Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Még egy (de csak most) kérdésem van: az első képet, amin egyszerre látható a maró-, és furó.tap milyen programmal csináltad. Sok időt megspórolt volna nekem, világosan látható: a furatok-vezetősávok egybe esnek. A mechanikát kell alaposan átnézni.
Köszi

dezsoe

A furatok azért jók, mert ott az X és Y mozgást a levegőben végzi, nincs ellenállás. Feltöltöttem ide Robsy csillagtesztjét, annyi módosítással, hogy az F értéket előre meg kell adni MDI-ből. 0,5 mm mélyen szeretne menni a kód, ha ez túl mély, akkor írd át, csak egyszer van leírva az elején. Nullázni kell a teszt munkadarabhoz indulás előtt. Futtasd le, hogy visszatalál-e a kezdő pontba, illetve, ha újra elindítod, akkor simán végig kéne mennie az előző árokban. Ha nem teszi, akkor elmásznak a tengelyek.

dezsoe

Simán jegyzettömbbel összemásoltam úgy, hogy fejlécből és láblécből csak egyet hagytam meg. A megjelenítő saját program, de akár a Mach-ba betöltve is ezt látod.

onagy

Gondoltam erre a megoldásra korábban, csak túl egyszerűnek tűnt, így elvetettem :) Tanácsodra nekiugrok.
Szeretném kipróbálni a motort felújítás után is vezérelve, üresfutásban és fix nyomatékkal történő terheléssel is. Ha szóba tudnék állni a szervóvezérlővel, ki tudnám nyerni az üresjárati áramfelvételt, abból gyorsan kiderül, hogy nincs szinkronban.
Gyanítom, hogy a permanens mágneses forgórész megszenvedi a szétszerelést, még akkor is, ha permaloy hüvelyt kap kihúzás előtt, ez pedig ugyanazt eredményezi, mint egy fázishibás resolver. Előzményként csak annyit, hogy egy lengyel és egy magyar szervómotor felújító cégnek küldtem javításra 1-1 ilyen motort, mindkét esetben egy gyenge, nyomatékszegény motor lett a vége.  
Köszönöm a gondolatot.
O.

6i8d9axkg

Sziasztok! Építettem egy 3 tengelyes gépet, és a vezérlés bekötésével nem tudok dűlőre jutni. Adott egy 34SSM5460 zárt hurku hibrid szervó és a hozzá való HBS86H vezérlő. A bekötéseket már 40x átnéztem azok nem hibásak. Az lenne a kérdésem, hogy a Mach3-at másként kell beállítani a normál léptetőnél?

dtb

Ugyanúgy kell bekötni, mint a normál léptető vezérlőket.
Írd be a keresőbe, hogy "cnc wiring method" és nézd meg a képeket. Több ezer találat közül választhatsz, ha szerencséd van, akkor a te típusod is ott lesz a találatok között.

zd2f6anrj

Sziasztok!

Még kezdő vagyok laser gravírozásban. Van valakinek infoja, hogy egy 3mm-es rétegelt lemezt hány W-os laser vág át 1 lépésben? És egy 2W-os hányszorra vágja át?
Szeretnék egy olcsóbb gépet, de kitétel, hogy a 3mm-es rétegelt lemezt elfogadható időn belül vágja. Van esetleg ötlet?

Előre is köszi.

2f428kduf

Köszönöm mindkét tanácsodat, terítem ki a gépet egy asztalra, hozzáférek mind a táphoz, mind a meghajtókhoz.

beuegweae

Sziasztok!
TESLA NS115 8-digites LED-kijelzős modul bekötését keresem (de nem találok semmit). Régi 3 tengelyes, manuális marón van 3db.
Előre is köszönöm a segítséget!
Jani

Rabb Ferenc

beuegweae

Áldás legyen kezeden lábadon!!! Nagyon köszönöm!

Rabb Ferenc

Ha esetleg nem erősséged a cseh nyelv... [#t200p42598#]

Bocs

Sziasztok!

Szeretném bemutatni a gépemet egy új "Bocs gépe" topikban, de hiába keresgélek, nem tudom, hogy miként kezdjem el. Nem a fizikai részére gondolok, hanem a fórumon belülire. A feltételek és a tennivalók érdekelnének, esetleg az Adminok segítsége.
[#nemtudom]

D.Laci

Csak Admin tud új topikot nyitni, írj neki egy üzenetet [#1194@MoparMan] .

a86ifm7g5

Sziasztok!

Nedves, kenőanyaggal keveredett alumínium forgács eltávolítására keresnék megoldást. A kompresszorral történő kifújatást nem szeretném, mert az egész gép tiszta forgács, és nedves lesz. Valami vákumos megoldás létezik e? Olyan, mint egy szűkített csövű porszívó. A mart nútból szeretném a forgácsot eltávolítani munka közben. Eddig ugye kompresszorral fújtam ki a nedves forgácsot, ami aztán mindenhová csapódik a gépen. (Tengelyek, orsó, burkolat,stb...) Van, hogy a kenőanyag nem olajemulzió alapú, hanem víz és mosogatószer. Megmondom őszintén, féltem a gép alkatrészeket a víztől. Ezért keresek olyan megoldást, ami nem elfújja, és ezáltal szétszórja a forgácsot a tér minden irányába, hanem kiszívja a munkaterületről. Manuálisan a marás közben egy kis csövön keresztül lokálisan  ez megoldható valamilyen eszközzel, ami huzamosabb ideig is üzemeltethető?

Köszönöm.