Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

3. Furatmérő kicsi furatokhoz (into).

csakyt

Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy egy 1.5KW-os frekvenciaváltóra 3X230V-al kötök rá egy olyan motort, ami 380/230v, 0.6KW  1400 fordulat és 50Hz-en működik.
Szabad-e nekem a frekvenciaváltó max frekvenciáját 400Hz-re állítani? Károsodik-e a motor, ha ezzel a frekvenciára tekerem fel a frekvenciaváltó potméterét?
 Köszönöm a segítségeteket

ANTAL GÁBOR

Egy mezei 50 Hz es motort 50 Hz re terveztek . Ha frekiváltóval működtetjük akkor én nem mennék 70 Hz fölé . A bátrabbak feltekerik 100 Hz re . De a 400 Hz az több okból felejtős . Egy a motor vasa nem tudja és csak melegedni fog

Másrészt  a cenrifugális erő az a szögsebesség négyzetével arányos . A motor tervezői 50 Hz re méretezték a forgórészt és a csapágyazást . No a 400 Hz az extrém kihívás a csapágynak és a forgórésznek . Secc perc alatt szétrázódik minden . A 400 Hz es motorokat a fentiek szerint tervezik  ( spéci vas ,az állórész menetinek a száma , vékony forgórész, kerámia csapágyak , szuper kiegyensúlyozás stb )

Csuhás

Lehet hogy azonnal szétszakad a forgórész, de az is lehet hogy pár napig is kibírja. Öreg motorokat nem szoktak 75Hz fölé vinni, az újabbakat sem tekerik 100Hz fölé. 400Hz-re spéci karcsú forgórészű motor kell.

csakyt

Köszönöm szépen. Lemondok róla.

Bordogh

Köszönöm szépen a segítséget. Valószínűleg a morse kettes szárú szerszám is csővég megmunkáló lesz. Már csak a mikroszkóra kéne valami ötlet :)

svejk

Villamos részről:
A leírt felállásban 75 Hz körül elkezdene drasztikusan esni a motorod nyomatéka, 100 Hz fölé esetleg üresjáratban pörögne fel.
Ha fel is venné a cirka 11000-es fordulatot nem sok ereje lenne.

A motort át kellene tekercselni a megfelelő feszültség/frekvencia párosra, de akkor meg jönnének a már említett mechanikus aggodalmak.

csakyt

Sziasztok
Tudnátok abban segíteni, hogy egy esztergagép főorsójánál mi a max fordulatszám.  Most nem arra gondolok, hogy milyen anyagot milyen m/s sebességgel kell megforgatni. Azért kérdezem, mert azt szeretném tudni, hogy pl egy 1.5Kw.-os 3x220v.-os frekvenciaszabályzóhoz, milyen villanymotort keressek. Házi készítésü az esztergám. Jelenleg működik, egy 0.6KW.-os 1440.-es motorral, de szeretnék egy nagyobb motort venni rá.

Köszönöm a segítségeteket.

István83

Ez csapágy,és gepkialakítas függő,(fogaskerék),és egyéb alkatrész.De egy 250mm elfordulású egyetemes eszterga 2500 fordulat/perc felett nem szokott lenni.Minél nagyobb a gép ez annál kevesebb.400/1000 mm és gép pl.1400

ANTAL GÁBOR

Értem én hogy a szlip beleköp a levesbe, de a 100 Hz hez csak 6000 es szinkronfordulatszám tartozna ( egy két pólusú motornál )  Te gondolatban már 200 Hz et adtál a motorra

3vv2btrhv

Ma frissített a Win10. Azóta nem tudok a telefonról képet letölteni ,ezt látom .

zozo

Bluetooth kapcsolattal sem megy? Párosítani kell, aztán fájl fogadás, kép megosztás a bluetooth-os géppel és tolja át.
Én mindig így használom, kicsit lassabb mint kábelen keresztül, de kényelmesebb.

3vv2btrhv

Na ez nekem magas , szombaton megyek a szervizbe ott megkérdezem , (elnézést a tudatlanságomért).

svejk

Olvasd el még egyszer. :)

3vv2btrhv

Azt mondja nincs a közelben Bluetooth eszköz.