Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Bocs, közben sokáig nem voltam gép körül. Nem találtam a vezérlőt a termékek között, így leírást sem tudtam olvasni. Ha olyan, mint a képen, akkor szerintem nem lesz vele gond, mert a motornak külön betápja van. Azért ha írsz egy pontos típust, akkor keresek hozzá leírást, nehogy kinyírd a vezérlőt.

szabo janko

Köszi, ezeket már megtaláltam én is. A kártya manuálja oké megvan, de semmit nem ír a csatikról. Próbálnám megfejteni a bekötéseket hátha kitudnám kerülni vagy helyettesíteni a köztes dobozt. A nagy csatikból van három a három tengelynek a kicsi a renisóé. De még ha ez sikerülne is még ott a softver hiánya. A driver se tud mit kezdeni a kártyával, a gép látja érzékeli.

dtb

A software itt van, majd este megnézem, hátha találok valamit a bekötésről.
https://www.cmmmanager.com/download/index.html

szabo janko

És tényleg. Köszönöm majd letöltöm és feltelepítem a másik gépemre ami remélhetőleg a mérést fogja csinálni. Boldog karácsonyt.

szabo janko

A Karácsony nagy k bocsi

xfg6v697j

Sziasztok!
Szeretnék egy meglévő G-kódot ívelt felületre rámarni.
Néztem a G-code ripper-t, de az mágnak olvassa be a felületet.
Nekem olyan progi kellene, amelyik a bázis felszín koordinátáit egy másik fájlból veszi.

kaqkk007

xfg6v697j

Ez jó lenne,de nem fut.
Java kéne neki , meg is nyitja a java oldalát .
Letöltöttem,n futtattam, de nem segített rajta.
Egyéb ötlet?

2f428kduf

Ha már előkerült a szó: az egyszerű, és sürgős PCB-ket úgy marom ki, az öreg Eagle4.11 egész jó G kódokat csinál, de a lapok ugye nem egészen síkok, ezen segített az Autoleveller. Eddig. Úgy jártam, hogy, miután ráuszítottam a meglévő G kódra, ahogy kell, a vezetősávok kissé, a jobboldalon jobban eltolódtak Y irányba. Miután azt gyanítottam,hogy a nagyon erős szorító húzta el, menet közben a lapot, újra, másik lappal. Ugyan az, most fúrattam is vele: a lyukak jók voltak (ott nem használtam az Autolevellert), de a sávok ugyanúgy eltolódtak.
Vajon mit rontottam el??

dezsoe

Az elég érdekes, mert az Autoleveller csak a Z-hez nyúl hozzá. Esetleg csinálj egy rövidebb kódot, majd eredeti és Autoleveller-es változatban tedd fel.

2f428kduf

Köszönöm, ezt fogom tenni. Mint írtam egyszerű, és nem sok alkatrészekkel teszem ezt, most átírom ugyanazt (egy 555-ösnek akarok próbapanelt: 1 IC és pár sáv). Úgy teszem, hogy minden pont 100 mill-re legyen. Könyebb lesz ellenőrizni. Az az ijesztő (nekem), hogy csináltam egy kis "demo" gépet, ami ceruzával rajzol, az jól, és mindkettőt ugyanarra a helyre rajzolja. Ijesztő, mert a nagyobb gépem került gyanuba, bár semmi sem lötyög rajta.

kaqkk007

A régi gépemnél én is jártam hasonlóan ,ott az x tengely kuplungja volt laza ezért akár mit csináltam elmásztak a méretek .

zozo

Jópofa gépek. Hirdetéseket ugorjátok át[#kacsint]

zozo

Töröljétek lécci', semlegesbe akartam.

xcz23b8tc

Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Van egy kicsi CNC-m, amihez vásároltam egy usb-s külső vezérlőt.A tipusa:WHB04B-4. Sajnos nem vagyok profi. Elvileg feltelepítettem ahogy kell. De a mach3-hoz illesztése vagy konfigurálása nem tökéletes, mert a kézikerék funkciója nem működik. A többi funkció az igen. Ha valakinek van esetleg  tapasztalata ezzel kapcsolatban kérem szépen a segítségét. Köszönettel.