Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Ha jól emlékszem van olyan opció hogy kép letöltése .

PSoft

jani300

Had örüljön a főnök is hogy amire szükségünk van ,arra legalább figyelünk ! :)
Minden funkciót nem tudok kihasználni , de van sok jó lehetőség .

fn47xk7ei

Akár öt fényképet is letölt? Mert lemásolni le tudom a fényképeket majd újra feltölteni is de valami egyszerű megoldást keresnék.[#nemtudom]

MoparMan

sőt, ha valakinek van némi affinitása, akkor tudja reprodukálni a képeket új hozzászólásban, letöltés nélkül is. bár ez szerintem már meghaladja egy átlag felhasználó képességeit.

sufnituning

Sziasztok!

Csináltam hegesztéshez egy forgatót.
A fordulatszámszabályzással van egy kis problémám.

12 VDC a motor, vettem hozzá egy PWM DC motor sebességszabályzó 6-90V 15A szabályzót
A táp egy 12 voltos toroid

Ha nyomom a lábpedált forog oda- vissza, a potival tudom állítani a fordulatszámot.

Viszont amikor nem nyomom a pedált és a poti a középső állás felett van, nem indul el. Vissza kell tennem a potiállást középre, akkor elindul és utána tudom megint feltekerni.

Ez mitől van???
Próbáltam más méretű, 24 V trafóval , viszont akkor meg gyorsan pörög, akkor be tudom indítani felső értéken is.

ITT EGY KÉP A SZABÁLYZÓRÓL.

jani300

Megkérdezem a rendszergazdámat , hátha nem dob ki ...
De egyenként sem akkora probléma ,szerintem .
De mivel ketten is felhoztátok ,megnézem felérem e ésszel a dolgot :)

fn47xk7ei

Szerintem mert már alig-alig működik 12 V-on . Tudomásom szerint egy tirisztor határozott működéséhez 15 V gate fesz kell...vagy nem? Mindenesetre próbáld ki egy 15 vagy 18 esetleg 24 V-os tápról. Csak ne tekerd fel a potit maxra.

MoparMan

az eszköz/megoldás a rendelkezésedre áll, némi logika kell csak hozzá [#vigyor]

TBS-TEAM

A vezérlőnek DC táp kell a leírás szerint.
Egyenirányítottad a 12V-ot?
József

sufnituning

Még talán 15 Voltos trafóval ki tudom próbálni, a 24-es már sok neki , igaz avval beindul minden potiállásban.
24 V nál nagy a fordszám.

De azt írja, hogy az én szabályzóm 6-90 volt , tehát már 7 voltnál szépen kéne mennie szerintem.

sufnituning

Persze a toroid után egyenirányítva, úgy megy a szabályzóba

jani300

Összevissza kattintgat , de talán egy perc sem kellett , abban benne volt az is hogy , kilépjen a játékból , meg másnak is segített távolról a gépén .
De én nem erőltetem ezt :)

fn47xk7ei

De mint írtam:nem szabad nagyon feltekerni a potmétert, fázishasítással kipróbálni meg jó. Persze ha 6 V van ráírva akkor felejtős az ötletem mert akkor tényleg alacsonyabb feszültségen is működni kellene. De a kísérletezés csak nem ártalmas?

sufnituning

Még arra is gondoltam, hogy nem a minuszt, hanem a pluszt kéne a lábkapcsolóval kapcsolnom.