Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Mi az a nyalatósóra emlékeztető tégla amivel bekeni?
Valami viaszféle?

remrendes

Szerintem itt mar nem a vaz osszeallitas a kerdes, hanem a linearok beallitasa, hezagolasa.

remrendes

Nem lehet, hogy egy fenőkő?

Csuhás

Fenőkő, lesimítja az esetleges, karcokat, sorját, ráragadt szutykot.

jani300

Mekkora pontosságot lehet elérni egy házilagos kivitelezésű cnc marógéppel ?
Úgy 800x800 as munkaterület környékén .
Most azért a házilagoson is azt értem hogy nem bájlaggal van megoldva a sínek beállítása ...
Kíváncsivá tett pár mostani hozzászólás ,nem tagadom .

kaqkk007

Nemsoká megmondom , most van készülőben egy 1000*1000 mm  es munkatrű faipari gépem és az ünnepekben tervezem az első beindítását .

jani300

Köszönöm előre is !
Az említett 5 század igen jónak tűnik ekkora méretnél .

kaqkk007

Hol olvastál 5 századot ? én mikronos pontosságra terveztem ...

kaqkk007

bocs a smily lemaradt [#kacsint]

jani300

[#t140p1094#]

Hát itt .  De nem akarok én mást ,csak kíváncsi lettem .

zozo

[#taps]Csak nehogy 1 C fokot emelkedjen a műhely hőmérséklete, mert borul minden[#eplus2]

Vetesi75

Ez egy nehezen megválaszolható kérdés. Leginkább azért, mert a "házilagos" kivitelezésnek is vannak fokozatai. Ha jól emlékszem, épült már itt hasonló munkaterületű vasöntvény vázas gép, amiről nincs visszajelzés, mert valami olyasmi történt, hogy a projekt vége már nem volt publikus. Közvetlen-útmérős házilagos kivitelezésű technika is, ha jól sejtem még nem született. Szerintem kb. ez a kettő dolog kellene minimum az 5 századhoz - annak tudatában, hogy fémipar és elsőre jó darabot kell produkálni.

jani300

Volt itt hegesztett szerkezetű komoly gép is , szívesen nézegettem .
Sajnos a képek már nem láthatók .
[#t120#]

PSoft

De volt itt, vasbeton gép is.
Volt szerencsém testközelbe érezni súlyát/tekintélyét.
Szerintem, csak a híd lehetett...féltonna körül.

remrendes

800x800-as méretű váz még sok helyen megmunkálható. Ha egy komplett hegesztett, feszültségmentesített alkatrész, akkor szerintem egész jo eredményt érhet el.