Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

MoparMan

tessék, ezekről a képekről kb meg tudod saccolni az összes fontos méretet, távolságot

https://www.amazon.in/Segolike-Plaster-Texture-Sprayer-Plastering/dp/B071WWFWVJ

PSoft

J-Steel

350-400 Liter per perc a fogyasztása az adatlap szerint.
Több lehetőség is van.
A) Olcsó kompresszorral használom
 1) Nem használom az összes fúvókát
 2) Megállok és várok a munkák között
 3) Amíg nem használom feltöltök egy nagy tartályt levegővel és mint puffert használom
B) Bérelek a profirent kft-től combosabb kompresszort:
https://www.profirent.hu/elektromos-es-garazskompresszorok-gepkolcsonzes/kaeser-kompressoren-premium-car-450-30w

MoparMan

Specification:
Hole Diameter: Approx. 1.8cm/ 0.7inch
Bucket Size: Approx.21x18x21cm/ 8.28x7.08x8.26inch
Handle Length: Approx.60cm/ 23.62inch
Total Length: Approx. 72.5cm/28.54inch
Materials: Alloy
Air Inlet: 3/8"
Working Pressure: 6 bar
Suggested Air Compressor : 3 HP
Suggested Air Compressor Exhaust Volume: 0.6M/Min

a 600 liter/perc-et mondjuk indokolatlannak tartom, de ez csak az én véleményem

J-Steel

Kb. 6 Bar az üzemi nyomás

MoparMan

képletek helyett inkább megkerestem neked a megoldást. nincsmit [#vigyor][#vigyor]

IdézI made a homemade stucco sprayer. Internal replaceable nozzles with a diameter of 2 mm, external exit opening of 16 mm. Distance between nozzle and outlet 30mm, used air pressure 6 bar.

RJancsi

A nagy "M" köbmétert akar jelenteni? (0.6M/Min)

MoparMan

valószínűleg. a szövegben máshol is hadilábon állnak a hatványkitevő jelzésével

svager

A fúvókabelső 1,25mm, 40mm vannak egymástól.

Én egy ilyennel használtam.
Nem néztem mekkora nyomáson dolgozott,de még egy fél talicskával ki lehet szórni mire bekapcsol.
Nem kell attól tartanod,hogy elfogy a levegő,mert vagy az anyag fogy el előbb vagy a felűlet.
(persze,ha nem csak felfújod hanem el is akarod simítani)

Ja! Ne ilyen híg anyagot keverj mint az emberke,csak magadat szívatod vele..

ANTAL GÁBOR

Utánaszámoltam ( a tegnapi összefüggésem felhasználásával )
3db 2 mm es fúvóka   A = 9.42mm2   p= 6 bar  . Pabs = 7 bar
Q = 12.9liter/s = 0.775m3/ min .  De ennek csak kb a 80 % a jön ki a primitív fúvóka miatt Q= 0.625m3/min .  Ehhez kell a 0.6m3/min

Svager csak 1.25 ös fúvókákat használ .Ha 4 et épített be akkor A =4.9mm2   Arra jó az általa linkelt 2.2 kW os motorral szerelt kompresszor  ( Q elm = 0.402m3/min . 80% os kiömléssel 0.32m3/min  és a kompresszor 0.365m3/ min ot tud )

KoLa

Erre a srácra már valahogy rátaláltam pár éve!
Néha visszajönnek a videói, de ez most beelőzött!
Egy ilyen gépre illene : JSBach: Dmoll toccata és fúga, marble  machin-re!
Gondolom egy ilyen átállás, a golyókkal ,pár év!
A gitáromon is elment rá egy év, az én tudásommal,két szólamban...annó,a feléig eljutottam! de aztán már, nem olyan dallamos!:)))

J-Steel

Egy dolgot kell még figyelembe venni, hogy a fúvóka előtt anyag van, amíg azt fel nem gyorsítja a levegő, addig a számítottnál kevesebb levegő fog kiáramolni.
 Gyakorlatilag a levegőfelhasználás valamileg kisebb kell, hogy legyen mint a számított.
 A kínai gyártó szerintem anyag nélkül mérte a "levegőfogyasztást".

4mjnxdwuu

Helló, nekem ilyen lett.
 2.5 a fúvóka furata, 24mm a lyuk ahol a malter kijön, 27mm_re van az előlaptól.
Zil kompresszorral nyomattam, 2 nap alatt vakoltam ki a 80 nm-es műhelyt egyedül. Amíg a keverő kevert addíg a taligában lévőt fújtam. Palázzó kalapáccsal ütöttem egy egy lukat a felső téglasorba méterenként., abba akasztottam 6-os beton vasat. A közét kifújtam, majd lehúztam léccel. Majd a betonvasakat odébb akasztottam. A végén a vasak helyét kikentem. Alig volt leszóródott anyag a földön. Bár kissebb fúvókával lehet jobb lett volna, kicsit fröcsögős érzés volt nem pedig szórt. De egy alkalomra jó volt,nem akartam sokat szórakozni vele, talán egy teszt fúvóka volt előtte.

4mjnxdwuu

A plafon sarkoknál játszottam sokat, mert az a szóróval nem ment, és dobálni kellett.

szf

Egy kis segítség kellene.
Hogyan írom meg progiba, hogy a marógép folyamatosan járjon
x0 és x200 közt és minden végálláskor tegyen egy lépést a
z-0,1-et.
Valami ciklus kellene beilleszteni de nem jövök rá, hogy kell
Kell egy kis löket...