Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Hello!

Valaki tudja milyen gyártó klonja lehet ez a plc márka?

Link

MoparMan

nem kell megadni átjárót és akkor nem kell a kamu dns.
lehet valós dns és ha mégis kell net akkor csak az átjárót kell beírni

nonopapa

Szia.

Saját gyártmány,nem klón.A honlapon megtalálod a hozzá való szoftvert,tud magyarul is.
A fiam most ennek a programjával játszik,leendő első éves automatizálási technikus.

000000000

simarex

Hasonlít a Siemens LOGO programhoz

J-Steel

Valaki tudna mutatni egyy képletet, hogyha van egy 30mm atmeroju hidraulikus munkahengerem és 100bar olajnyomásom, akkor a henger hány Newton nyomóerőt tud kifejteni?

ANTAL GÁBOR

A dugattyú felület (3*3*Pi )/4  = 7.065 cm2   (Direkt Nem Si ben számolok mert így fejben is könnyen elvégezhető )

100bar = 100kp /cm2  vagyis a kapott erő = 706.5 kp .  No ezt már át lehet váltani Newtonra ( 6931N )

Természetesen Si ben is el tudom végezni a számítást de akkor a dugattyúátmérőt méterben kell helyettesíteni a nyomást pedig Pascalban  no ez már nem a fejszámolás esete

fn47xk7ei

Most eljött az az idő mikor egy világ omlott össze bennem![#wow1]

RJancsi

Nagyjából igaz, de ha ilyen pontosan váltod a kp-ot N-ra, akkor fel kéne venni valamekkora súrlódást a tömítések miatt és az sem mindegy, hogy a dugattyú szabad oldalán vagy a dugattyúrúd felől hat az olajnyomás. [#awink]
De az erő nagyságrendileg tényleg ekkora.

ANTAL GÁBOR

Ok de ha a rúd oldalról táplálunk akkor J Steelnek kötelessége lett volna ezt közölni .
 Én csak azt akartam érzékeltetni hogy nem kell semmi féle képlet tudás csak annyi hogy háromszor három az kilenc szorova pi vel ( kerekítve ) az huszonnyolc és azt osztva 4 el az hét no annak a százszorosa az hétszáz

A hétszázát ( hétszentségit )

Rabb Ferenc

RJancsi

PSoft

No jó, Te egy hidraulika mérnök(is) vagy.[#worship]
Ő meg "csak" egy...villanyászmérnök.

sufnituning

Miért osztod a dugattyúfelületet néggyel?[#fejvakaras]