Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Nincsenek RAID-be kötve, csak a SATA vezérlőn engedélyezi a RAID-et. Nem ez az első ilyen gép, ahol ilyen a BIOS beállítás.

MoparMan

neked bejött.
de ez nem általános érvényű.
én így állnék bármilyen ismeretlen helyzethez, állapothoz:

- hibafeltárás: mi és miért halt meg, mennyire halt meg, milyen adatot tárolt
- lehetséges megoldások feltérképezése a hibafeltárás függvényében
- tájékozódás dokumentációból, hogy mi szükséges a lehetséges megoldásokhoz, mi áll rendelkezésre, mi nem
- a meglévő bios config mentése stb.
- a még ép adathordozók biztonságba helyezése, leválasztása

aztán lehet kísérletezni

MoparMan

az hogy a vezérlő RAID módban van, az nem jelenti azt, hogy a rajta lévő eszközök is.
nem ismerem a konkrét konfigurációt, de ugye tartalmazhat akár több M.2 foglalatot is.

a napokban gépészkedtem az Xpenology nevű csodával. egy kis HP G5 szerverre faragtam fel. azt csak úgy tudtam, hogy RAID módban volt a vezérlő. pedig nem is akartam semmiféle RAID-et, csak teszt volt a cél...

TBS-TEAM

Nállunk a javítás úgy történik, hogy kimegyünk az ügyfélhez elsőnek a gépből ki a HDD vagy SSD. Klonozás ha még nincs meg mert modjuk új ügyfél PLC-nél Progi lementés.
Ha már van mentés már úgy megyünk, hogy visszük az utolsó jó mentést SSD-re húzva.
Az eredeti HDD félretesz.
Klónozás SSD-re. (mert ez gyorsabb egy pöttyöt [#nyes])
Klónnal lehet szórakozni hibát keresni stb..

Ma egy 1,5KW FiberLézer gondolta úgy reggeli bekapcsolásnál, hogy nem akarja kikapcsolni a pozicionáló fényt és azért nem indította el a lézergenerátort, de szépen lefuttatta a programot.
Megtalálva a hibás paraméter (szuper).
Eredeti HDD vissza.
Paraméter beállítva minden rendben.
HDD ki Klonozás.
Vissza dolgozhat a gép.

A távsegítségnel a legtöbb gond az info hiánya, vagy nem pontos leírása.
József

MoparMan

IdézA távsegítségnel a legtöbb gond az info hiánya, vagy nem pontos leírása.

konkrétan pontosan erről beszélek [#vigyor]
amíg nem tudok semmit, addig én biztosan nem ajánlgatok semmilyen megoldást jó szívvel [#kacsint]

Devecz Miklós

Megoldottam, sikerült a visszaállítás.

remrendes

Nyilvan nincsenek, en nem is felteteleztem ilyet. Konkretan a Delltol eddig szerintem minden gepem igy jott.
Akinek volt 3-4. generacio koruli i-s laptopja, ott rendszeresen elofordult hasonlo konfiguracio. Pl 30-as szerias Latitudeok (XPS-ek), 70-es vegzodesu EliteBookok. Utobbinal egyebkent nem is bootolhato az mSATA, kizarolag az IRST tudja hasznalni.

remrendes

Az M.2 es az mSATA hasonlo, de nem ugyan az. Itt az utobbirol volt szo. XPS-ben ketlem, hogy talalsz olyat, amiben ebbol 2db lenne.

remrendes

Mar ertem, hogy ha egy multinal kerek valami az IT-tol, akkor miert tart napokig az egyszeru problemak megoldasa is :)

remrendes

Ez a lenyeg [#eljen].
En a fontos adatokrol csinalnek mentest, aztan azert megneznem megegyszer azt a konfiguraciot.
Az SSD-re tedd a rendszert, a HDD-t pedig kezeld kulon meghajtokent. Igy ha barmi tortenik az oprendszerrel, az adataid a kulon meghajton egyszerubben lesznek ujra elerhetok. Akar USB-s formaban egy masik gepben.

MoparMan

ok, rosszul emlékeztem, nem olvastam vissza. a lényegen nem változtat. mint említettem nem ismerem a konkrét darabot, látatlanban csak találgatni tudok én is

MoparMan

nem multinál dolgozok. ám igyekszem a lehető legkörültekintőbben végezni a munkámat, hogy ne csináljak nagyobb bajt mint ami már van [#vigyor]
hosszadalmasnak hangozhat amit leírtam, ám ha kézben van az ominózus eszköz, azért a leírtak nem feltétlenül tartanak napokig, főleg ha van típusismeret. multinál ez könnyebb lehet, legtöbbször emiatt is tipizálnak.

ecp4rs0md

Tud nekem valaki segíteni hogy ehhez a mágnes asztalhoz mekkora táp kell. Sajnos az adattáblája csak ennyire olvasható. Talán 340 watt? Az ellenállási érték 22,6Ohm. Valaki felismeri?

svejk

Számtech. kérdésem lenne.

Adva egy 2 MB-os (közel 300 oldalas ) idegen nyelvű pdf file, amiben van több rajz, kép is.
A gugli fordító számomra elégségesen módon lefordítja a teljes PDF szövegét, de a rajzok, képek, formátumok elvesznek.
Lementeni is csak HTMl formátumban lehet.

Van olyan nyers fordításra alkalmas szebb, jobb, ingyenes megoldás ami megtartja a PDF eredeti képes formáját?

Online megoldás nem jó.

RJancsi

Próbáld meg Word-ben megnyitni. Az Office 2013-tól felfelé képes megnyitni pdf állományokat is hacsak nem jelszóval védett a fájl.