal. Ilyenkor elvileg a nyomtatóban lévő SD kártyát külön meghajtóként látná. A PC-n a megosztott mappában lévő STL fájlokat a laptoppal nyitnám meg és generálnék G kódot. Ezeket közvetlenül tudnám az SD-re másolni.
Jelenleg most ez a módi:

PC-n megcsinálok mindent
kimentem SD-re a gcode-t
SD a nyomtatóba rak, bekapcs.
felfűtés, szintezés, nyomtatás

De ha valamit nem jól csináltam (elfelejtettem az alátámasztást), akkor nyomtató kikapcs, SD ki, PC-be vissza, módoítás, kimentés, SD a nyomtatóba, bekapcs., felfűtés, szintezés...[#csodalk]

dtb

Hirtelenjében ezt találtam, én erről beszéltem pont.

Még egy lényeges kérdés, (bár ennek működnie kellene) a két gép ugye azonos IP tartományban van? Tehát az IP cím első három száma azonos?

xt79ipd3

Gondolom minden stimmel, mert a laptopon látom a PC-n megosztott mappát. Csak megnyitni nem bírom. Ez a hálózati térkép. Talán itt nincs rendben valami?

RJancsi

Épp ezért írtam a hsz-ban, hogy ellenőriztem és nincs letöltésre állítva. De ha az lenne, akkor 1. az alsó sorban megjelenne a letöltött fájlok között, 2. nem üres oldalt látnék hanem azt, amiből elindítottam a letöltést.

gaben

Pdf olvasó van a gépeden?

6rk75uezn

Van amit nem értek.
Marógépem fogaskerekes hidraulika szivattyújával kapcsolatban.
Amiért ki kellett szednem az az hogy visitós hangja volt,de egyik napról a måsikra kezdett el visitva dolgozni és azt is csak kis terhelésen,mikor jobban dolgozott akkor nem volt hangja.
Na most tudni kell azt hogy ez a szivattyú a gépben két feladatot lát el,egyik hogy csak kenési pontokra nyom (kevésbé terhelt állapot) és a másik mikor egy munkahengert kell neki nyomni.
Szétszedtem a szivattyút és azt látom hogy kerekek palástjai beleérnek a házba,ez is érdekes mert a brozpersely sincs ki nagyon és a tengely sem kopott annyira.
Persely +0,03
Tengely -0,02
Nem igazán tudom eldönteni hogy mit kezdjek vele de azt látom hogy a ház sem lett tökéletesen legyártva akkoriban a gyárban.
Szerintem tennem kellene fel képeket róla a tárhelyre.

Csuhás

Tud elég olajat szívni? Nem lehet hogy valami talpszelep vagy eldugult szűrő miatt a kavitáció hangját hallod?

RJancsi

Természetesen van. De megoldódott a probléma, miután a "gyári értékek visszaállítása" sem segített rajta, nemes egyszerűséggel letöröltem a chrome-ot és újratelepítettem. Azóta működik.