Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

g89ketty

És természetesen egy hozzá való szenet használtak. Van itthon 1-2kg, ha valaki kísérletezni szeretne, ajándék.

fa4igtzhp

Sziasztok!

DXF fájlból importálok vektorokat. A probléma az, hogy a készítő az íveket apró kis vonalakból rakta össze. Így most az összes tool megpróbál a kis apró vonalakból G kodót generálni. A G Kód meg olyan nagy, hogy maga a küldése több időbe telik mint amennyi idő alatt lemozogja azt a kis szegmenst (GRBL).

Létezik olyan program amivel a vonalakat valahogy optimalizálni lehetne? Tehát pl a vonalakból újra ívet számolni, esetleg rövidebb szegmenseket összevonni?

Köszönöm

fa4igtzhp

Közben megtaláltam. ArtCAM tud ilyet ha minden igaz.

svejk

Egyszer már lehet kérdeztem de nem találom...

Számtech. kérdés...

Vagyon két PC egymás mellett mindkettőn Win7/64 bit.

Az egyik egy USB-s WiFi eszközzel csatlakozik egy routeren keresztül a nagyvilághoz.
A Router ugye messze van a PC-ktől.

A két PC-t össze kellene kötni hogy lássák egymás háttértárolóit.
Gondolom kellene közéjük egy Switch.

De hol tudnám azt lekorlátozni hogy a második PC ne mászkáljon ki a világhálóra?

m8zmkic73

Szia István!
Elvileg a routerben be lehet állítani, hogy az adott gép csak a belső hálót lássa, vagy ki is mehet a netre. Vagy, ha a két gép közel van egymáshoz, amelyik wifin megy a netre, mellé raksz még 1 hálókártyát, és a két gépet dróttal összekötöd.

Nagy Zoli

Van akinek van tapasztalata kinai 2.2kWos 3 fázisú marómotorral? Konkrétan egy V1000-el szeretném hajtani, de mindig ol-2 hibát kapok vissza indítás után néhány másodperccel. Lassú fordulaton 12A-t vesz fel 33V mellett, fentebb nem is pörög. Valami beállítás nem jó, autotuning közben rendesen felmegy magasabb fordulatra is.

Nagy Zoli

dtb

Többféle megoldás is létezik, az előbb említett routeres konfig erősen router függő.
Ha van UTP csatlakozó a gépeken, akkor nem kell plusz aktiv eszköz, közvetlenül is összeköthetők a gépek UTP kábellel. Ha újabb kiadású az ethernet vezérlő, akkor sima patch kábellel is össze lehet kötni, és felismeri automatikusan hogy közvetlen kapcsolat van, ha régebbi fajta, akkor úgynevezett cross-link kábel kell (általában piros színű) amivel gond nélkül összeköthető két gép közvetlenül.
Arra figyelj, hogy a munkacsoport azonos nevű legyen mindkét gépen (pl. workgroup) mert egyébként nem látják egymás megosztásait.
Az IP beállításokhoz itt van némi segédlet:
https://pcforum.hu/tudastar/61788/ket-gep-osszekotese-cross-kabellel
https://social.technet.microsoft.com/Forums/sharepoint/en-US/c85d7050-5558-4acd-af40-ea9fb0811044/windows-xp-crossover-to-windows-7

Bordogh

Üdv!
Kérnék egy kis segítséget, mire való az alábbi mérőeszköz:

svejk

Oké, tehát elég csak a madzag a két gép közt.

De hogy csinálom azt, hogy az egyik gépet ne lehessen elérni a világhálóról?

remrendes

Szerintem ha kulon tartomanyba allitod a 2 LAN-t, mint a WiFi-t, akkor nem lesz rajta net.

svejk

Aha!  No majd úgy látom ehhez nekem kell majd tényleges segítség is.
Köszi mindenkinek!

dtb

Belekeveredtél...
A routered befelé nem enged semmit, ez alap. (Ha feltörik, az egy más tészta) A belső hálózat alapból láthatatlan kívülről, ezért van a privát IP tartomány (10.x.x.x és 192.168.x.x, meg még pár ilyen) tehát kintről nem fogják látni a gépeket. Az, hogy a második gép ne tudjon kifelé pofázni, az megint egy másik történet, de ha a tűzfallal nem akarsz szórakozni, akkor a legegyszerűbb, ha a DNS-es helyére valami nem valós számot írsz be a TCP-IP beállításoknál, így nem tudja a gép feloldani az IP címet, és nem tud kapcsolatot létesíteni. Beírod pl. elsődleges DNS kiszolgálónak, hogy 192.168.111.111, a másodlagosnak meg .112, és ki is próbálhatod a böngészőben, nem fog megnyitni semmit sem, mert nem találja a domain-t.
Ha szerencséd van, akkor a Routerben is le lehet tiltani az adott gép IP címét, de ez szinte mindegyik routerben más-más helyen van.

remrendes

Én úgy próbálnám, hogy a router címe pl 192.168.0.1, az USB-WLAN 192.168.0.2, a kábeles hálókártyákat pedig egész más címre irnmám, pl 10.10.10.1 és .2. Hálókártyától függően cross kábel kellhet.

svejk

"A routered befelé nem enged semmit, ez alap. (Ha feltörik, az egy más tészta) "

No, az ilyen alapok hiányoznak, pl. ezt sem tudtam.