Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ez pedig mérnöki megoldás!a legjobb módszer, a valóst megmérni!
Ez egy alap megoldás, de célra vezető!
Lehetne még egy nyomásmérővel megállítani a stoppert de, az már f1 kategória.
[#eljen]

svejk

Peugeot 307, fűtés/klíma egység.

Valami szorulása lehet a léptetőmotor(ok)nak, mert a meleg zsalut néha nem zárja el.

A ventis hőérzékelő egységet az előbb kitakarítottam, az is szépen nézett ki. :(

vjanos

vjanos

Ejnye, ilyenhez vidót kell keresni...
Valami vlogger már tuti megcsinálta :)

svejk

Óóó... elrontottad a játékomat. :(

Közben rájöttem, hogy a másik oldalról kézzel rásegítve elzáródik, tehát nincs fizikai akadály.
Bár egy gyöngysor nyakláncot kihalásztam a csatornából:) , de az nem azon a részen volt.

Köszi a videót, itt is ilyen baj lesz.

ywathzay

Amúgy ha van autóboltos, vagy autószerelő ismerősöd aki pl Unix-tól rendel, ott mindre kiterjedő robbantott ábrákat tudnak mutatni (akár kinyomtatni) ha gyári alkatrészt szeretnél rendelni.

ANTAL GÁBOR

A számolás elve elég egyszerű .Ha a kiáramlás a kritikus nyomásviszony feletti ( 0.92 bar túlnyomás ) akkor a kiáramlás hangsebességes  ( alatta kisebb , fölé menni csak speciálisan kialakított ( Laval ) fúvókával lehet

Ebben az esetben a kiáramló tömegáram   mpont = A * v*ró    a fúvóka keresztmetszet  a hangsebesség és a torkolati sűrűség  szorzata . A sűrűség kiszámítása már elég bonyolult mert függ a fúvóka elötti nyomástól  a politrópa kitevőtől stb.

A tömegáram ismeretében a normál állapotra vonatkoztatott térfogatáram már kiszámolható . ( A levezetést mellőzöm  )
   Nagyon fontos hogy az alábbi összefüggésbe az absolut nyomást  ( tehát a manométer által mutatott ( túl ) nyomást + 1 bart kell behelyettesíteni
  Q = 0.00196*A*pabs  ( mindent SI mértékegységben !)

Pl  ptúl = 4 bar   p abs = 5*10 ad5 pascal
A = 8 mm2  = 8*10ad-6 m2   eredmény Q = 7.84*10ad-3 m3/s
ami 7.84 l/s (470  l/min)
 Konklúzió : hangsebességes kiáramlás esetén a kiáramolt mennyiség az absolut nyomással és a fúvóka
keresztmetszettel lineárisan nő

A levezetést én 20 C fokra végeztem el mert az a nemzetközileg elfogadott

dtb

Nem tudom, megoldódott e azóta, de ha nem, akkor próbáld meg másodlagos vinyóként berakni egy működő gépbe, és az intézőben a meghajtót kijelölve, jobb egérgombos menüben klikk a tulajdonságokra, majd az eszközök fül. (Op.rendszer függő, Xp alatt talán karbantartás a neve) Ha szerencséd van, helyrekalapálja magát. Ez legyen a legelső. Utána, ha nem sikerült, lehet esetleg rendszer helyreállítást futtatni, ha csökkentett módban el tudod indítani (F8)

D.Laci

"Megpróbáltam másodlagosként betenni.
A Boot menüben a gép rendesen felismerte, már kezdtem örülni.
Ám a bútolást tovább engedve jött a hideg zuhany: a gép folyton újra indítja magát, nem áll fel a rendszer."

ANTAL GÁBOR

Két kiegészítés : egy fúrt csődarab az nem fúvóka  ( a belépésnél a lekerekítés sokat segíthet ) ezért a kiáramló mennyiség kisebb ( úgy lehet legegyszerűbben elképzelni mintha kisebb lenne a kiáramlási keresztmetszet ) Egy rövid sarkos csövet alkalmazva  kb 20% al kisebb lesz a kiáramolt mennyiség
Mi van akkor ha a kritikus nyomásviszony alatti a kiáramlás?  Akkor a  kiáramlási sebesség nem éri el a hangsebességet .Ilyenkor is meg lehet határoznia kiáramló mennyiséget számolással de most nem mennék bele

dtb

Nem biztos, hogy egyformán értelmezzük a "másodlagos" hdd-t. Az én értelmezésemben NEM a másodlagosról boot-ol, hanem a saját op.rendszerét tölti be. Ő az előző próbán a rossz HDD-ről próbált boot-olni, el is hasalt a gép. Tehát, hogy egyértelműbb legyen, egy másik, működő gép alá kell betenni, és futtatni a lemez karbantartót.

D.Laci

"Átszereltem egy másik gépbe, a jelenség ugyanaz lett.
Megpróbáltam másodlagosként betenni."

Lehet tévesen értelmeztem, de lehet nem.

Miklós majd megmondja hol tart. Kicsit részletesen körül írva.

jani300

Kiszámolni nem tudom .
Maga a számítás menete a lényeg ,vagy a kiáramló mennyiség tényleges értéke ?
Egy nagyobb nyomásra töltött zárt tartályra agy reduktort tennék , fix nyomáson engedném egy percig a fúvókán át a levegőt .
A zárt tartály nyomáseséséből számítható az átfolyt levegő mennyiség .

J-Steel

Jani300, a nyomásesésből hogyan számolod? Pl, ha van egy 24l-es kompresszor, aminél 7bar-ról 4-re esik a nyomás?

jani300

Ez most komoly ?
7X24 - 4X24  ?