Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

49db863y8

Szia!
Köszönöm a cimet ,felhivom őket.
Azt mpndják a neten minden van csak tudni kell keresni.
Valószinű béna vagyok a keresésben mert nem találtam csak
6 mm -es szárral ilyen marót.
Üdv: László

ANTAL GÁBOR

Szomorúságot fogok okozni . A tulajdonos az idős korára tekintettel bezárta az üzemet . Rengeteg dolgot eladott , nem volt aki továbbvigye a tevékenységet . Nekem is nagy érvágás mert olcsón és jól köszörültek marókat

49db863y8

Megtaláltam a honlapot,de sajnos az volt ki irva ,hogy felszámolás alatt van a cég.Kacérkodom a gondolattal, hogy legyártom magamnak a marót.
Köszönöm az információt.
Üdv:László

MacGyver

Köszi! épp erre gondoltam :)

Pali79

Sziasztok!
Megvettem egy menetelő fejet itt a fórumom. A tengelycsatlakozása ha minden igaz B18-as kúpos. Ez a csatlakozás benne van egy hüvelyben, a hüvely csatlakozik a meghajtó gép vázára egy zárt egységet képezve. A kérdés az lenne, hogy ha kúp összeszorul hogyan lehet szétszedni?

000000000

A hüvelyen szokott lenni a kúp kitolásához kialakított furat, vagy menetes orsó. Ha a tieden nincs ilyen, alakítsad át ilyenné.

Pali79

Ez felszerelve egy zárt egység. Hogyan férek hozzá?

svejk

Különféle méretű zártszelvények lekerekítési sugarait keresem, de béna vagyok. :(
Segítsetek!

svejk

svejk

Savanyú cukorkával lecsalogatni? :)

Az a lapolás mi célt szolgálhat?
A ház hasításának síkjában van?

Pali79

Szerintem lentebb van a lapolás mint a hasítás, de a hasítás max 1mm széles, normális szerszámmal nem lehet benyúlni rajta.

svejk

Meglehet az eredeti gépe lehetett speckó kialakítású.

pl. van a közelemben egy Solberga asztali fúrógép -bár az Morse-s- de ahhoz sem kell kiütőkúp.
Egy kallantyú elfordításakor a főorsó feljebb húzható és máris kint van a morse.

No majd Motorosék hátha ismerik ezt a gépet.

000000000

Sajnos a fotó alapján nem látom át, hogyan lehet ez az egészet így használni, de azok lelapolások nekem is gyanúsak.
Az biztos, hogy ha nincs agyon karcolódva a kúpok felülete, nagyon egymásba tudnak "gyógyulni", és ha gyakran akarod cserélgetni a fejet, valami axiális kifeszítő elem kell majd hozzá.

Pali79

Hát fejtörős egy kicsit így első ránézésre. Az a baj, hogy felszerelve egy zárt egységet képez. Mivel magyar gyártmány, gondoltam hátha ismeri valaki.

Pali79

Így talán érthetőbb.