Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

vgp2z8dd5

Sziasztok!

Tudnátok segíteni elszívó csatlakozó fejet hol lehet venni?

wkbgzy80t

Sziasztok,

Kis segítséget szeretnék kérni:

Marógépeket nézegetek már jóideje, és most láttam egy jó állapotúnak mondott, 6P80 típusú orosz gépet. Univerzális fej (asszem így hívják a két tengely mentén dönthető fúrós vertikál fejet) van rajta, 550x250 kb a mozgás, és állítólag látszik a hántolás nyoma a szánokon.

Semmi tapasztalatom nincs univerzális gépek területén... Tehát hogy pl az orosz gyártmányok milyenek... Nem lenne sokat használva.

Jó vétel lehet egy ilyen? Technikai szempontok alapján kértdem, árban jó.

Kösz,
Gábor

szabo janko

Én már húsz éve használok egyet. Semmi kifogásom nincs ellene, az orosz gépek stabil masszív szerkezetek. Felújítva egyszer volt (csapágy cserék és egyszer az asztal lett köszörülve mert sok belemarással vettem) Tökéletesen és pontosan dolgozik,egy három tengelyes útmérővel kiegészítve.

55xuwevre

Szép estét!
Segítséget kérek, eddig ilyen (1. kép) illesztőm volt. A hibajelenség az volt, hogy hogy teljesen véletlenül úgy lefagyott a számítógép, csak a fő kapcsolóval lehetett kikapcsolni. Mechanikai szorulás nincs, vezeték csatlakozások megfelelőek.

1.Kicseréltem a leválasztót,(2.kép). Most olyan problémám  van, hogy nagyon gyorsan méret eltérés (lépésvesztés) van, ,,X" irányba pozitív ,,Z" irányba negatív.
2.Nincs a gépen végállás kapcsoló, de ha rákattintok a GOTO ZERÓ-ra nem pontosan áll 0,00-ra a kijelző sem.
3.Én az előtolást egérrel (kattintással) állítom, ha most kattintok csak néhány (mondjuk kb.3mp) múlva reagál.
4.Szoftverből  M3 működik, Flood kapcsolóra  nem reagál.
Mit tegyek?

dtb

Elsőre cseréld ki az USB kábelt egy minőségi árnyékoltra, pl. ilyenre.

55xuwevre

Nem ilyen, de árnyékolt ipari.

dtb

Feltételezem, hogy Mach3-at használsz. Nézd meg a kernel frekvenciát, és próbaképp vedd a legkisebbre. (port & pins-> kernel speed) ha ott jó, akkor teszteld egyel gyorsabban. (vagy nézd meg a leválasztó manualjat, ott mennyit írnak) Egy próbát megér...

55xuwevre

Sajnos ezen túl vagyok.
Manuál 25000HZ-et ír, ezzel kezdtem, nem jó, mentem feljebb, nem jó.

Miki2

Szervusztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Van egy 3G3MV-A4075 7.5 kW 3×400-V AC bemenetű OMRON
frekvencia váltóm.
Eddig tökéletesen tette a dolgát, ám a minap úgy döntött,
nem indítja el a motort.
A kijelzőn megjelenik az aktuális frekvencia,
de a motor meg sem mozdul.
Kérem, ha valaki sejti mi lehet a gond segítsen kideríteni, mi lehet az oka.
Ha lehet javítani, azt is írja meg aki el tudja végezni.
A kézikönyvet el tudom küldeni.

Köszönöm a segítséget.

pvmyc6p5

Üdv Minden Fòrumozònak !

