Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

linken (kerek) dobozos "Króm massza" ez van nekem is gyorsan dolgozik 1 lépés filc majd rongy koron...krom,alu,réz jol használható....[#taps]

Karácsony Sándor

Sziasztok
Jó tanácsot kérnék .Ilyen mosógép motor frekiváltóval kb
.15000rpm  ,eleje burkolva ,kis ventillátor lapátkával hűtve
szíjhajtású főorsónak használható lenne-e. Fához ER 11 patronnal.
Köszi

dtb

A csapágyazást cseréled?

Karácsony Sándor

designr

"szíjhajtású főorsónak " Ahhoz nem kell cserélnie csapágyat.

dtb

Karácsony Sándor

Csapágy csere kilőve .
Üzemórát is nézve érdemes-e kínlódni vele.

2vkx6unz

Sziasztok!

Némi segítség kellene hátha más is járt már így és van jó megoldás.
A helyzet az, hogy rendeltem kínából 3D nyomtatóhoz egy üveglapot. Az üveglap szállítással együtt 15,28 USD volt. Ez ugye alapból vámmentes mert nem éri el a 22EUro értéket ami felett vámoltatni kellene és ÁFÁt kellene fizetni.

Nos ez a csomag valami furcsa oknál fogva pályát tévesztett és a posta vámoltatni akarja 3500 forintért. Amit én nyilvánvalóan nem szeretnék mivel ebben az esetben még további 2112 forint Áfát kellene fizetnem. Vagyis az igen drága vámeljárás +ÁFA  miatt 9964 forint lenne az ár. Tehát a posta 3500+Áfáért megmondja, hogy nem kell vámot fizetnem, de mivel a vámtétel alapja a termék ára + szállítás + vámeljárás amit ők vagy a NAV kényszerít ki mégis fizessek a vámeljáráson felül 2112 forint ÁFÁ-t.

Mellékszál, hogy a csomagot közben megkaptam vámolás nélkül, de jelentkezett a posta, hogy ez valami hiba volt és utólag mégis le akarják vámolni.

Futott már bele valaki ilyen ügybe? Mi volt a megoldás?

RJancsi

A "Nemzetközi Postakicserélő Üzem" hivatalból csak egy értesítést küldhet, hogy külföldi csomagod érkezett. Nem vagy köteles őket megbízni a vámolással, megteheted magad is vagy személyesen vagy egy tetszőleges vámügyintézőt megbízva. Ebben az esetben egyszerű az eljárás, gyakorlatilag nyilatkozol, hogy 22 EUR alatti a vámérték és kész. De ha meggondolatlanul azt ikszelted be, hogy rájuk bízod a vámeljárás lefolytatását akkor már nincs mit tenni.

2vkx6unz

A Postától kapott levél alapján 3 opció van.
1 Posta vámolja ez 3500 forint
2 Címzett általi vámkezelés 1100 forint
3 Megbízott általi vámkezelés 1100 forint.

Nem ikszeltem én semmit, mivel nem tartom fair eljárásnak amit művelnek.

Semelyik opciót nem úszom meg fizetés nélkül... És az sem biztos, hogy a 2. vagy a 3. olcsóbb lesz.

A bajom az, hogy miért akarják vámkezelni? Vagy eztán minden nem EU-s küldeményt vámkezelni akarnak? Jön egy 2 dolláros holmi aztán fizessek rá még 3500 forintot?

Minden holminál amit rendelek mérlegelem, hogy vámmal áfával együtt megéri-e ha 22Eurónál nagyobb az ára szállítással együtt. Ezt is csak azért vettem meg mert kevesebb.

Ezt nettó szívózásnak érzem és nem korrekt működésnek.

Amúgy a rendelt árut megkaptam, csak "elfelejtették" vámolni. Most útólag akarják beszedni.

Legalább 60 csomagom érkezett már kínából volt olyan amit vámolni is kellett, ez be is volt kalkulálva mindent intéztem is a postával mégis hetekig tartott.

Amúgy intéztél már magadnak vámolást? Lehet elektronikusan vagy a NAV-nál kell személyesen intézni?

Devecz Miklós

Olvasd el figyelmesen, ez segíthet rajtad:

Vámmentesség

2vkx6unz

Köszönöm Miklós,

Ezzel már tudok valamit kezdeni. Remélem valóban működik.

B.Zoltán

Nekem volt olyan, hogy egy 10 dolláros profi mikrofonnak látszót vámolni akartak.

Felhívtam a postát, azt mondta a hölgy, hogy küldjem el a ebay fizetést, és írtam hozzá egy szívhez szóló levelet, hogy ez egy mikrofonnak látszó tárgy csak, és értéke nem haladja meg a 22 Eurót.

Végül nem kellet semmit fizetni, mert megállapította a NAV, hogy vámmentes.
Még a postának sem, és ez így lenne tisztességes.[#conf]
Remélem, mivel vámmentes lesz neked sem kell, de azóta már kitalálhatták, hogy kell.

B.Zoltán

Én is köszönöm, Miklós.

Csak az nem világos, hogy egy ALI rendelés magánszemély - magánszemély rendelésnek minősítik-e?

c2nsu773m

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.
Adott egy 3 tengelyes gép 2.2kw marómotor.
A marási sebesség 2000 fordulatszám 15000 a szerszám 6mm-es 2 élű keményfém. Max fogásmélység 6mm
Miért törik el sorozatban a patron tövében a marószerszám?!
Ötleteket várok.