Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hostya

Köszi, de nem a pin kiosztással van a gondom. hanem..

"A kérdésem az, hogy az új 4tengelyes vezérlő, MOTOR kimenetei(x.y.z.a.), hogy viszonyulnak a régi 3tengelyes vezérlőhöz vizuálisan/képileg?"

Vajon egyezik-e  a régi (3teng. vezérlő) X Y Z tengely kimenete, az új (4teng. vezérlő) kimeneteivel. (helyileg)

Érthetőbben: Melyik kimenetre kössem pl. a Y motort..?

TBS-TEAM

Rádugod az összes motort és csak egy tengelyt pl:Y mozgatod meg ha nem az mozdul akkor átdugod a megfelelő csatira és így tovább.
Utánna már a lépéseket beállítod a motoroknak megfelelően.
József

dtb

Teljesen mindegy, melyikre kötöd, kösd arra, amelyik a régi vezetékelés szerint passzol. Erre írtam azt, hogy majd a Mach3 pin beállításainál kell figyelni, hogy mit adsz meg, ehhez kell a manual. A manual szerint az X (a fotón) a 2,3 pin tartozik, de te a mach3 beállításainál ezt bármelyik tengelynek megadhatod.
Másképp mondva, te választod ki a mach3 beállításainál a step=2 dir=3 megadásával, hogy az a legelső (X a fotón) kimenet lesz.

xgn8p4wk5

Sziasztok! Trapéz menetfúrót szeretnék készíteni. Az lenne a kérdésem, hogy milyen anyagból készítsem ami hőkezelés után elég kemény lesz? 42crmo4 jó lehet arra, hogy bronzba belevagjam a menetet?
Előre is köszönöm a segítséget!

ANTAL GÁBOR

Ha menetfúrót tudsz csinálni ( esztergapadon) akkor bronzba miért nem vágod ki ugyancsak esztergán a trapéz menetet ?
Helyszíni menetelés kell?
 Azért a menetfúrót alá is kell köszörülni!  Ha csak egy két menet kell :én Bc3 ból csinálnám   (gázban cementálva betétedzve ) . Ha függőlegesen hőkezelik akkor talán nem görbül -  Köszörülni azt is kell!
Az ipari gyártók réges- régen áttértek a tisztán köszörülős technikára . Veszik a hőkezelt HSS   ( HSSE ) anyagot és köszörűvel kialakítják a menetfúrót .  ( Az az előnye hogy a hőkezelés nem visz bele görbületet )

KoLa

KoLa

A bronz általában tiltakozik a menetvágás ellen!minél kisebb a furat annál gyengébb késsel tudsz bemenni!
Jól jöhet egy menetfúró!

xgn8p4wk5

Motoros

24 x 5 -ös trapéz menetfúróm van,..akár eladó is mivel nemigen használom... edzett köszörült, de ha jól nézem akkor balos.
Ha nem számít a pártállása akkor lehet, hogy meg tudunk egyezni.
Viszont nagyon kétlem, hogy bronzot ezzel készre tudnál vágni, a 19 mm magméretre gondolva.
 Érdemes előnagyolni és ezzel csak kalibrálni.
Műanyagnál persze más lenne a helyzet (ZX100)
Ha jobbos kell akkor sajnos nem tudok segíteni.
Bár nekem az eladó azt mondta ..mikor megreklamáltam, hogy ez balos és nekem jobbos kell.....hogy jó ez csak az anya másik oldaláról fúrjam a menetet.[#nyes][#csodalk]

hostya

Megértettem köszönöm..! [#integet2]

sanyi84

Én musqiton (menetfúrógép) akartam fúrni menetet, örülök hogy hosszú anyamenetfúrót találtam. Nyomom mint süket a csengőt, csak nem kap bele.  Ketten nézzük mi van, kollégának se sikerül. Már rá is mértem hogy tényleg méretes-e a furat, nos  sejtheted a turpisságot :).

hostya

A forgácsolásban több éve dolgozó egyénnek, -még ha nincs is forgácsoló képesítése-  illene felismerni egy menetfúrót ránézésre.. hogy jobbos vagy balos... [#vigyor2][#wave]

Bicska

Sztem ez tipikus fától az erdőt, valahogy az ember megszokásból kezeli. Sok menetes kötés oldásánál én is beszívom, olyankor is, amikor már előre mondogatom magamban, hogy "figyelj oda mert az majd balos lesz".

sanyi84

2 forgácsoló szakmám is van. De jó hogy Te soha semmit nem nézel be