Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zoli0302

Megpróbálom a floppyt cserélni, ezen a verzión van ugyan eternet és soros port is de a cég akitől vettem a gépet negyon nehézkesnek itélte a használatát a hálózatba kötött s810 shopmill nek. Viszont floppyn könnyedén át lehetett vinni a G kódokat /ennél a cégnél külön programozó részleg is van/.

TBS-TEAM

ETH felejsd el az még nagyon kezdeti probálkozás volt.
SFR1M44-U100 USB Floppy Disk nagyon sokféleképp fel lehet programozni a jumperekkel.
Vagy 6 éve cseréltünk egyben. [#eplus2]
József

zoli0302

Akkor majd küzdök a jumperekkel,vagy vezérlőt cserélek...
Jól tudom, hogy a siemens hajtások analóg bemenetűek ?

TBS-TEAM

József

Devecz Miklós

Valaki cserélt már a számítógépében mSATA SSD gyorsítótárat?
Felmondta a szolgálatot a régi 32gb SSD-m, és csak 120 gb-osat kaptam, ezzel meg nem akar elindulni.
Hogyan lehet felismertetni?

2am4nwzib

Bios-ban be van álitva a ,,AHCI,,?

Devecz Miklós

zoli0302

Köszönöm szépen az infót, tegnap megrendeltem,remélem pár héten belül megjön, majd tudósítalak az eredményről.
Üdv
Z

Devecz Miklós

Megnéztem.
Két választás van, AHCI vagy RAID.
Ha átállítom AHCI-re, akkor el sem akar indulni a gép. :-(

TBS-TEAM

Bios frissítést kell végezni.
József

remrendes

Csak annyit kérdeznek, hogy minek? :)
120GB-on már elfér a rendszer, nincs értelme gyorsítótárnak. Ahogy írtad tudsz bootolni róla, akkor meg pláne. Milyen alaplapod van, illetve milyen háttértárak?

Devecz Miklós

Eső után köpönyeg. :-(

Addig vacakoltam, amíg a táram lenullázódott.
Most kezdődik a tűz oltás, keresem a helyreállító progikat.
Egyébként Dell xps a gép 2 terrás tárral. (kb. ennyi szállt el)

remrendes

Vedd ki a HDD-t es tegyel az SSD-re egy rendszert. Utana kezeld kulon meghajtokent ezt a lemezt.

dtb

A biosba nem RAID volt beállítva??? Ha kiveszi, azzal lehet, hogy több kárt csinál, ha tényleg RAID volt...
Bebootolni cd-ről, vagy USB-ről, és úgy megpróbálni helyreállítani. Az is lehet, hogy elég a BIOS-t visszaállítani. Az egyéni mentőakciónak lehet, hogy így végleges adatvesztés lesz a vége... Szerviz túl nagy luxus?

TBS-TEAM

Dell jó supporttal rendelkezik és jó frissítésekkel.
Az XPS felső kategória.
Elöször a legfrisebb Bios.
Aztán csak az SSD-re op rendszer.
Vissza a HDD.
József