Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

A 43501-ben még Sásdi Zoltán kisfeszültségű, gyengeáramú, túláram és zárlatvédett tornyáról volt szó.
(Amiben alul van az összes hő termelő berendezés, felül meg a melegre érzékenyek.)
A maga készítette LPT illesztő panelba (ha jól értem) sorkapcsokat forrasztott vezeték helyett, ami csavarlazulás miatt érintkezési hibás lett.
Oda ajánlottam sorkapocstenger helyett a közvetlen beforrasztott vezetékezést.

ANTAL GÁBOR

Van egy forgatóm amit hegesztésre használok  Egy homlok bronzkefe adja át az áramot a testnek .  Kb 25mm*25mm es . A másik fele ( ami forog ) egy 50 es vörösréz pogácsa . Mint említettem nem a paláston hanem a homlokon történik az áramátadás . ( kisebb a kerületi sebesség) .  Évek óta teszi a dolgát Nem szikrázik nem melegszik
A kefét Miskolcon szereztem be Krajnyák Gábor műszenes ismerősömtől

fn47xk7ei

Én is gondolkodtam a homlokon történő áramátadásnak,sőt már el is vittem a sárgaréz tárcsát az esztergályos fórumtársunkhoz de meggondoltam magam. Félve hogy, nem egyforma a kerületi sebesség és esetleg félrekopik a szénkefe. Gondoltam jobb a tengelyre zsugorkötéssel egy vörösréz persely és azt leszabályozni. Így több szénkefe férne el fizikálisan. A gondom még a szénkefék vezetékeinek mérete is amik a méretükhöz képest elég halványak. De inkább készítek fényképet róluk mert egy fénykép többet mond száz szónál.

szf

Gépem képernyőén a jobb alsó részen előjönnek figyelmeztetések.
Miért? Hogyan lehet megszüntetni?

svejk

Bronz a bronzon homlokban, kb 60 mm átmérő.

Talán másfél éve kerestem itt a fórumon ilyet aztán legyártottam.
200-220 A CO2 testjét viszi át kb 50-60% időkitöltéssel.

ANTAL GÁBOR

Pedig fotót is tettem föl az enyémről .  A spillerek meg is kereshetik ...

svejk

KERESEK olyan emberkét aki egy barátom kissé viseletes CNC marógépé  vissza tudná tölteni  egy Sinumerik 810M-es vezérlőbe a PLC  programot. (elemlemerülés)
A gyári file-ok meg vannak.

Vagy legalább valakit aki meg tudná velem értetni a dolog metódusát.
Nekem valahogy nem egyértelmű az egész, ráadásul labanc a nyelvezetű.

Jelige:
Pénz a legkevesebb, de nem ingyen kérjük.

svejk

Az én verziómban az lényeg hogy nincs semmilyen kefe, csak fém a fémen.

Persze ez lábbal hajtós forgatónál lehet nem lenne az igazi, de talán ma már olyat senki sem csinál.

ANTAL GÁBOR

Nálam egy gigantikus bronzkefe ( vastag árambevezetővel)  van külső rugóval rászorítva a vörösréz pogácsára   :  Valójában fém kontaktol fémmel

fn47xk7ei

Azt mondod ne variáljam túl az egészet? Sárgarézből jó lenne?

ANTAL GÁBOR

A vörösöket preferálnám nem a sárgákat [#kacsint][#kacsint]

ANTAL GÁBOR

2018.11.13  valószínű a hegesztős topikban a 978 as hozzászólásnál ott a fotó

svejk

az enyém meg itt: [#t19p79375#]

fn47xk7ei

Most akartam betenni a fényképet a szénkeféről ami van nekem de ez jobban tetszik. Szétnézek milyen megfelelő anyagot találok hozzá.

ANTAL GÁBOR

Teljesen korrekt .   Szendrőládon ( ?) van egy üzem ahol gigantikus gázrugókat ( ?)  gyártanak
 Ott láttam fogy az áramátadó egy higannyal töltött edény volt . Abban fogott egy tengely  Azt mondták hogy az vált be legjobban .  Persze ma már lehet tilos az ilyen alkalmazás