Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Fala azért van rendes, vagy csak egy sátrat vertél azon a sziklán? [#kacsint]

Te mint fő betonkavaró direkt választottad ezt a stabil "alapot" vagy csak így hozta a sors?

jani300

Nekem a vár ugrott be először .
Azt is szoktak sziklán építeni .
Hegyen szokott fújni a szél , biztosan jól van szigetelve az a ház !

g89ketty

Nem mert a saját betonjára alapozni.[#nyes]

b4nm7gjvr

[#nyes][#nyes][#csodalk]Azt a csodás magaslasztit de leütötted! [#taps]

Rabb Ferenc

Soha nem értettem, hogy a gipszkarton és a kőzetgyapot (vagy polisztirol) között mit csinál a hőtükör fólia. [#nemtudom]

Áruld el légyszi!

RJancsi

Készen vettük, főképp a kilátás miatt. Igazából alapja nincs, lekaparták a vékony humuszréteget a szikláról és öntöttek rá egy kiegyenlítő esztrich réteget. Arra betonozták a lábazati falakat. A falai majdnem rendesek, vázkerámia téglákból van, de az építésekor (20 éve) még elég volt az 5 centi perlitvakolat. Mindenféle hőtechnikai számítást figyelembe véve nem éri meg hőszigetelni, mert olyan sok a nyílászáró (két rétegű thermoplan üveg), hogy nem nyernénk sokat vele ha a kevés falfelület jobban szigetelne.

RJancsi

Hogy én hol lakom az egy dolog, de messze kerüljétek el a Megyeri hidat és a négyes metrót mert többek között azokhoz is elég sok közöm volt. [#nyes]

RJancsi

Két okból is jó. Egyfelől visszaveri a hőt (még akkor is ha nem látod, mert ugyebár a hősugarak az infravörös tartományban közlekednek). Másfelől megakadályozza, hogy a födémáttörések mellet vagy más helyen a kőzetgyapot lepotyogjon a lakótérbe mert komoly viszketést okoz.

Rabb Ferenc

A viszketés rendben van, még párazárásra is tökéletes lehet. De az egymással szorosan érintkező gipszkarton lap és a fólia között nincs sugárzás, legfeljebb hőátadás.

Szerintem nincs mit visszaverjen...

RJancsi

Igazad lehet... De ha már "megszokásból" így rendelte el az építész, hát így épült meg. [#papakacsint]

svejk

Azoknál is próbakockáztál?

RJancsi

Rosszabb... A Megyeri hídnál én voltam az egyik beszállító betonos cég technológusa, aki a receptekért és a gyártásért is felelt. De a mintavételek és a minőségellenőrzés irányítása is az én dolgom volt. Az M4 metrónál szinte az első kapavágásnál már ott voltam (amikor a Rákóczi téren még csak egy szűk aknát mélyítettek a leendő állomás szintjéig, utána folyamatosan részt vettem az építésben (szellőzőaknák lövellt betonozása, szórt vízszigetelő membránok, injektálások stb.). De az akkori cégünk "szolgálta ki" az egyik fúrópajzsot a különböző talajok kezeléséhez szükséges segédanyagokkal, a pajzs kenését szolgáló zsírokkal, a tübingek hátfalát injektáló anyagokkal stb.

svejk

PSoft

Nahhh...

Még két dolog amit ezután kerülni fogok, ha Pesten járok![#nyes]

ANTAL GÁBOR

Néhányan tudják hogy a Fővámtéri peron kialakítása teljesen más mint a többi ( a szerelvény nem fér be a rendelkezésre álló helyre ( egyik oldalon a Duna , a másik oldalon a Gazdaságtudományi egyetem a határvonal ) Nosza tegyük be a Duna alá !
No ennek a a kivitelezésének egy komoly rész feladatát végeztem anno . Éjszakánként alkalmam volt a betonozási munkákba betekinteni .  Mint a sáskák jöttek a mixerek , ott állt egy technológus aki mintát vett , majd kiadta az utasítást hogy milyen segédanyagokat és milyen mennyiségben kell még bekeverni ( plasztifikáló anyagok stb )  Volt olyan amikor az volt a döntés : hogy vigye a mixeres a rosszját ahova akarja , NEM KELL !!

Lehet hogy Jancsi volt ott ?