Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Állandó üzemre jó. Ha kevés az indító nyomaték, akkor 100+ mikrós indító kell, nyomógombbal.

sastas

A 100+ mikrós sorba a nyomógombbal és az egész párhuzamosan a 40 mikróssal?

Illetve kicsit frissítenék a méréseimen, ugyanis vennem kell egy új multit. 200 ohmos állásban, magában mér 14 ohmot... Kicsit megmozgatva a tárcsát már csak egyet mutatott, úgy 9 és 7 ohmos volt a két tekercs. A lényegen nem változtat. Bekötöm, megnézem. Köszi

zozo

IdézA 100+ mikrós sorba a nyomógombbal és az egész párhuzamosan a 40 mikróssal?

Ha kihagyod a 40 mikróst, akkor csak indításnál dolgozik a kondi, a motor pedig csendesebben fut. De elég lehet az állandó üzemű 40 mikrós, ha nem terheléssel indul a motor. Pl. egy körfűrész, vagy köszörű.

Borcz

Üdv
Keresek a képen látható betű típust. Aspire progit végigp9rgettem nem nagyon találtam
Van valakinek ötlete?

Köszönettl,
borcz

Rabb Ferenc

Talán ALGERIAN REGULAR...

u6p5jr23k

Urak!

Kompresszor építésben vagyok. Kaptam egy elektronikus nyomáskapcsolót. A kérdés az, hogy így milyen módon oldjam meg a nyomóág tehermentesítését.
Felmerült gondolatként egy "T" ág beépítése, arra meg egy mágnesszelep. Ezzel az a gond, hogy a kompresszor álló helyzetében a mágnesszelep állandóan feszültség alatt van és szerintem nem bírná sokáig.
Visszacsapóra egy klasszik 3/4" réz visszacsapót gondoltam.
Ez mind van itthon.

Persze vehetnék egy 400V-os mechanikus nyomáskapcsolót golyós visszacsapóval, tehermentesítő ággal is...

Köszi.

RJancsi

Primitív, de működő megoldás (láttam már ilyet élőben). A kompresszor és a visszacsapó szelep közé kell egy kapilláris luk a nyomócsőbe (pár tized mm). Amikor megy a kompresszor, ugyan kifúj egy kicsit, de ha elég kicsi a luk nem okoz számottevő veszteséget. Amikor leáll, a lukon keresztül leürül a nyomócső, a visszacsapó szelep tartja a nyomást. Minél hosszabb/vastagabb (nagyobb térfogatú) a nyomócső annál könnyebben indul a kompresszor.

ra8nsmk6w

A mágnesszelep elég ha monostabil módban müködik

u6p5jr23k

Erről már én is hallottam. Lehet megpróbálok egy 0,7 mm-es furatot. Ekkora a legkisebb fúróm itthon.
Kösz.

u6p5jr23k

Ennek utánanézek.
Kösz.

remrendes

Aliexpresszen talalsz idoreleket 3-4 dollarert.

Csuhás

Fúrj a kis furat helyett egy négyes menetet, majd egy csavarra a menetre teljes hosszban köszörülj egy ferde lapolást. Ezután egy kontra anyával csavard be a furatba. Így egy tisztítható, szabályozható rést kapsz.

RJancsi

B.Zoltán

Ha megcsinálod az a bizonyos leszellőztetést( kis luk stb) érdemes volna elé tenni egy szelepet, mint a gyári kompresszorokon is van, ami 1 bár nyomásig nyitva van utána zár egy rugó ellenében.
Ez megoldja az újra indulás tehermentesítését és nem fogyasztja folyamatosan a levegőt sem.

Igaz 1 bárig a tartály töltése lassabb a leszellőztető kis luk miatt, de utána már csak kikapcsoláskor hallható a működése.

Ez a szelep egy primitív visszacsapó szelep szerűség, fordított működéssel, megcsinálni nem egy nagy kaland.

B.Zoltán

Még annyit, hogy nekem ami visszacsapó szelepem van, annak át lehet tenni a rugóját az ellen oldalra.
Így már alkalmassá válhat a feladatra, esetleg a rugó erejét kell korrigálni.