Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dravecz

Üdv.

Egy kis segítséget kérnék tőletek.

Adott egy 3 tengelyes gép. Munkafolyamat közben egyszerűen leáll a gép.
Fúrás folyamatokat végez a gép. A főorsó ugyanúgy forog tovább de az x,y,z tengely nem megy.
Azaz olyan mintha elvenné a gép az áramot a mozgató motorokról.
Mach3 vezérli. Ha leállítom a gépet, azaz mach 3 felületén stop gombbal a főorsó megáll, de a tengelyeket nem tudom mozgatni a billentyűzettel.
Nem áll  ki hibára a gép. Nem jelez semmi hibát a mach3.
a gépet egy teljes számítógép újraindítással tudom újra mozgatni.
Teljesen random módon jön elő a hiba.

Segítséget előre is köszönöm.

Üdv.
Zoli

2am4nwzib

Üdv.
Érdemes lenne egy  másik számítógépen kipróbálni (valószínűleg lefagy) nagyméretű g-cod  esetén  ajánlott a videokártya .  Antivirus , TaskManager ...stb okozhat még broblémákat.

szabo janko

Szép napot mindenkinek!
Van itt a fórumon valaki aki ért az NCT 101-es vezérlőhöz?
A gép visszacsatolás 2 hibával meg meg áll. Ezt az Y tengely plusz irányú mozgásakor teszi. A hibakód szerint sebesség követési miatt van. Csak plusz irányba jön elő. Refpont felvételénél is csinálja bekapcsoláskor de törölve a hibát rendesen felveszi a referenciát. Program közbe mindig akkor áll meg amikor plusz irányba indul a mozgás, és úgy tűnik hosszabb X mozgás után Y irányú induláskor jön elő a hiba. Kör mozgáskor nem produkálja a hibát. Kerestem a szervizeseket de eddig még nem hívtak vissza bár megígérték.

n7yw285et

Sziaztok!

NCT tanulok.
tudtok példákkal segíteni ahol kétoldalas tengely megmunkálás van.
Beszúrással, menettel..stb
Köszönöm előre is!
Sörbe utazom:)[#kacsint]

svejk

Ezek [#t19p118033#] hogy is működnek pontosan?
Cserélhető, tisztítható a belsejük, vagy eldobósak?

Szalai György

Szalai György

svejk

Segített, köszönöm!

Tehát nem regenerálható a belseje.

xt79ipd3

Szép napot!
Laptopról szeretném elérni a PC-n lévő mappát. Otthoni hálózatban megosztottam. Valami gond van, mert a képeken lévő hibát kapom. Win7 van mindkettőn. Mi lehet a probléma? Köszönöm.

ywathzay

Használ valaki a képen látható mozgásvezérlőt? Ehhez kell még valami, hogy egy léptetőmotort életre keltsen?

ywathzay

Közben videón látom kell, hozzá vezérlőkártya is. Újabb kérdésem, ha használja valaki ezt a vezérlőt, ez tud olyat, hogy kizárólag gombnyomásra adott lépést végrehajt? Pontosítva, hagyományos osztófejet szeretnék motorizálni, és ugye ott csak akkor léptetni ha én indítom, alkalmas erre a feladatra?

TBS-TEAM

Ehhez a vezérlőhöz egy léptetőmotor vezérlő és a léptetőmotor kell.
Beprogramozod, hogy mennyit lépjen és merre és csak annyit lép egy start parancsra amit beállítottál.
Neked jó arra a feladatra.
József

ywathzay

xt79ipd3

Esetleg erre valami ötlet? Tudomásom szerint nem kell trükközni semmit, mégsem sikerül. Jelenleg így fölöslegesen vettem egy laptopot. [#wilting]:(

horcsab

Sziasztok!
Rendelekzik itt valaki USM 5 marógéppel?
Kérem, keressen meg privátban.
Köszönöm!