Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ajpwg6jrn

Szia.

Természetesen lehet.
Bár egy normális frekvenciaváltóval összekötöd egyféleképpen és a frekvenciaváltóval megoldod a fordulatszám szabályozást. Lehet bonyolítani, mágneskapcsolós átkapcsolással, de nem látom indokoltnak.
Ha konkrét fix fordulatszámok kellenek, akkor azt is meg lehet oldani a frekvenciaváltók digitális bemeneteit. (Általában van fenntartva pár bemenet amivel fix fordulatszámokon működik.)
Szóval sokféle lehetőség kínálkozik.

ii5d35wcx

Köszönöm , hogy válaszoltál! Ezt a fordulatszám tartományt át lehet fogni egyfordulatos 1400 f/ perc motorral?
Természetesen az 1:8 lassítás az gyári.

Üdv: Sanyi

ii5d35wcx

Ezt az esztergát szeretném átalakítani , és a laposszíj hajtást kiváltani.

ajpwg6jrn

Igen. (Már ha az 1000-3500RPM-re gondolsz.)

ii5d35wcx

Köszönöm szépen! Igen, erre gondoltam! A kisebb fordulatszámot
fogaskerék áttétellel tudja.
Egy ilyen kapcsoló megfelelő lenne?
Ilyen panelt építtetnék ezzel a kapcsolóval kiegészítve.

Nagyon köszönöm!

Szalai György

Ha jól nézem, akkor az egy irányváltó kapcsoló, nem Dahlander.
Dahlander a Ganz KK 6013.
Azért egy jó nagy vészleállítónak is szoríts helyet valahol. [#vigyor2]

ii5d35wcx

Köszönöm ! Igen , csak azért tettem a képet , hogy nem 0-1-2
kapcsoló, mert így biztos kikapcsolás van a  pólusváltásoknál.

Vészleállító az biztosan lesz!

ecp4rs0md

A képeken látható elektronikával lehet valamit kezdeni vagy ez így az égés miatt tényleg kuka? Alulról semmi nem látszik.

s7manbs8

Szerencs ekérdése, hogy a te esetedben ettől meghülyült e az elektornika vagy sem, 10-ből 8 szor inkáébb eldobandó mármint tapasztalatra hallgatva.

Ahol elégett ott érintkezik a forrasztása nincs elválva még mindig, mert ha csak azt kell rednesen összeforrasztani és csak annyi a baja, akkor lehet még szerncséd lenne.

vadember

Forraszd le a csatlakozót valahogyan. Nem lesz könnyű. Olyan ónszippantó kellene ami a furatból is kiszívja az ónt. Akkor fogod meglátni, hogy hol keletkezett rövidzár.
Elég sűrűek ott a vonalak. Ha nem többrétegű a nyák akkor ki lehet javítani a vezetékeket. De meg kellene tudnod állapítani, hogy mi okozta ott a rövidzárat.
Amíg nincs meg a hiba oka kockázatos újat is belerakni.

B.Zoltán

A egyik electrolux mosógép panelra ráfolyt a mosószeres víz.
Volt rajta fekete égés szerű nyomok, hát nem sok esélyt adtam neki.
Lemostam alkohollal, átforrasztottam a nagyobb forrasztásokat , relék lábait stb.
Jó lett!
Szerintem ne ad fel még.

vadember

Ezek szerint a motorok elviselik a névleges fordulat több dupláját? Azt gondoltam, hogy egy nagyobb fordulatú motor forgórészét precízebben egyensúlyozzák.

ANTAL GÁBOR

Nem ismerem az Elektroluxot  de ha a panelra ráfolyhat a víz akkor az valószínűleg lent helyezkedik el a gépben .  Tipikus tervezett elavulás .
Egyszer a Bosch tartott egy bemutatót az egyetemen . Odamentem egy fiatal fejlesztőmérnökhöz oszt kérdem tudja e hogy működik a bemutatott autógenerátor?  Hát nem .  Elmeséltem az összegyűlteknek hogy mi is az a körmöspólusos szinkrongenerátor .
 Aztán kérdem a fejlesztőt hogy neki mi a fejlesztési feladata ?  A válasz : még 15 gramm alut ki kell spórolnia a bordákból úgy, hogy a generátor kibírjon 3 év használatot azután meg törjön el .
Tegnap jártam egy Méh telepen . Kb 10ezer db elektromos bicikli motor forgórészt találtam ott , és a telepvezető mondta hogy rendszeresen érkeznek a selejtek a gyárból  ( mindegyikben jó adag Neodímyum mágnes , melynek az alapanyaga vészesen fogy a Földön )     No COMMENT

Szalai György

Segítség! Béna vagyok! Elhasználtam a föld neodímium készletét.
Na, nem baj, majd beszerzem valamelyik közeli kisbolygóról.
A költségeket természetesen a fogyasztók fizetik majd. Még marad is egy tisztességes? Hasznom.
Hiszen csak a profit számit. [#vigyor2]

vadember

Az a probléma, hogy a mai kémiai rakétákkal még a Hold felszínéről sem érné meg elhozni aranyat. Pedig az közel van. És akkor hol van még a kutatás, bányászat, feldolgozás költsége?
A Mars is 1 év távolságban van és az van a legközelebb hozzánk.