Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

szabad paraszt

Nagyon jó a videó. Tisztult a kép, mégegyszer köszi.

mdani2

Nincs mit. Majd ne felejts el képeket feltenni a boncolás rovatba. Most már én is kíváncsi vagyok :)

szabad paraszt

y4auhy0si

Sziasztok!
Elkezdtem építeni próbaképpen 2db dvd-meghajtóból egy kis gravírozó gépet. Sikerült összeállítanom, de valahogy a programozása nem sikerült.  Egy arduino uno+Motor Driver Shield L293D + Mini Micro 9G SG90 RC Servo Motoregységből áll.
Az lehetséges, hogy a Laser GRBL nem működik együtt a Motor Driver Shield L293D-evl, csak a CNC V3.0 shield Module-al? Mert sehogyan sem sikerül rábírnom a működésre.

ecp4rs0md

Szerszám gyártásban jártas fórumtársat keresek, alap kérdéseim lennének.

juhasz

Nagy a valószínűsége, hogy a GRBL-hez az a shield nem jó.
Keresni kell ahhoz való programot, vagy venni GRBL-hez való shieldet.

RJancsi

Egy CNC shield kb egy ezres, 2 db DRV8825 1500. Szóval 2500 Ft-ért biztos, hogy működésre bírod venni. Sok ilyen tojáspingáló gép épült itt a fórumon is különösebb probléma nélkül.

designr

Sok számitógépes kolléga van , hátha valaki tud segiteni..
Egyik laptopom, Lenovo i5..5-6 éves  akksi majdnem halott mindig tápegységről hajtom..
Jelenség hogy bekapcsoláskor random jelleggel néha ugy indul, és ugy is működik hogy képfrissités..képváltás..vagy ha az asztalra leteszek valamit nem folyamatos hanem töredezett..
kikapcsoláskor is töredezve szakaszosan sötétül..Ha leteszek valamit a tálcára lassan..szakaszosan teszi le..
Ilyenkor ujraindit..és minden szuper..
Ha nem inditom ujra igy működik hosszabb ideig..nem tér magához..
Mi lehet?
Wifiről megy a net, de saját fájlokkal is ugyanez a jelenség..
Hátha valaki tud tanácsot adni..

Szalai György

Nálam is hasonló a cipő.
Olyankor a Advanced SystemCare segít takarítani, rendet tenni.

designr

remrendes

Mikor lett a windows telepítve?

designr

5 éve kb..7-es..nem frissitgetem..

y4auhy0si

Igen az volt a baj, vettem hozzá rendes cnc shieldet, meg 2db  DRV8825-öt és működig is. Viszont ez dvd meghajtóból tényleg csak gyerekjáték, "semmire" nem jó. Arra gondoltam, ha már így üzemel ezzel az arduino+ cnc shield, készíteni kellene valami komolyabb lézergravírozó gépet.
Ebben tudna valaki segíteni, gondolok itt, milyen motorokat, lézert érdemes venni,valami üzemképes kapcsolásnak is örülnék.

remrendes

Hat, en biztosan ujratelepitenem egy utolso kiadasu W7-tel.

RJancsi

Válasz a lézeres topicban!