Hosszù évek után ùjra itt vagyok .
Rögtön lenne egy kérdésem a szakik felé .
építek egy viszonylag nagy (hoszù) marògépet ,hegesztett acél zártszelvény alapvázzal ,amit képtelenség költséghatékonyan síkba munkáltatni.
Az igényelt sík felület kb 5500 X 1200 mm !
Az az ötletem ,hogy a kész gépvázat szintezve ,a két hosszanti oldalon felszerelem a Minitech 45x180 T-slot profillal ,majd arra a Hiwin sín plusz 1-1 kocsit ,majd ezeket összekötve egy egyenes léccel ,a kb 1-2 -3mm vastagon felhordott fémragasztòt hùzok a felületre .A Minitech 45x180 as profilbòl lesz az asztal kialakítva a síkolás után.
Majd ezt a ragasztòréteget kell "tusíroznom" csak !
erre a ragasztòval képzett sík felültre kerül a T-slot profilokbòl képzett asztal ,majd a sínek stb .
Elsösorban sárgaréz ,bronz darabok marása ,gyalulása lenne a gép feladata .
Acél,rozsdamentes fùras,menetelés max 12mm átméröig .
Munkaterület kb 4500x650x200mm lesz,egy 4Kw ER25 léghütéses maròmotor lesz az eggyik fej,a másik 2-3 még alakul.
A sín Hiwin 30mm,4500 mm hossz ,2 persze ,2-2 kocsival .
A kérdés az lenne ,hogy a fémragasztòval képzett sík felület müködhet e ,illetve csinált e valaki hasonlò elven már gépvázat ?

szabad paraszt

Sziasztok,

segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam itt a fórumon egy a képeken látható clinometert, dőlésmérőt.

Kerestem, de sajnos nem találtam a neten sem valamilyen felhasználói kézikönyvet, sem az adott típussal foglalkozó bemutató videót, leírást.

Azt hiszem a működési elve az meg van, meg egyszer már egy hiányos darab esetén beszéltünk is róla.

A gondom a következő:
- ha jól gondolom, akkor a vízmértéket is tartó körlapot akár teljesen körbe is lehetne fordítani, hiszen ez kell ahhoz, hogy egy dölés esetén vízszintbe állíthassam a vízmértéket.

Sajnos ez nem megy, valamibe beakad és csak olyan 10 foknyi fordulatot enged összesen, méghozzá a 0-tól (ha szemben vagy vele), akkor a minusz (bal) irányba.

Először azt hittem a tetején lévő (C - felső csavar) akadályozza, de nem. Azt teljesen ki lehet csavarni, de akkor is -10 foknál elakad.

Az (A - finomállító)-t is teljesen ki lehet csavarni, de akkor sem lehet tovább fordítani a számlapot.

Maradt a (B - bal oldali csavar), de az nagyon be van állva és kissé le is van nyírva a feje. Arra gondolnék, hogy ez a csavar biztosítja és ebben akad el belül. De nem mertem megrángatni, inkább kérdezek tőletek.

Ha valaki ismeri a szerkezetet, kérem segítsen.

mdani2

Szia!

Nekem ennek az orosz változata van. Ha jól emlékszem akkor a tetején lévő csavar való arra, hogy ha kioldod akkor kézzel el tudod forgatni a középső tárcsát és durván beállni a szögre. Utána lerögzíted és a finom állító csavarral beállítod, hogy a libella középen legyen és leolvasod az értéket. A felső csavarnál azért van egy horony, mert belül szerintem két gyűrű van és ezt a két gyűrűt fogatod össze azzal a csavarral. A belső gyűrű az ami szabadon elfordul, a külső gyűrű, ami összeköttetésben van a finom állító csavarral.
 Szerintem csak annyi lehet a baja, hogy meg van benne kötve a zsír vagy kenőolaj és összeragadt a két gyűrű. Én más optikánál találkoztam ezzel a problémával. Szét kell szedni, petróleummal elmosni és műszerolajjal újra megkenni. Viszont vigyázz a mérő raszterezett üveglapra, mert az érzékeny a vegyi anyagokra.
 A bal oldali csavar szerintem vagy valami rugót rejt vagy valami kiigazításhoz/szereléshez dolgot.

mdani2

Kis keresgélés után:

http://www.npzoptics.com/files/KO-60.pdf

Ez ugyan nem ugyan az a típus, de ugyan azon az elven működik. Ne kérdezd, hogy ki másolt kitől. :)

szabad paraszt

Nagyon szépen köszönöm :)
Eléggé hasonlítanak, szóval szerintem még a csatolt kézikönyv is szuper.
Hát akkor indul a boncolás... :)