Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Nem kell feltalálni a " spanyolviaszt" . Száraz-nedves porszívó kell Neked.
Nekem olyan van ami egy nejlon zsákba gyűjti a vizet, így a porszívó takarítása is egyszerű.
[#wave]

a86ifm7g5

Természetesen. Csak kérdés, hogy büntetlenül mennyire szűkíthető a szívócső átmérő, mivel a motor hűtése a beszívott levegő mennyiség által hűl. Ami nem biztos hogy teljesül, ha pl. egy 10mm-es csövön keresztül szívom fel a forgácsot.

De ha megfelel egy porszívó, vagy valamilyen eszköz ami bizonyosan kibírja a kritériumokat, akkor nyitott vagyok a javaslatokra, természetesen. :)

TBS-TEAM

Fogod a porszívó szükitett csövét és 6mm műanyag levegős csöből vágsz kb 100mm darabokat annyit amennyi belefér a szűkitett csőbe. beleragasztod sziloplaszt FBS stb...

És máris beérsz szinte mindenhova.

Nálam működik.

József

svejk

Az ajánlott száraz-nedves porszívók motor hűtéseinek nincs köze a beszívott levegő mennyiségéhez.

Szalai György

A régi katonai mobilkórházi felszerelés műtéti elszívója ezt egy csiszolt nyakú gyógyszertári üveg dugójába fúrt két darab csővel oldotta meg. Az egyik csőhöz csatlakozott egy kis dugattyús vákuumgép, a másikon szívta fel a testnedvet, meg ami vele jött.
Gondolom egy tejeskanna, meg valami oldalcsatornás szivi civilben megtenné.

Bocs

vadember

TBS-TEAM

5 évvel ezelőtt nem volt [#vigyor]
József

6i8d9axkg

Köszönöm szépen! Próbálkozom tovább!

gzzt2iibx

Tisztelt Kollégák!
Van egy CNC6040 usb gépem, amiben tönkrement az XHC USB mozgásvezérlő, sok cnc-s tanácsára vettem egy XHC Ethernet vezérlőt de nem bodogulok a cseréjével. A leírás szerint feltelepítettem a drivert még telepíttetett velem egy új kinézetet is de semmi nem működik. Pingelni tudom az ethernet vezérlőt de ennyi. Ha kiválasztom az ethernet vezérlőt, a következő bekepcsolásnál ismét a régi USB-s az aktív. A plugin menűben kiválasztom az ethernet vezérlőt, a mellette lévő konfig gombra kattintva semmi nem történik. Kérlek segítsetek mit nem csinálok jól. A vezérlő XHC-Mach3-NcEther V3.13, a vezérlő 4 tengelyes. Előre is köszönöm a segítséget.

fisrcxuk3

Ez minden száraz- nedves porszívóra igaz? Az én dilemmám kicsit más; vetőgépből  a maradék fűmagot szeretném ki porszívózni , de a por miatt félek a berobbanástól.
Úgy gondoltam, a külön hűtés, külön szívás ezt lehetővé teszi. De azt nem tudom hogy mely porszívó ilyen rendszerű.

dtb

Esetleg ez a hiba?
[#t219p1245#]

Szabó M. Béla

Sziasztok.
Építeni szeretnék egy gépet, amit egy kalickás motor hajt. A forgásirány változtatható lesz, a forgó tömeg tehetetlensége miatt kikapcsolás után még pár másodpercig forogna a tengelye. Arra szeretnék megoldást, hogy irányváltáskor csak akkor lehessen bekapcsolni ellenkező irányba a motort, miután a tengely már leállt. Tehát semmiképp se lehessen max. fordulton pörgetve egyik pillanatról a másikra ellenkező irányba bekapcsolni. Van erre valami bevett megoldás: Béla

molnarfme

Üdv.Van.Akár többféle is Pl. ANLICO .
Ferenc

svejk

Igaznak kell lennie, mert a vizes levegő az álmoskönyvek szerint sem nem tenne jót a kommutátoros motoroknak.