Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem lehet, hogy ennél is egyszerűen fel kell rántani a kart és kihúzza magát?

svejk

Persze a saját gépén adottak lehettek a távolsági méretek.

nagysam

Nekem is van egy ilyenem vagy 30éve a polcon. Egyszer sem teszteltem. Most meglestem. Én sem tudnék mást, mint a menetelő rögzítőcsavar fellazítása után, egy darab műanyagot betennék a menetelő és a gépfej közé. Az orsót felemelve, saját magát letolatnám vele.
Kicsit közvetett megoldás, de szerintem ez így működhet.

nagysam

Persze nem a hasított részen támasztva[#nyes]

Pali79

Sajnos nem, mert az egész együtt mozog. Tulajdonképpen mintha a tokmány lenne.

Pali79

Köszönöm. Remélem nem fog nagyon rászorulni és könnyen adja magát.

Kidwick

Üdv!
3d nyomtatóhoz van olyan anyag amiből olaj és nyomásálló tömítést lehetne nyomtatni?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

remrendes

A Szerkeztési Atlasz-ban biztosan benne van.

remrendes

TPU (Thermoplastic Polyurethane) is an elastic, oil/grease resistant, and abrasion-resistant material...

Motoros

Ezt a zseniális kis magyar menetelő fejet a magyar gyártású asztali vagy oszlopos gépekhez gyártották. A dunavecsei és a szentkirályszabadjai zöld  asztali gépekhez passzolt, de az FO13 hoz is azt hiszem.
Csak finoman tengelyirányba kézből felkoccintva a kúpra és meghúzni a külső csavart. Ha ez nem adódik akkor az már baj...jön a berhelés.
A levétel azzal a bizonyos finom felütéssel megy amit valaki leírt alant.
Arra viszont ügyelni kell, hogy csak műszeripari munkákra legyen használva...sárgarézhez, de ami érdekessége, hogy műanyaghoz és akár fához is jó menetszakadás nélkül.. ellentétben bizonyos  svájci fejekkel, ahol a nyomaték átadása nem folyamatosan növelhető a dolgozó által.
Ha nincsen széthajtva akkor ezzel százezerszámra lehet menetelni, nem hétvégi barkács árú.
Ami még fontos jól beállított ütközőnél a zsákfuratba sem fogja soha beletörni a mondjuk M 2.5 ös menetfúrót

Szalai György

Szép napot mindenkinek!
Kérdezem a hozzáértőket, hogy a Fronius gyújtóegység jobb oldalán lévő, (láthatóan füstös) réz kockáknak mi a funkciója?
Mit csinálnak azok?
Köszi a választ.

fn47xk7ei

Az a szikraköz. Tesla kör.Láttam már műanyagba M8-as csavarral is (NDK-KGST kivitelben).

fn47xk7ei

Az utolsó képen a legegyszerűbb és legkisebb teljesítményű látható.

Pali79

Nagyon köszönöm a hasznos leírást!

Szalai György

Értem. Köszi.
Nem láttam még ilyet.