Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Szia nekem ha jól rémlik van egy tápom, megnézem hogy jó-e odaadom szívesen csak a posta kerül pénzbe.

remrendes

FSP HEXA+ vagy be quiet! System Power B9?

xt79ipd3

Ezek már kedvezőbb árfekvésűek. Ajánlották még EZT is, de teljesen laikus vagyok a témában.

sufnituning, köszönöm, ha megnézed.

remrendes

Ha kell az 500W, akkor jo lehet, a 3 kozul en a BQ!-t vennem.

csakyt

Sziasztok
nem tudom jó helyre írok-e. Remélem igen. keresnék egy olyan szakit, aki a kis házi készítésű esztergámnak a keresztszánját feltudná újítani. Az a hibája, hogy kb fél úttól kezdve, elkezd szorulni, és nagyon nehezen lehet végig vinni a keresztszánon a szánt.
 Van ilyen   szakember itt köztetek aki ezt megtudná csinálni?

u6p5jr23k

Meglett a hiba.
A dugvillában össze volt kötve a nulla a védőfölddel...

Másik kérdés is van, természetesen.

Motorvédőt mekkora áramra kell beállítani? Eddig 5A-t mértem max, fázisonként.

Köszönöm!

Csuhás

Tegyél fel pár képet, mert van olyan gép amin akár szívességből is segít az ember, és van olyan amit bottal se szeretne megpiszkálni. ( Szvsz mindenki ettől tart ezért nincs reakció )

PSoft

A motor adattábláján feltüntetett, névleges áramra állítsd a motorvédőt.

csakyt

Róla lenne szó. Természetesen nem ingyen kérem a segítséget.

Csuhás

Ok. Gondolom sok mindent megnéztél már mielőtt segítséget kértél. Azért kérdeznélek egy picit, háta működik a távgyógyítás.
1: Szétszerelve és kivéve az orsót, az anya könnyen végig tekerhető az orsó teljes hosszán?
2: Orsó nélkül a szán kézzel végig tolható a teljes mozgás tartományon?
3: Fellazítva a nóniusz felől a orsót tartó hüvely rögzítő csavarjait megszűnik a szorulás?
4: Mennyire kopott az orsó, és az anya?
5: A mozgás tartomány melyik végén van a szorulás, illetve tekerve egyenletesen kezd szorulni, vagy egy ponton hirtelen jelentkezik a szorulás?
6: Mozgatás közben a prizma ék vagy betét léce nem mozdul el?
7: Van-e látható berágódás a prizmákon vagy az orsón?
8: Ahol szorul ott egy körülfordulás alatt egyenletes a szorulás? Magyarán nem görbe az orsó?

csakyt

Az orsó és az anya az cserére fog szorulni, mert azon nagy a kotyogás. Amikor kivettem az orsót és csak kézzel tolom, akkor is a közepétől kezd el megszorulni. Olyan, mint ami azon a részen ahol használva volt, elkopott volna. A prizma ék, az nem mozdul el de valahol a prizmánál lehet a kopás, mert ha ahol elkezd szorulni, a prizma éket meglazítom, akkor ismét könnyen mozog, de ha visszahúzom a szánt, akkor elkezd oldal irányba kotyogni. Néztem a szán elejénél és a másik végénél a prizmánál a magasságot, ott pár tized eltérés van. A kést nem tudom elvinni a tokmány közepéig elvinni szorulás nélkül. Gondolom, a szán orsója és az anya azért kophatott el, mert a szorulás végett erőltetve lett. Én nem olyan régen szereztem ezt a kis esztergát, és nagyon tetszik, így megakarom magamnak csinálni, hogy a kertben a szabad időmben bütykölgetni tudjak.

u6p5jr23k

Az adattábla nincs rajta a motoron. Csak mért értékeim vannak.
Arra gondoltam, hogy megmérem az áramfelvételt 10 bar terhelésen és azt veszem alapul a maximális áramnak. Kicsit ráhagyok és azt állítom be a motorvédőn.
Például, ha max terhelésen felvesz 7A-t, akkor 8 lesz a védelem. Persze előtte 8A terhelésen járatom és figyelem a motor viselkedését.

dtb

Help! Valamit nagyon elbénázok, de nem tudok rájönni,hogy mit. Corelben (X6) készítettem pár vektoros rajzot habvágáshoz, majd DXF export. Ha betöltöm a Lazycam-ba, akkor szögletes az egész. Próbáltam a DPI-t változtatni, de semmi változás. Kipróbáltam az összes DXF verziót, szintén semmi. Próbáltam más formátumot is, de ott meg más problémák jöttek elő. Korábban jó pár ilyen rajzot csináltam, amikor a habvágót teszteltem, akkor nem volt ilyen hiba, de nem jövök rá, hogy mit csinálok másképp, rosszul. Valakinek ötlet, tipp?

dtb

Megvan... A Corel exportnál kell régebbi verziót választani. Pedig tegnap úgy emlékszek ezt is próbáltam...

dosalaszlo

Tiszteletem!
SheetCam-et használok plazmavágáshoz és sokszor igen jól jönne egy táblarendező (nesting) alprogram vagy egy
teljesen különálló program amivel hatékonyan el tudnám rendezni a .dxf fájlokat/rajzokat.
Tudna nekem valaki ajánlani egyet ami nem sokszázezer vagy 50.000/hó?

Üdvözlettel
Dósa László