Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Várjuk meg [#1848@sufnituning] válaszát. Remélem beszámol az eredményről [#integet2]

Szalai György

Hobbyista indoklás.
Én például szétbontottam minden kidobott szünetmentest, ami elém került.

g89ketty

TBS-TEAM

Van egy 12V/25A toroid trafója.
Ahhoz kell egy Egyenirányító híd.
Az ajánlott híd 35A tud ha maximumra terheli a trafót akkor is van 30% tartalék a graetz hídban.( mert 1/3 tartalékkal kell számolni)
Hűtés viszont kell a hídnak, hogy a toroid teljesítményét ki tudja szolgálni.
A lüktető egyenfeszültséget meg szűrni kell.

Az meg, hogy mit kötünk a táp végére arra meg ( biztosítékokat, kis automatákat, hőkioldókat...)   kell megfelelően méretezni.
József

6rk75uezn

Keresek emberkét aki jól ismeri a Strigon Me250 es gépet,ha volna ilyen az kérem irjon üzenetet.
(Hidrós villámjárattal van gondom)

g89ketty

Amilyen egyszerü áramkőr, olyan becsapós a terhelő áram. Minnél nagyobb kondit rakunk rá, annál kisebb lesz az áramfolyási szög. A szinuszcsúcsokon többszáz A-es áramimpulzusok lehetnek. A levagdosott csúcsok a trafót és az egyenirányítót melegítik a megengedett kimeneti terhelés mellett is.

sufnituning

Sziasztok!

Megérkeztem, csak közben egy kicsit kellett dolgoznom is.

Mindenkinek köszönöm a segítséget![#eljen][#eljen][#eljen][#eljen]

Ma reggel miután a kávémat megittam találtam egy 40 V 10000uF kondit.
Na fogtam, gyorsan bekötöttem és csoda történt, csak úgy hasít a gép, mindegy milyen állásban van a poti rendesen beindul a beállított sebességgel.

Erre apróságra hívta fel figyelmem TBS-TEAM külön köszönet.
Bár még kondi nélkül nem raktam össze tápot, de most úgy gondoltam kihagyom, hát nem volt jó ötlet[#zavart2]

A kedélyek megnyugtatására a következő a tápegység összeállítása:
Toroid: 12V 300W 25A
Egyenirányító: KBPC 3504 (ezt találtam)
Kondi: 40V 10.000 uF  (ezt találtam)
Sajnos a motorról csak annyit tudok, hogy egy BMW gépkocsi ablakemelője (ezt is találtam[#vigyor]), rajta van a típusszám, de nekem ennyi elég volt.

Köszönöm mégegyszer mindenkinek a segítséget!

g89ketty

Köszönjük! Mehetsz vissza dolgozmi.[#integet2]

sufnituning

Ja és még annyit hozzátennék, hogy a graetz egyenirányítót
rácsavaroztam egy 100 x 80 x 12 alulapra.

kb 10 percig forgattam folyamatosan a gépet, semmi nem melegszik, sőt hidegek az alkatrészek, a motor is.

Szerintem bírni fogja!

sufnituning

Na jó, akkor visszamegyek.[#wave]

Rabb Ferenc

Gratula a sikeres "puding próbához"! Úgy negyven hsz-el ezelőtt [#3344@TBS-TEAM] kérdése volt a kulcs.

vadember

Mekkora a legkisebb ill. a legnagyobb elérhető fordulatszám átfogás? Én egy Wartburg ablakemelő motorjával csak háromszoros különbséget tudtam elérni.

D.Laci

Win7 + Chrome

"nagy kép url címe: az eredeti hirdetésben a képre kattintva a "letöltés"-en jobbklikk, cím másolása"

Nálam:
nagy kép url címe: az eredeti hirdetésben a képre kattintva a új lapon megnyíló jobb klikk, képcím másolása.

A gond inkább az, hogy "nagyítható kép link beszúrása" gombot (◱) használva:
nagy kép cím bemásolása után ha szeretném a kis kép címet kimásolni akkor a felugró ablak eltűnik mivel elhagytam közben a lapot.

t62d6ha2b

Tisztelt Urak!

Fékezhető-e úgy 3 fázisú aszinkron motor, hogy a hálózatról lekapcsolt motor kivezetéseit rövidrezárom?

Csuhás

Igen. De ahogy csökken a fordulat úgy csökken a fékező nyomaték. Ha kis fordulaton is erős fékezés kell akkor pl egyenirányított 24V-ot kell az egyik tekercsre kötni.