Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

w4sujand

Kedves Hölgyek, Urak !

Segítséget szeretnék kérni nyomtatott áramkör készítéssel kapcsolatban.

A kérdésem hogyan lehet megoldani Mach3-ban a lefogatott rézlap bemérését kb. 5cm x 5cm mátrixban amit majd figyelembe vesz a Z tengely mert nem sikerül síkba helyezni a nyáklapot sehogyan sem. Az alatta lévő tartó síkba marása nem megoldás.

köszi: Csaba.

svejk

2f428kduf

Én a helyedben nem kutakodnék, manapság szeretnek az ifju tervezők valami extrém dolgot, lehetőleg "okos" eszközt használni, csinálnék egy triakkal egy fázishasítóst, az örök élet. Ahogy pbalazs ajánlotta. Programozni sem kell.
Egyébként ez is az, csak okos, talán lágyinditással.

w4sujand

Kösszz,

Pont erre gondoltam, remélem sikerül beüzemelnem...

s5f8tmfv3

Nekem itt alul jelenik meg:

pbalazs

Ok, ez a nehezebb ügy :)
De van megoldás:
- rövidre zárod a triakot (T1), és akkor max. fordulatszámon fog menni. Hogy nincs rajta ki/be kapcsoló, az csak annyit jelent, hogy 5 másodperccel tovább fog menni, mert el kell ballagni a konnektorig.
- kicsit méregetsz, hogy mekkora a baj. Ha a PTA2-n lévő alkatrészek rendben vannak, akkor valószínűleg nem lehet/nem éri meg javítani, vagy komolyabb műszerek kellenek.
- csinálsz/veszel egy sima fázishasogatós elektronikát, ahogy Sásdi Zoltán mondja. A poti már megvan :)

u6p5jr23k

4.54 64 bit-et használok. Annyit sikerült elérnem, hogy a 32 bites plugin-t betölti, de minden indítás után hozzá kell adnom. Egyenlőre így is jó.
Köszi!

sanka74

pbalazs

Az IC egyik lába.
Ezeket ellenőrizd: R14, R13, T2, R12, T1.
Na meg az R10, R11, D3, D2, C6-ot.
Ezt a pár alkatrészt tudod táp nélkül is ellenőrizni (rövidzár, szakadás, dióda, ellenállás). Ha kicsit nagyobb a rutinod (vagy bátrabb vagy :) ), akkor tápold be, és mérj feszültséget C3-on.

DE VIGYÁZZ, MINDENHOL LEHET FÁZIS!

sanka74

Köszönöm a segítséged. Megnézem, és jelentkezek.

pagabee

Sziasztok,

van egy ilyen léghűtéses marómotorom:
GDZ-65 800W
220V 6A
400Hz 24000rpm

Mik a tapasztalatok, max hány amper folyhat rajta?
A net nem egyértelmű, többmindent találni:  2.5, 4, 5 és 6A

dtb

Hátha a 800W-ot tényként kezeljük, akkor nem nagyon lehetne több 4A-nél, szerintem...

kaqkk007

Igazad van , üzem közben nem is de induláskor-és fékezett tengely mellett (nagy előtolás vastag szerszám mély fogás) az üzemi áram többszöröse is folyhat rajta .

dtb

...vagyis a kérdés helyesen feltéve úgy szólt volna, hogy mekkora teljesítményű frekiváltó kell hozzá. Mivel azonban ez ránézésre kinai, és ott ezeket párban adják (maró+frekiváltó), elvileg a szabályzásnak működnie kell(ene).
Egyébként most megnéztem a neten, kivétel nélkül minden kinainál 1,5Kw inverterrel árulják.

ANTAL GÁBOR

Ezek a nagyfrekis motorok gondolom 3 fázisúak . Ott nem a fázisáramról kellene beszélnünk? ( a 3 fázis hozza létre a tengelyteljesítményt )