Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Encoderes Hitaci Dc motor bekötésével van problémám. Valamikor itt vettem a forumon.

Típus: DCM04A03E100

Van négy kijövő vezeték:

Sárga
Piros
Zöld
Fehér

Kérdésem az lenne, hogy ezek közül melyik-melyik

+5V
GND
A
B

TBS-TEAM

RED: +Power (5V)
GREEN: - (GND)
YELLOW: CHANNEL A
WHITE: CHANNEL B
József

Devecz Miklós

SándorP

Üdv Mindenkinek,Szia Robsy!

Nem véletlenül nem válaszoltam. A motor típusa 34HY1416-02 Moons. Semmilyen infó nincs róla a neten,(ha valaki talál és közli azt megköszönöm). Annyit sikerült kideríteni hogy ezek bankautomatákba is készültek, talán ezért nincs info. Közben találkoztam egy kollegával aki ugyanilyen motorokat használ, és neki is ugyanez a problémája. A másik motor amivel nem sípol a rendszer teljesen más típus. A motorok DM860H-val vannak hajtva, létezik hogy ennek 16kHz a frekije a tartó nyomaték leadásakor és ezt hallani? Üzem közben nincs hangja. De akkor a másik motor miért nem sípol?
Köszönöm előre is a válaszokat.

000000000

Köszi a típusszámot, amit kértem, így már választ kaphatsz a problémádra a léptetőmotor topikban.

DonElvis

Tiszteletem Urak,

Egy kis segítségre lenne szükségem. Rendeltem két digitális útmérőt, egy 300-ast és egy 900-ast. A 300-as teljesen jól teszi a dolgát, azonban a 900-as kijelzőjén össze-vissza ugrálnak a számok attól függetlenűl, hogy mozgatom-e a mérőkocsit, vagy sem. Elemet cseréltem már benne, hátha a gyönge elem miatt mutat őrültségeket, de sajnos nem orvosolta a problémát.

Erről az útmérőről lenne szó:

https://www.uni-max.hu/termekek/muhelyfelszereles/meroeszkozok/digitalis-merorendszerek/digitalis-hosszusagmerok/digitalis-merorendszer-900-mm

Ha valakinek volna tapasztalata ilyen jelensséggel, és megosztaná velem, hálás lennék érte.

Köszönettel:
Don

RJancsi

Első körben próbáld meg alkoholos ronggyal végigtörölni a mérőlécet. Eléggé érzékeny a koszra, legyen az nedvesség vagy por. Ha ez nem segít próbáld meg felcserélni a két léc kijelzőjét. Ha kicsavarod a vezetéket rögzítő csavart a kijelzőn simán ki tudod húzni a csatlakozót. Így legalább az kiderül, hogy a léc vagy a kijelző beteg.

Hanks

Szia! Szerintem elég lesz megfordítani a merőlécet fejjel lefelé, akkor szokta ezt csinálni.

fn47xk7ei

Valaki tudja hogy, pontosan mire jó ez a háromfázisú időzítő kapcsoló? Az látom hogy, vill. motorokhoz ajánlják, de miért?[#nemtudom]

PSoft

Fázis figyelő relé.
Asszimetriát, fázishiányt/hibát, fázissorrendet figyel motoros fogyasztók esetén.
Pl. asszimetriánál, százalékosan beállítható kioldással.

fn47xk7ei

Kösz a választ illetve az iránymutatást.

5kfiyrw95

Tudna valaki segíteni abban hogy merre induljak el a hibakeresésben? Elég régen nem használtam a gépemet, ma szerettem volna elindítani egy marást. A végállás szenzorokkal van a gondom. Egy homingot elindítva a szenzorok mindegyike megfelelő időben érzékel (induktiv szenzorok ,led megfelelő időben felvillan) de a vezérlő pár másodperces késéssel állítja csak le a mozgást (vagy le sem állítja néha) ami felütközést okoz. Néha pontos az időzítés de nagy többséggel nem és a rendellenesség az összes szenzoron jelentkezik. Igaz eléggé gagyi vezérlőt használok (HY JK02 M5 , HI DIV268N 5A  Motormeghajtóval) de eddig nem volt vele semmi probléma. A szenzorok 2-2 db , tengelyenként párhuzamosan összekötve a Robsy által javasolt bekötéssel vannak szerelve, melyről csatolok egy képet,  Vajon mi okozhatja ezt a jelenséget? Már sikerült szétnyomnom 2db szenzort aminek a cseréje, nem változtatott semmit a helyzeten. Semmi különös változtatást nem csináltam a gépen sem szoftveresen sem hardveresen. Nem értem hogy mi történhetett.

DonElvis

Köszönöm az ötletelést (Hanksnak is), de sajnos nem sikerűlt megoldást találni a problémára. Viszont az kiderűlt, hogy a mérőkocsi rakoncátlankodik. Sajnos marad a vissazküldés.

a86ifm7g5

Nem lehet esetleg a sensor kimenete, és a vezérlő bemenete közötti vezeték kontaktos? Illetve lehetne egy olyan próbát tenni, hogy az induktív érzékelőket egyenként kipróbálni. És még egy dolog. Ha 12V-ról megy az induktív, a vezérlőnek pedig pedig 5V kellene nem? Egy feszültség osztóval kellene bekötni a vezérlő bemenetére. 680R+470R fszültség osztó 12V esetén. Ebben az eredeti felállásban kb 11V-ot kap a vezérlő bemenete.

xgn8p4wk5

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Strigon me 1000 marógépnél a motor felett a főorsó végénél nem kéne lennie valamilyen tomitesnek(szimering)? Mert elkezdte engedni az olajat.