Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zip0ji0se

Sziasztok!

Segítség kéne egyszerü cnc programra, amivel tudnám mozgatni a tengelyeket. 3 év után, csak össze raktam a gépet, de most valamivel kikellene próbálnom, hogy mit finomitsak a mozgásán.
TB6600 motorvezérlők meg HY-JKM2 5X kártya.
Keresgéltem, de csak olyan lenne jó amihez nem kell net.

9pk59nuy

Próbáld meg a klímásoknál időnként kapható meleglevegő elvezető gégecső megfelelő hosszúságú darabját. Ha nincs, akkor vizesboltban lehet kapni többféle gumiharangot. Ha belefér ennyi kompromisszum. [#vigyor4]

Csuhás

Méregettem a porvédő harmonikát. Nos elég ügyetlen méretei vannak. A két végén kell egy rövid hengeres szakasz aminek az átmérője 235mm mondjuk 15mm hosszúságon. A harmonika kinyújtva 260mm összenyomva kb 70mm. A belső átmérő is kb 230mm a külső nagyjából mindegy de jó volna ha nem lenne túl vastag ( max 300mm).

hostya

Nem egy elegáns megoldás, de a semmitől jobb..
Páraelszívó gégecső.

Gégecsövek

Ne az alumíniumot nézd, hanem alatta a fehér PVC-t, ami acél(huzal merevítésű PVC fólia) és kihúzva olyan mint egy "harmonika"..

hostya

Bocsi, most olvasom hogy ez az átmérő kicsi Neked..

dtb

Itt nézz szét.
Nekem sima gumiharmonikák vannak védő gyanánt. A kocsikhoz annyiféle készül, tuti, hogy találsz valami hasonló méretet...

TBS-TEAM

Saját magadnak készíthetsz 1mm gumilemez ebből kell kivágni a megfelelő méretű gyürüket (vagy brámilyen alakot) amiket le kell maszkolni a belső és külső széleitől 5mm elhagyva és gumi ragasztóval összeragasztani és kész is az egyedi harmónika. Ha van a közeledbe börvarrógép akkor varrhatod is.
Végpére a belső peremre meg csíkot kell ragasztani vagy varrni. SKF szalaggal rögzítheted.
József

Csuhás

Ezek nagyon kicsi gumik, máshova már kerestem harmonikát, a bosszantó hogy méreteket nem adnak meg, az meg nem segít hogy trabant féltengely gumi.

Csuhás

Nagyon tetszik az ötleted! Nem is gondoltam volna hogy ilyen vékony gumi is kapható. Ráadásul van az Orczi úton is. A ragasztásról mesélnél? Mivel maszkolod, és mivel ragasztod? Általános gumi ragasztó, vagy valami spéci anyag? Mi az a skf szalag? Egy erősebb házi varrógéppel lehetne varrni? Gondolom a ragasztott gumit kellene erősítésként végigvarrni, majd a varrást is lekenni ragasztóval.

e4vvbfxw

(Kárpit)Bőr, mint megoldás, könnyen beszerezhető.
Cipész, kárpitos méretre szabja, varja.

TBS-TEAM

Leskicceltem.

8db gyűrű kell 40mm peremszélesség 235mm belső-275mm külső átmérővel
25mm nyak
276mm-re lehet kihúzni.
Harmonika 8mm az összetolt vastagság. [#kacsint]

Tesa szalag vagy bármilyen csomagoláshoz használatos szalag ami könnyen le lehet szedni.

Bármilyen gumi ragasztó, vagy a 3M termékek közzül lehet választani kétoldalas gumihoz való ragasztócsíkot és akkor nem kell maszkolni.

Ha varrod akkor nem is kell ragasztani.

József

TBS-TEAM

Van olajálló 0.5mm vastag gumilemez is.

1mm2-ből kijön az egész.
Ennél olcsóbban megoldást nem tudok. [#eplus2]
József

D.Laci

"1mm2-ből kijön az egész."
Kevés lesz az :)

TBS-TEAM

Attól függ mennyit sikerül elrontani a kivágás során.[#eplus2]