Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

A 80-as években kisérletezett a főnököm ezzel, hogy a  proporcionális szelepet kiváltsa hagyományos szeleppel PWM vezérléssel.
Már nem emlékszem, hogy mennyire sikerült neki, de olyan biztos nem lett mint a  proporcionális szelep.
Ő úgy rémlik, hogy a frekvenciával is variált, nem csak a kitöltéssel.

fisrcxuk3

Bár én is King Tony kedvelú vagyok,  azért használok Yokito készletet  is , mivel abból van collos készletűnk.Elég sokat használom,ellentartásra van egy Kennedy profi csillag villás készlet collosbol.A gépeink csavarjait  agyag,homok ,viz keveréke is biztosítja elfordulás ellen a gyári ricnis két alátétes biztositás mellet.Eddig A Yokitobol csak a csuklós erűszár törött el, az is egy 28.as dugóval, traktor kerékcsavaron.lábbal taposva. Meghegesztettem sima ok 4616-al, azóta is bírja.
Nem is szólva az ekecsavarokról , amit sokszor  befelé tekerve gyorsabb elszakitani, mint kifelé , mikor két menet után ninc smi megfogja.nincs mit ellentartani.És ebből is akad W1/2 méret.mifelénk. Edig ezt is bírta. Egyetlen hibája hogy nem hatszögű.

ywathzay

ywathzay

Valahol van nekem egy ilyen szabályozó, rápróbálok valamicskét hátha...

6rk75uezn

Egy kérdés
Ezt a féklazítót mire lehetne használni?
Gondolatom szerint ez egy nagy behúzótekercs.
Nem tudtam működésre birni mert szerintem a mozgó szára alapba bent van,tehát elő kellene feszíteni és úgy tudna behúzni.

PSoft

Bent a válasz a kérdésben...
Pld. féklazításra. :)

Nem egy "nagy behúzótekercs", hanem egy villanymotorral, olajszivattyúval egybeépített hidraulikus munkahenger.
A motorra feszültséget kapcsolva, a hidraulika kitolja a szárat. Elvéve a feszültséget, a szár rugónyomás ellenében visszatér alaphelyzetbe.
A visszatérés sebessége, -vagyis a fékidő- folytószeleppel állítható.

6rk75uezn

Köszönöm.
Nem tudtam hogy ez hidraulikusan működik,olajhiánya lehet ezért csak pörög de nem mozdul a munkahengere.

Timár László

Ez egy ELDRO. Elektrohidraulikus féklazító. A BME-n a Közlekedésmérnöki Kar Építő és anyagmozgatás szakon végeztem, bár soha nem terveztem azóta darut. Elsősorban daruk (kikötői portál, híddaru stb.)használták a kötéldob mellett levő szalagfékek oldására, szabályzására. Alaphelyzeben rugó bent tartja a rudat, áramra lazít, old. Ezzel engedik le finoman a terhet.

Csuhás

Talán ide illik a leginkább, ugyanis béna voltam. Hengeres csapágy görgőket készítek. Szépen felraktam őket sorjában a mágnes asztalra, ahogy kell a végén támasztással. Sajnos a második körben egy kis hézagot hagyhattam két görgő között, mert a korong megbillentette az egyiket. A lepattogzott korong, sorban kilövöldözte a görgőket, sőt a mágnes asztalt is meggyötörte egy kicsit. Tanulság: nem szabad keskeny magas alkatrészeket így köszörülni, vagy ha igen, akkor nagyon!! kell figyelni az illesztésre. Szóval vigyázzatok, mert ebből könnyen lehetett volna baleset.

PITU

szia
fel kell tenni sűrűn lamellált pót mágnesasztalt .
a darabokat pedig meg kell támasztani két oldalról hasábokkal

itt a nagyon figyelés kevés  :)

J-Steel

Hidraulikus kérdésem lenne:

Ha munkahengert szeretnék mozgatni, akkor 4 munkaági csatlakozású és 3 helyzetű (4/3) szelepet szerezzek be.

Ekkor az első és harmadik helyzetben tudom mozgatni a munkahengeremet oda és vissza.
 A kérdés az, hogy a középső zárt helyzetben ilyenkor ahogy nézem mind a 4 csatlakozást lezárja, ami nekem azért nem jó, mert a hidraulikus szivattyú nyomást fog létrehozni, amit nem akarok.
 A kérdés az, hogy milyen szelep kell nekem, vagy hogy oldjam meg a középső "üresjáratot"?

svejk

Középállás tekintettében van vagy öt fajta, olyat vegyél amelyik nyitott.

svejk

Még jó hogy nem kölcsön mágnesasztal volt...
Leginkább a kölcsönkért dolgokkal szokott ilyen előfordulni :(

J-Steel

Létezik a hidraulikus világban is puffertartály, hogy a szivattyú ne menjen mindig, és az olajat ne kelljen hűteni, ha az ember folyamatos nyomást akar kifejteni (mozgás nélkül). Egyik projektünkben erre volt példa külföldön.

A kérdésem az, hogy miért nem találok a google-lel, ha megadom a hidraulikus puffer szót?
 Úgyértem köbméteres fűtési puffereket dob ki. Más a magyar neve?

svejk

Önszabályozós, változó geometriájú szivattyút kell venni.

De így vaktában felesleges tanácsolgatni mert nem tudunk semmit se nyomást, se szállított mennyiséget, stb.