Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

pbalazs

A uC nem szokott csak úgy elromlani. Természetesen van ilyen eset is, de inkább az szokott lenni, hogy a triak zárlatos lesz, és az viszi magával a uC-t.
Most a triak állapotában nem vagyunk biztosak, a T2-ről pedig azt mondod, hogy jó.
Ha a triak G-re rákerül a fázis, esélyes, hogy viszi magával a T2-t és a uC-t is. De ha T2 jó, akkor valószínűleg a uC is jó.
C3-on kicsit nagyobb feszültséget vártam, de ez is elég kell legyen.
Mérd még meg ACV és DCV állásban is az R14 feszültségét úgy, hogy tekergeted lassan a potit. Ha rossz a uC, akkor DC 0, vagy DC 4.7V lesz rajta. Ha csinál valamit, akkor a feszültség is változni fog.

svejk

Gondolom az evidens, hogy szabályszerűen csak leválasztótrafó közbeiktatásával szabad méregetni.

De a legfontosabb az odafigyelés és fegyelmezettség!

sanka74

Szia. Az r14 en nincs fesz, csak dc 50 mV a poti egyik végállásán. A t2 tranzistor kuvezetései ugy viselkednek mint egy dióda. Ebből gondolom hogy jó.

sanka74

Szia. Az r10-11 850 kohmosak, a c1et cseréltem, mert elsőre én is a kapacitásra gondoltam.

sanka74

Hát....csak egy pennys méregetőm van... De ovatos vagyok...

sanka74

Autocadben a HVONAL parancs talán, ha jol emlékszem. Most nem tudom megnézni.

pbalazs

Az nem annyira jó.
AC-ban is 0?

remrendes

remrendes

Egyben az egészet? Arra valaki írt  parancsot.

sanka74

pbalazs

Akkor, attól tartok, el kell engedni.
Marad a B, vagy a C terv: triakot rövidre zárni, vagy beépíteni egy egyszerű fázishasogatós elektronikát

sanka74

Igen, az lesz. Mindenesetre köszönöm a segítséged.

ecp4rs0md

Lehet valahol kapni profilos ujjmarót fogaskerék maráshoz vagy azt csak köszörültetni lehet?

ywathzay

Az iscaar és egyéb gyártók készítenek váltólapkás, patronba fogható profilmaró/ lapka párosítást gondolom aranyáron, ebay-en láttam kis átmérőben, feltűzhető tárcsamarót kifejezetten profilra köszörültet, de ha csak kifejezetten ujjmaróban jó szerintem azt el kell készíttetni.

ecp4rs0md

Igen én is úgy gondolom,hogy a készítés marad.