Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Béni

Menetfúrással nem lehet használható menetet készíteni folyatófúrás után. (Nincs anyagvastagság hozzá.)

És igen, kell kenni a fúrót is!
A formázónak nem elég emulzió, nagy kúszó képességű speciális olaj vagy paszta kell!

https://tigertools.hu/PDF/Flowdrill/Flowdrill_kezikonyv_hun.pdf

4umhue7vh

Gondolom bele lehet tekerni a menetformázót kézzel, vagy valami géppel is.
Igen valami pasztát fogok kapni.

4umhue7vh

Működik! Nagyon tetszik, a menetformázót aksis fúrógéppel max fordulaton simán be lehet hajtani.
Lesz később videó is ha valakit érdekel.

sastas

Sziasztok!
Sikerült tegnap délután ész nélkül húzni egy csavart, ami következtében az helyettem elhagyta a fejét. A problémám ezzel, hogy egy M5-ös 12.9-es csavarról van szó, zsákfuratban, szint alatt kb 5 mm-el szakadt. Mit tudnátok tanácsolni kiszedésre?

Két ötletem volt, mindkettőhöz meg kellene fúrni, de a sima HSS fúróim lepattanak róla. Gondoltam balos fúróval megfúrom és a fúrási nyomaték kiszedi, de nem jött be. A másik ötletem az volt, hogy megfúrom, vágok bele egy kisebb(mondjuk 3-as) menetet, és azzal kihajtom. De mindkettő elmélettel az a gond, hogy szinte meg se karcolom.

designr

4-es keményfém fúró.
Ha sikerül középen eltalálnod,kifurod..menetre rájavitasz ..

ebalint

4umhue7vh

Úgy néz ki jól működik a folyatófúrás, kíváncsi leszek mennyit bír.

4umhue7vh

Az első másfél furat 1/4 lassításban van.

ebalint

Köszi!

Ilyent még nem is láttam, ill. nem hallottam róla.

[#eljen]

4umhue7vh

Zártszelvényre, csőre is nagyon jó, és állítólag 10000 furat készíthető 1 szerszámmal.

gaben

Sziasztok,

ezt a típusú satut keresem 3D CAD formátumban (.dwg, .dxf, .stp,.step, .stl)
A méretei a második fotón láthatóak, ha valaki találna egyet és elküldené, azt megköszönném.
A Grabcad-en csak ennél nagyobb méretű van ill. olyan formátum (.sldasm) amit nem tudok átkonvertálni.

köszi, Gábor

gaben

Ne törjétek magatokat, a Tormach oldalán találtam egy a Fusion360 számára jó formátumban letölthető 50mm-es satut.

RJancsi

Ha nem titok, mennyiért lehet egy ilyen fúróhoz hozzájutni?  Amit a neten találtam az 50 eFt fölött kezdődik. Nem tudom  egy jobbfajta (keményfém) csigafúró mennyit tud, de lényegesen olcsóbb.

Vetesi75

A Rother Metal-nál listaáron 60...150 Euro+Áfa. A vágóéles kb. másfélszer annyi, mint a sima - rövid/hosszú között szinte nincs különbség. (Ezeknél nem a furat készítése a lényeg, hanem a kimeneti oldalon keletkező kitüremkedés, tehát a sima VHM csigafúró nem alternatíva.)

remrendes

Aliexpressen $10-tol indul :)