Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Érvéggel
Elég gyorsan lehet vele dolgozni.
Nagyon szeretem, nekem nincs vele bajom, igaz még csak 3 éve használom.

fn47xk7ei

Engem most a szénkefe érdekelne. Még nem néztem utána a neten ezért kérdezném hogyan méreteznek szénkefés áramátadókat. Pontosítva a kérdést max. 100 A-es áram üzembiztos, hosszútávú működésre hogyan számoljam ki milyen méretű szénkefe alkalmas. Alacsony fordulatról van szó vörösréz gyűrűt használva.

Rabb Ferenc

TBS-TEAM

József

TBS-TEAM

József

fn47xk7ei

Vannak itthon komolyabb szénkeféim amit használni akarok majdan de igazából azt sem tudom milyenek vagy hova soroljam őket. A linkelt táblázatot nézve ha leátlagolom és 7 A/cm2-vel számolok akkor vajon jó úton járok? De még egyszer megnézem azt a táblázatot.

fn47xk7ei

No ez meglepett, eddig én valahogyan csak "úri huncutságnak" tartottam a Wago csatlakozókat. Igazából még nem is használtam vagyis kerültem a használatát.

gaben

Mkh-t kizárólag bontható Wago-val kötök.

Rabb Ferenc

Inkább a fémgrafit, köznyelvben bronz kefét használj. Ilyen van pl az indító motorokban is. 25A/cm2! Nagyon kicsi az átmeneti ellenállása.

xg2w6ib9x

[#eljen]
Ez a nyerő megoldás.

TBS-TEAM

MKH vezetékekhez érvéghüvely nem kell, a rugós sorkapcsokba való bekötésnél úgy a legnagyobb felületen kapcsolódik a sorkapocs a vezetékkel.

Wago minden sorkapcson feltünteti mi a maximum

pl: 2.5mm2 sorkapocsba
Névleges áram In24 A
Csatlakoztatható vezető keresztmetszet sokerű-sodrott, érvéghüvellyel 0.25 - 2.5 mm²
Szín szürke
Elektromos csatlakozás fajtája
1.rugószorításosElektromos csatlakozás fajtája 2.rugószorításosSzerelési módDIN (kalap)sín 35mm
Csatlakoztatható vezető keresztmetszet sokerű-sodrott, érvéghüvelly nélkül 0.08 - 4 mm²
Csatlakoztatható vezető keresztmetszet tömör ér          0.08 - 2.5 mm²
Csatlakoztatható vezető keresztmetszet többerű           0.08 - 2.5 mm²
Névleges feszültség 500V
József

Szalai György

Egy széles deszkát szögeltél tudásom hézagos léckerítésére.
Köszönöm.
(El is mentettem a táblázatot, hogy keresni se kelljen ezután.)

PSoft

IdézElég gyorsan lehet vele dolgozni.

Na végre, valaki leírta a kulcsmondatot.

Erről szól ez a történet is, semmi másról.
A rugós sorkapocs is csak egy, a sokezer, mai rohanó -semmire nincs idő, másodperc spóroló- világunk silány termékei közül.

PSoft

Szeretem ezeket a "látványpékség" videókat.[#kacsint]

Majd mutatok olyat, ami a "való világból" hozott.

RJancsi

Nem megkérdőjelezve, inkább rácsodálkozva: "csak" 25A/cm2? Ha jól emlékszem szabadon szerelve a sima réz vezetékből elég 1.5 mm2 25 Amperhez.